Op pad : voor de eerste keer naar de Efteling!

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 16:24

Vorige week gingen we voor de eerste keer met zowel Jeppe als Fien naar de Efteling. Dit was eerder nog niet gelukt met Jeppe door alle corona perikelen maar ook omdat hij nu op een leeftijd is dat hij het toch wat bewuster mee maakt. 

Ook wij hebben uiteraard gespaard via de AH voor kaartjes met korting en we besloten om een woensdag in juni te gaan. We zachten zelf nog niet echt in het hoofdseizoen (vakantieperiode) en een doordeweekse dag is ook wat fijner dan in het weekend.

Met de tweelingwagen en een bolder kar van opa en oma gingen we op pad. We gingen samen met mijn zusje en haar begin gezin (één kleintje ongeveer evenvoud als Jeppe en de 'echte' kleine van ongeveer 4 maand) en haar man. Verder gingen opa en oma ook gezellig mee. Opa had in zijn kerstpakket een bon van 100 euro voor de Efteling zitten dus dat was helemaal mooi meegenomen voor de nodige versnaperingen. We spraken met zijn alle om 10.00 uur aan de poort af aangezien mijn zusje met haar gezin vanuit Venlo komt. 

Jeppe was met opa en oma meegereden voor de rust in de auto maar was al op het parkeerterrein onder de indruk van wat hij allemaal zag. 

om 10.20  uur gingen we onder enthousiast Welkom gezwaai van Pardoes naar binnen en het was eigenlijk best wel druk, drukker dan we verwacht hadden maar het was te doen. Noor (ons nichtje) had van haar vorige bezoek een prachtige staf net als Pardoes en Jeppe gaf aan deze ook heel graag te willen. Wij direct de winkel ingeschoten zodat hij er de hele dag van kon genieten, daar besloot meneer dat hij veel liever een knalroze toverstaf met lichtjes erin wilde. Hij was er ook in het blauw maar de roze was niet meer uit zijn handen te krijgen en zo trots als een pauw liep hij ermee naar buiten om hem aan papa te laten zien, héérlijk ventje is het toch. 

Vervolgens doken we het sprookjesbos in, waar we eigenlijk het grootste gedeelte van de dag hebben doorgebracht omdat ze het allemaal reuze interessant vonden. Alleen de draak met de goude pot met munten was een beetje spannend maar voor de rest was alles zo mooi volgens Jeppe en uiteraard kreeg hij ook een muntje uit de kont van de ezel. Een kopje koffie halverwege en een broodje gehaktbal later besloten we naar de droomvlucht te gaan, ongeveer 25 minuten later zaten we in het karretje. Jeppe hield zich netjes tijdens het wachten en Fien was in de armen van papa en mama vertrokken dus die heeft een letterlijke droomvlucht gemaakt. Na de droomvlucht doken we het land van laaf in en daarna nog enkele speeltuinen en de draaimolen. We aten een broodje bij La place en konden de Carnaval niet overslaan, dat was wel een lange wachtrij en in de hitte binnen echt geen pretje vooral toen op dat moment Jeppe in mijn armen in slaap viel. We schoten nog even in de Pagode (wat vooral bij Jeppe heel veel indruk maakte) en eindigde in de Symbolica waar Jeppe net in de wachtrij even zijn broek vol poepte maar ondanks de lekkere luchten viel zijn mond in het karretje telkens open van verbazing en verwondering. Voor we de auto in gingen maakte we nog een leuke groepsfoto en konden de kleintjes even door de waterstralen rennen al was dat voor korte duur omdat Jeppe hard op zijn rug viel. Het enige wat we nog graag hadden gedaan maar wat we niet redden was de Fata Morgana maar die bewaren we voor de volgende keer. Om 17.45 liepen we het park uit, we namen een kleine tussenstop bij de Mac onderweg naar huis en toen linea recta de douche en het bed in. Jeppe heeft het nog dagen over de Efteling gehad.. dat heeft wel indruk gemaakt. Volgend jaar weer.. Efteling met een 2,5 jarige is dus al echt een aanrader en de dag is zo om! 

Budgetproef tip : 

Omdat het best prijzig is besloten wij om maandelijks met de familie een soort uitjes pot te maken, waarin we 5 euro per persoon per maand inleggen. Daar gaan we dan één keer in het jaar een dagje van weg, zo is het niet ineens zo'n grote uitgave. Heb je een wat kleine portemonnee dan is dit wellicht een handige tip. 

Groetjes, 

Merel 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.