SINT; pepernoten fudge uit slowcooker

Bij Sinterklaas horen in mijn beleving : chocolade, pepernoten en ander (vooral zoets) lekkers. Dit weekend staat in het teken van cadeautjes, gezelligheid en eten (vooral snoep)! Wij vallen vanavond aan op een kippie pan met nasi/bami en ik vond het wel lekker om iets te maken voor bij de koffie of wellicht ook lekker bij het ijs. Sinds kort heb ik een slowcooker overgenomen van mijn zusje en in dat ding kan je heerlijke fudge maken en ook fijn het is super gemakkelijk, aangezien hij het beste aansnij baar is na een nachtje koelkast raad ik je het wel aan een dag van te voren te maken.  

Lees meer »

Ontbijtmuffins met banaan, havermout en walnoten

Die bijna zwart geworden bananen, iedereen weet waar ik het over heb, wat doe je ermee weggooien of maak je er nog wat lekkers van? Bij mij kan het echt twee kanten op maar ik probeer ze toch vaak nog wel te gebruiken voor bijvoorbeeld een bananenbrood of bananenpannenkoekjes. Laatst was ik weer toe aan iets nieuws en ging ik op zoek naar een leuke muffin die ook een beetje gezond is en zo kwam ik door wat dingen te combineren op deze muffins met havermout en walnoten. 

Lees meer »

'Bakken' maar : Meringue het 'knapperige schuim''

Een van mijn favorieten en waar je alle kanten mee op kunt is toch wel : Meringue. Al ben ik nog geen enorm 'spuitwonder' dus de plaatjes die je hier voorbij ziet komen zijn niet allemaal uit mijn 'hand'. Maar oefening baart kunst en ook het kerstthema kan je natuurlijk vervangen voor elk gewenst thema, onderaan het artikel vind je enkele voorbeeld (kerst) en andere mogelijkheden! Dus ga er lekker mee experimenteren! 

Lees meer »

Baking : Speculaas truffels

In het kader van Sinterklaas komen er weer allerlei lekker bakrecepten voorbij. Ik probeerde er eentje namelijk : speculaastruffels met roomkaas. Ik ben zelf iets meer van het zoete dus richting de slagroomtruffels maar wilde dit ook eens proberen en met succes!

Lees meer »

Plaatcake met appel!

In mei werd mijn wederhelft 30 jaar oud en dat was tijd  voor een bescheiden 'coronaproof' party. In mijn beleving hoort bij een goed feestje ook : 'lekker eten'. Ik stond vervolgens dus voor 17 man te koken en bakken en wat mag er op een verjaardag sowieso niet ontbreken? Taart dan wel cake! Gezien de grote hoeveelheid eten besloot ik een keer niet voor taart te gaan maar een lekkere appelcake te maken. Deze is zowel gemakkelijk te maken als voor veel personen! Wellicht zoek je nog een leuk recept voor aankomende zondag als er gezamenlijk voetbal gekeken wordt? Lees dan snel verder!

Lees meer »

EK Gebakje - Rood, Wit en Blauw!

Ik wilde dit jaar met koningsdag iets anders dan een tompouce. die was me dit jaar iets te cliché. Zo kwam ik op een gebakje met rood, wit blauw. Deze kan je overigens ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld 5 mei. 

Lees meer »

Mini appeltaartjes

Appeltaart, is toch altijd een goed idee? Ik ben er verzot op, of het nu warm of koud weer is buiten ik vind het altijd kunnen. Al smaakt die in de winter met een dot slagroom en een flinke beker chocolademelk nog lekkerder. Nu wil ik weinig aan het recept veranderen maar je kan natuurlijk wel experimenten met de grootte. Zo kwam ik via een Instagram om een mini versie. 

Lees meer »

Zelf vanille extract maken

In steeds meer bakgerechten kom ik het tegen 'voeg een beetje vanille extract toe'. En laat dat nou juist een duur product zijn, dat moet goedkoper kunnen dacht ik en zo ging ik op zoek naar een passend recept.. En wat bleek met maar 2 ingrediënten kan je dit heel goed zelf maken en als het op is kan je er zelfs nog vanillesuiker van maken. Ik zeg: helemaal duurzaam en optimaal gebruik! Het enige wat je nodig hebt ik geduld maar dan kan je een tijdje vooruit. 

Lees meer »

Ophemertse Worstenbroodjes

Wat ze daar in Brabantse kunnen, moeten we in Ophemert ook kunnen! Er zit niet iets 'echts' Ophemerts in verwerkt maar zijn gewoon hier gemaakt en lekker geef ik ze deze naam. 

Lees meer »