Recept: Pompoenbrownies!

Gepubliceerd op 11 november 2025 om 10:00

Zodra de bladeren beginnen te vallen, krijg ik altijd wéér zin om te bakken. De geur van kruidige pompoen en gesmolten chocolade maakt een herfstdag (vooral op een zondag) altijd net een stukje gezelliger. Deze pompoenbrownies zijn mijn nieuwste favoriete ontdekking: luchtig, smeuïg en precies zoet genoeg. Ideaal om op een zondag in de oven te zetten en er daarna heerlijk van te genieten!

Ingrediënten

◈ 100 gr bloem

◈ 120 gr zachte roomboter

◈ 200 gr (gesneden) pompoenblokjes

◈  3 eieren

◈  125 gr suiker

◈ 100 gr pure chocolade

◈ 2 el cacaopoeder

◈ 1 tl koek en speculaaskruiden

◈ 1 tl bakpoeder

◈  een snufje zout

 

Recept 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Kook vervolgens de pompoenblokjes zo'n 10 minuten

Pureer hierna de pompoen en laat deze afkoelen

◈ Klop de boter en de suiker (ik doe dit in mijn keukenmachine)

Voeg vervolgens ei voor ei de 3 eieren toe.  ◈ voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het snufje zout erbij. 

Smelt ondertussen de chocolade 

Wanneer deze goed gesmolten is voel je deze samen met de pompoenpuree, cacaopoeder en koekkruiden toe.

◈ Vet een ovenschaal vorm in of bedek deze met een bakpapier.

◈ Schep het beslag in de ovenschaal.

◈ Bak de vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar.

Prik met een sateprikker of caketester in de cake, als de prikker er droog uitkomt is de brownie helemaal klaar.

◈ Laat de cake een beetje afkoelen en snijd deze in kleine blokjes.

Smullen maar!

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.