Bakken/DIY : Zuurdesemstarter

Zuurdesem, iets wat ik al een hele lange tijd wil uitproberen maar waar je gewoon echt even de tijd voor moet nemen. Ik las van allerlei artikelen van verschillende thuis en professionele bakkers om achter het geheim te komen van dit gistvrije brood. In deze blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar de eerste actiefwerkende starter van zuurdesem. Ik heb eerst de tijd genomen om een aantal actieve starters te maken en zo ervaring op te doen, mijn blog is dus een methode die voor mij erg goed werkt en wellicht dus ook voor jou. 

Lees meer »

DIY : Gembershots

Ik ben echt al een lange tijd fan van gember shots en dan niet omdat ik het zo lekker vind maar het werk goed om mijn lijf op te starten ’s morgens en ik gebruik het voor het afvallen en voor mijn darmen (je kan er gewoon goed van naar de wc).

Lees meer »

Gezond tussendoortje, knapperige kikkererwten!

Momenteel ben ik weer aan de lijn en wil ik graag nog een paar kilo's kwijt voor de zomer echt begint, echter ben ik gewoon een snoeper en hou ik gewoon van tussendoortjes. Ik ben dus altijd wel op zoek naar gezonde alternatieven en zo kwam ik ook op dit recept wat ik met jullie wil delen. 

Lees meer »

SINT; pepernoten fudge uit slowcooker

Bij Sinterklaas horen in mijn beleving : chocolade, pepernoten en ander (vooral zoets) lekkers. Dit weekend staat in het teken van cadeautjes, gezelligheid en eten (vooral snoep)! Wij vallen vanavond aan op een kippie pan met nasi/bami en ik vond het wel lekker om iets te maken voor bij de koffie of wellicht ook lekker bij het ijs. Sinds kort heb ik een slowcooker overgenomen van mijn zusje en in dat ding kan je heerlijke fudge maken en ook fijn het is super gemakkelijk, aangezien hij het beste aansnij baar is na een nachtje koelkast raad ik je het wel aan een dag van te voren te maken.  

Lees meer »

Ontbijtmuffins met banaan, havermout en walnoten

Die bijna zwart geworden bananen, iedereen weet waar ik het over heb, wat doe je ermee weggooien of maak je er nog wat lekkers van? Bij mij kan het echt twee kanten op maar ik probeer ze toch vaak nog wel te gebruiken voor bijvoorbeeld een bananenbrood of bananenpannenkoekjes. Laatst was ik weer toe aan iets nieuws en ging ik op zoek naar een leuke muffin die ook een beetje gezond is en zo kwam ik door wat dingen te combineren op deze muffins met havermout en walnoten. 

Lees meer »

'Bakken' maar : Meringue het 'knapperige schuim''

Een van mijn favorieten en waar je alle kanten mee op kunt is toch wel : Meringue. Al ben ik nog geen enorm 'spuitwonder' dus de plaatjes die je hier voorbij ziet komen zijn niet allemaal uit mijn 'hand'. Maar oefening baart kunst en ook het kerstthema kan je natuurlijk vervangen voor elk gewenst thema, onderaan het artikel vind je enkele voorbeeld (kerst) en andere mogelijkheden! Dus ga er lekker mee experimenteren! 

Lees meer »

Baking : Speculaas truffels

In het kader van Sinterklaas komen er weer allerlei lekker bakrecepten voorbij. Ik probeerde er eentje namelijk : speculaastruffels met roomkaas. Ik ben zelf iets meer van het zoete dus richting de slagroomtruffels maar wilde dit ook eens proberen en met succes!

Lees meer »

Plaatcake met appel!

In mei werd mijn wederhelft 30 jaar oud en dat was tijd  voor een bescheiden 'coronaproof' party. In mijn beleving hoort bij een goed feestje ook : 'lekker eten'. Ik stond vervolgens dus voor 17 man te koken en bakken en wat mag er op een verjaardag sowieso niet ontbreken? Taart dan wel cake! Gezien de grote hoeveelheid eten besloot ik een keer niet voor taart te gaan maar een lekkere appelcake te maken. Deze is zowel gemakkelijk te maken als voor veel personen! Wellicht zoek je nog een leuk recept voor aankomende zondag als er gezamenlijk voetbal gekeken wordt? Lees dan snel verder!

Lees meer »