Op pad: 'de open boerderij dagen van Campina' - Toms Boerenliefde Lienden

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 10:54

De boerderij.. onze kindjes krijgen er geen genoeg van. Van schapen, koeien, kippen tot zelf melk kopen en tractors, alles vinden ze prachtig. En zo gingen wij dus afgelopen mei op zoek naar een leuke boerderij om te bezoeken op de 'Open boerderij dagen'. Deze worden door het hele land georganiseerd op verschillende dagen (voornamelijk met Hemelvaart en Pinksteren).

Wij kozen voor TOMS boerenliefde in Lienden, een Boerderij die sinds dit jaar een ijssalon en boerderijwinkel heeft en helemaal gericht is op kindjes. Op hun eigen website beschrijven zichzelf als volgt : Toms boerenliefde is het kersverse adres voor ambachtelijk en (h)eerlijk schepijs in het Betuwse Lienden. Het melkveebedrijf van boer Tom en zijn vrouw Anja werd in april 2023 uitgebreid met een eigen ijssalon, ijsmakerij & boerderijwinkel waarin hun liefde voor het boerenbestaan samenkomt. Boerenliefde.

Voor meer informatie over deze locatie die overigens elke woensdag t/m zaterdag open is verwijs ik je naar hun website: 

Tomsboerenliefde | Het lekkerste ijs uit de betuwe!

Het was een heerlijke dag, niet te warm en niet te koud. Dus trokken we er op uit met de twee kleintjes en oma uit Lieden. 

Wat kon je doen?

Er was van alles te doen, zo kon je door de stallen lopen en heel dicht bij de koeien kijken. Je kon door de schuur met oud gereedschap waar je ook nog eens uitleg kreeg. Er stonden allerlei machines en je kon zelfs even in de tractor klimmen.

Verder waren er allerlei activiteiten zoals het maken van een windmolen (van papier), je kon jezelf laten schminken, een puzzel maken van zonnepanelen, er is een hele grote berg met zand met allerlei speelgoed en kleine skelters en  tractors waar je op kan rijden. Verder kon je melk proeven en verschillende smaken yoghurt en vla waarbij je blind de smaak moest raden. Op het grote veld kon je van een zelfgebouwde glijbaan gemaakt van hooi en door een soort hindernisbaan. Er staan kleine schaapjes en je kon nog meer grote landbouwmachines van dichtbij bekijken en zelfs een rondje maken met een soort huifkar. Verder waren er spelletjes met ballonnen en kon je zandzakjes gooien en springen met een zandzak. Kortom er was van alles te doen voor de jongeren maar ook wat oudere kindjes

Eten en drinken 

Het was enorm druk dus wij hebben er uiteindelijk geen gebruik van gemaakt maar je kon lekker zelfgemaakt ijs kopen en allerlei boeren producten in de boerderij winkel. Verder werden er ook poffertjes gebakken en was er voldoende mogelijkheid om drinken te halen. 

Wij vonden het een enorme aanrader en zoals je op de foto's kunt zien hebben we genoten. Volgend jaar zoeken wij rond deze dagen weer naar een leuke boerderij of bezoeken we TOMS boerenliefde opnieuw. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.