Op pad: the weddingdress experience

Gepubliceerd op 27 oktober 2023 om 18:00

Kinderuitje hartstikke leuk maar soms wil je ook eens even op pad zonder kinderen gewoon met vriendinnen, vriendlief of familie. En laat ik nou afgelopen weekend iets heel leuks op de planning hebben staan. Dit was nog een zeer verlaat (in december is ze weer jarig) verjaardagscadeau voor mijn zusje die vorig jaar 30 jaar werd. Ze was toen hoogzwanger en dit uitje paste niet helemaal met een dikke buik. 

Als je, je nog afvraagt wat kreeg ze dan? Nou..... ze kreeg een dagje trouwjurken passen voor de lol bij de enige echte namelijk bij Koonings in Deurne. Ken je die niet? Dat is de bruidszaak van Nederland, hier worden ook de opnames gemaakt/opgenomen van Say Yes to the Dress, Nederland met Fred van Leer! 

Waarom kozen we hiervoor? Nou eerlijk omdat ik het zelf ook enorm leuk vind! Maar er zijn wel meerdere reden aan verbonden. Ik vond het namelijk ook echt enorm leuk om samen met mijn moeder en zusje te doen. 

Mijn moeder heeft niet echt een grote/fatsoenlijke bruiloft gehad, sowieso was ze kas van de wereld door een ontsteking in haar mond en slikte ze enorm zware medicijnen maar daarnaast heeft ze het ook heel klein gehouden. De droeg een paars mantelpak (dus geen jurk en al helemaal geen witte). Kortom.... die moest gewoon nog een keer in een jurk.  Volgende reden:  mijn zusje is toen ze zwanger was van haar eerste kindje gegaan voor geregistreerd partnerschap (Jeroen en ik noemen dat neptrouwen, maar ieder zijn voorkeur). Hierbij hebben we wel een taartje gegeten en het 'klein' gevierd maar niks bijzonders. Ze roept nu dat ze ooit nog eens 'echt' wil trouwen maar die witte jurk klinkt nog heel ver weg. Jeroen ziet de meerwaarde van trouwen niet in (ik eerst ook niet al begin ik het wel steeds leuker te vinden) en we vinden het erg prijzig, we besteden dit liever aan andere dingen. Want als we dan willen trouwen dan willen we het ook goed doen en onze ideeën kosten een smak met geld. Dus die witte jurk voelt voor mij ook als 'ongrijpbaar' momenteel. Kortom, drie verhalen van geen jurk... die wilde ik samenbrengen in een middagje lol!  

Hoe het verliep? We spraken af bij Koonings in Deurne en op een of andere manier parkeerde mijn moeder en ik verkeerd.. ze zag mij al kijken van is dit het. Mijn moeder had overigens nergens weet van, die dacht dat we gaan een kleine verkleedwinkel gingen. Toen bleek dat we aan de zijkant stonden, eenmaal doorgereden kwamen we bij de gevel die ik verwachte. Het leek wel een wit paleis, met Fontijn en enorme deuren. Dat was inderdaad wat ik in mijn hoofd had. Mijn moeder, die heeft geloof ik een kwartier met open mond rondgelopen, die dacht echt waar belandt ik nou weer!

We melden ons aan bij de zuil, maakte wat foto's bij de bekende trap en in de koets en keken onze ogen uit. Zoveel wit (gebouw en jurken) heb ik nog nooit gezien! We werden door een wat oudere dame opgehaald en zij nam ons mee naar de paskamer... nou maar er maar paszaal van. Rijen vol met jurken, verschillende maten, een kast vol schoenen, sluiers, sieraden.. en twee paskamers. We begonnen met een bubbeltje waarmee we proosten. Kregen vervolgens koffie met wat lekkers en ondertussen begonnen we de rekken leeg te trekken... de ene naar de andere jurk passeerde de revu. Strak, los, lang, kort, glitters, kant.. alles kwam voorbij. Uiteraard met veel gelach en veel foto's! 

En de verwachtingen die je hebt... die zijn zo anders. Mijn favorieten: een licht roze jurk met veel glitters en een soort zeemeermin pasvorm en mijn aller aller mooiste ... een enorme pofjurk, strapless met zelf een hoepel eronder om hem nog groter te maken.... the bigger the better.. i guess! Ik kon niet stoppen met draaien.... en ik maar zoeken naar die ring! Hierboven zie je mijn twee favorieten! Links is de roze en recht de volle!

Een uur lang mochten we alles passen, ik denk dat ik de meeste jurken aan gehad heb wel 15. De oudere dame stond ervan te kijken, sommige passen er net 3 in een uurtje. Wij zetten de hele boel op de kop.. En geloof me dat uurtje was echt zo om, ik had nog wel 2 uur door kunnen gaan. Na dit uurtje hielpen we om alles terug te hangen en liep we door naar het restaurant waar we een high tea gereserveerd hadden. Het was best een prijzig uitje met de high tea erbij maar echt... zo een mega aanrader!

Meer weten? kijk eens op de website : Fun passen | Koonings 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.