Op pad : naar het theater, Juf Roos en Coco kan het! & PAW Patrol

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 13:00

Met een kindje naar het theater, je zult misschien wel denken vanaf welke leeftijd kan dit? Nou dat vroegen wij ons ook af,  maar we zijn het gewoon gaan proberen. 

De eerste keer voor Jeppe 

De eerste keer dat Jeppe naar het theater ging was met mijn ouders, naar de voorstelling van Bumba. Hij vond het spannend, kon zijn aandacht er niet bij houden maar vond het wel echt heel erg leuk. Bumba herkende hij op die leeftijd echt al, alleen alles er omheen was gewoon spannend. Hij klop op schoot en op ging op de stoel staan en kon toen natuurlijk nog niet praten,. 

De tweede keer

De tweede keer dat Jeppe mee ging naar het theater was hij bijna 2, naar de show van Juf Roos en Gijs, wij gingen in Tiel naar het Agnietenhof een wat kleiner theater maar toch was deze zaal helemaal gevuld best druk met al die kleintjes. Ze zaten op een verhoging en konden al veel meer van het verhaal volgen (mijn zusje en Noor gingen ook mee). Je merkte wel dat na een half uur de spanningsboog verdween maar dat was door de hele zaal heen. Kindjes werden bewegelijker, ging klimmen en uit de stoel, begonnen te vragen of eten en drinken. Maar ondanks dat heeft de show wel echt indruk gemaakt. Als hij nu een windmolen ziet die niet draait dan roept hij nog steeds: GIJS BELLEN. 

De derde keer

Ging Jeroen samen met Jeppe naar Gonnie en Gijsje echter kregen we een aantal dagen van te voren te horen dat een van de acteurs ziek was en de show daardoor niet door kon gaan. We konden of ons geld terug krijgen of de kaartjes inwisselen voor de vervangende show : coco kan het! Geen idee wat het was, ik had alleen het boek een keer voorbij zien komen in de nieuwsbrief van de opvang maar het leek me wel leuk dus hebben we de kaartjes omgezet. Jeroen ging samen met Jeppe naar het Agnietenhof, dit keer was het een hele kleine opzet met een paar rijen banken voor een groot gordijn. Jeppe vond het natuurlijk weer spannend maar wel heel erg leuk. We hebben echt een paar maanden lang het liedje van Coco thuis afgespeeld en van de bank en tafel gesprongen om te 'leren vliegen'. 

De vierde show

De vierde show die Jeppe heeft bezocht is PAW Patrol, dit was echt een mega opzet in de brabant hallen met ontzettend veel kinderen. Jeppe was toen bijna 3 en is echt een kleine slimmerik. Hij vond het er naartoe gaan al spannend, dat zei hij bij de eerste rotonde die Jeroen met hem voorbij reed het dorp uit. De hoeveelheid kindjes en in het donker in een grote hal vond hij héél erg spannend, misschien wel een beetje te. Hij kroop onderhand in Jeroen maar je kon ook merken dat hij dingen herkende en het ook wel leuk vond. Ik denk zelf dat Jeppe net iets te jong was voor zo'n grote show. Ik zou het zelf houden bij wat kleine voorstellingen dat is voor Jeppe (die alles erg snel spannend vind) groot genoeg. En vaak zijn de prijzen dan ook nog leuk, de volgende op de planning Dikkie Dik in het Agnietenhof in Februari 2024. 

 

En Fien dan? 

Fien is zo'n ander kindje dan Jeppe en echt nog geen 3 weken rustig geweest. Ze zit zichzelf echt heel snel in de weg en daarom denk ik oprecht dat ik haar niet blij maak met een voorstelling. Waar Jeppe zo een uur voor de tv kan zitten heeft zij dat gewoon nog niet. Ze vind niet iets echt leuk, maar is wel helemaal gek van muziek en begint gelijk te dansen als ze een liedje leuk vind, momenteel is de engelbewaarder (lees: haha, kleine tokkie) erg leuk. Ik ben een beetje zoekende met Fien naar een voorstelling met veel liedjes in 2024 ga ik zeker ook voor haar iets leuks boeken maar tot nu toe vond ik het nog niet geschikt voor haar, ze is zo anders dan haar grote broer en nog zo mini, maar we gaan het met de kleine Fienie vanzelf goed maken. 

Conclusie

Het is echt afhankelijk van je kindje en zijn/haar ontwikkeling en interesses. Ik zelf vind wat kleine shows zoals coco kan het, gonnie en gijsje en dikkie dik voor de eerste 3 jaar het meest passend, daarna zou ik zelf overgaan naar een voorstelling die ze herkennen, zoals Paw Patrol of iets van zin in Zappelin, die herkenning is namelijk wel echt het leukste. 

Voor nu ben ik nog op zoek naar een leuke show rondom Sinterklaas, ik kan nog niet echt vinden wat ik in gedachte heb maar wie weet... 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.