Op pad : babyspa Lienden!

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 17:30

Van mijn vriendinnen kreeg ik bij mijn babyshower een super leuk cadeau namelijk een tegoedbon voor een sessie bij de babyspa in Lienden, onze kleine meid mocht lekker gaan dobberen. 

Ikzelf heb dit met Jeppe nooit gedaan dus ik was enorm benieuwd hoe dit zou bevallen. Jeppe was daarin tegen ook een super rustige baby die heel tevreden was, Fien daarin tegen in 8 maanden van de leg geweest dus ik was sowieso erg benieuwd wat ze er van zou vinden. 

Advies

Ik kreeg als advies om rond de 3 maanden te gaan, dan zijn kindjes krachtig genoeg en groot genoeg voor de band. Verder besloot ik om eind van de middag te gaan zodat ze daarna lekker een slaapje kon doen. De sessie was enkel in het bad, je hebt ook sessies waarbij je leert hoe, je je baby moet masseren maar hier had ik niet zo'n behoefte aangezien Fien in die periode nog erg onrustig was en ik har niet teveel prikkels wilde geven. 

Samen met Oma Lienden

Ik besloot om mijn schoonmoeder ook mee te vragen die woont om de hoek bij de babyspa en vond het leuk om mee te gaan. Met zijn drie'tjes gingen we op pad. 

Ik kreeg een bon van het Betuwsch badhuis, gevestigd in Lienden, een kleinschalig wellnesscentrum wat sinds enkele jaren ook een babyspa onderdeel heeft waar je baby kan 'floaten' zoals dat mooi genoemd wordt.  Meer weten over het Betuwsch badhuis kijk dan eens op hun website : Betuwsch Badhuys - Homepagina

Wat vond Fien ervan?

Ze is hier naartoe gegaan toen ze ongeveer 5 maanden was, ze is een kleintje dus dat het wat later was dan 3 maanden was geen probleem en ze had al voldoende kracht in haar lijfje. 

Maar ... onze Fien was gewoon de eerste 8 maanden echt geen tevreden kindje en ik heb dan ook niet het gevoel gehad dat ze heel erg heeft kunnen ontspannen tijdens de sessie. We werden ontvangen en kregen beide (schoonmoeders en ik) een lekker cappuccino. 

Ik mocht vervolgens Fien uitkleden in de ruimte waar het bad stond, daar kreeg ze een zwembroekje aan van het Badhuis en werd de juiste band werd gepast voor om haar nekje. Vervolgens mocht ze in het badje plaats nemen, waar lekker bubbeltjes omhoog kwam en licht naar boven kwamen. We werden vervolgens alleen gelaten en Fien mocht zo ongeveer 20 tot 30 minuten badderen. Ze werd er alleen niet heel rustig van maar was heel druk bezig om zichzelf door het bad heen te duwen door haar beentjes heel wild te gebruiken, wat overigens wel een super schattig aanzicht was, want je kan door het glas helemaal zien hoe ze beweegt. Ik had echter van mijn zusje gehoord dat Noor (mijn nichtje) helemaal ontspande en het heerlijk vond, maar heel eerlijk had ik dat gevoel bij Fien niet, die was meer aan het spelen (ook met de ballen die in het bad dreven). Na een kwartiertje kon je ook merken dat ze er wel klaar mee was en ik heb haar er toen ook weer uitgehaald. 

Mijn mening? 

Voor Fien werkte de sessie helaas niet heel ontspannen, ze was vooral aan het spelen. Daarnaast had ik verwacht dat we wat meer begeleid zouden worden, wat meer uitleg. Het is niet echt goedkoop (een floatsessie alleen is €37,50) en met een half uur sta je weer buiten. Je verwacht dan toch wat meer begeleiding en de mogelijkheid om de kleine in ieder geval even lekker in te kunnen smeren ofzo, buiten een handdoek (hydrofieldoek) kon je de kleine zelf weer afdrogen en haar/zijn eigen kleertjes aandoen. Maar heel eerlijk denk ik dat wij zelf ook niet echt een baby hadden die hier geschikt voor was gezien haar ontevredenheid en het niet hebben van rust in haar lijfje, ik had gehoopt dat ze hiervan zou ontspannen maar helaas. Als een kindje er echt ontspannen van wordt dan lijkt het me wel een leuke ervaring en zou bijvoorbeeld de massagesessie erna me ook wel wat lijken al vind ik de €29,00 euro die er dan bij komt wel prijzig. Wel is het echt een mooie locatie, heel rustig en prachtig ingericht.. 

Ik zou er graag nog eens terug gaan maar dan denk ik voor een wellnessdagje (en/of nachtje) voor mezelf, een mom retrait daar is het echt een perfecte locatie voor. Lekker kleinschalig... 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.