Postpartum, mijn lijf!

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 13:06

Durf ik dit? ja dit durf ik! Want wat ben ik mega trots op mijn lijf en de prestatie die het verricht heeft. 2 prachtige kindjes laten groeien met alle erop en eraan. Deze blog gaat over mijn postportum oftwel mijn gesteldheid (in dit geval mijn lichaam) na de bevalling van Fien. 

Ben ik blij met wat ik in de spiegel zie? Ik heb niet te klagen maar er is nog wel werk aan de winkel. 9 kilo kwam ik in totaal aan de 2e zwangerschap, 14 in de vorige. Toen ik zwanger werd van Fien zat er nog 3 kilo aan van de vorige zwangerschap. Momenteel 2,5 week na mijn bevalling schommel is nog tussen de 1 a 2 kilo om op mijn 'begin gewicht' terug te zijn (met de 3 kilo erbij van de eerste zwangerschap). 

De vorige keer ging het al vrij snel maar de laatste 5 kilo's duurde wel behoorlijk lang en daarvan zijn de laatste 3 dus nooit meer weggeweest. 

Ben ik momenteel op mijn zwaarst ooit (niet zwanger)?

Ja, 75 schoon aan de haak. Toen ik Jeroen leerde kennen was ik op mijn lichtst ooit, 60 kilo! Maar daar was zeer fanatiek sporten en een toxic break-up voor nodig. 65 kilo is een mooi streven! Daar gaan we de aankomende periode voor! -10 kilo moet ik dus kwijt zien te raken, ik maak hierbij geen streefdatum omdat ik er de tijd voor wil nemen. Niet dat het er af is en net zo snel weer aan. Ik wil een algemene wijziging in mijn levensstijl en manier van eten en bewegen en hier neem ik de tijd voor en af en toe moet er ook gewoon enorm genoten kunnen worden!

Mijn voornemen is om zowel thuis als buiten de deur te gaan sporten en veel te gaan wandelen! 

Is mijn lijf anders dan na de eerste zwangerschap?

Hierop is mijn antwoord ja, dat is ze zeker. Ik heb momenteel het gevoel dat ik heel zacht en flubby ben. Mijn buik is los, een soort kussen en moet echt nog wat tijd hebben om wat strakker te worden. Het voelt een beetje als een kangoeroe zak en dat is het natuurlijk ook een beetje want het is het zakje van Fien en Jeppe. Aangezien ik de laatste zwangerschap een veel grotere buik had en alles van voren droeg heb ik nu wel minder dikke billen, benen en armen. Ik pas mijn oude shirts en blousjes allemaal alweer, dit was de vorige keer wel anders. Verder kan ik de meeste broeken momenteel weer aan, op enkele spijkerbroeken na die nog net niet dicht gaan. Verder vind ik mijn borsten na deze zwangerschap ook zachter en meer flubby. Vooral na de stuwing waarin ze zo strak en recht overeind stonden is het verschil nu enorm. Ik heb van mezelf best grote borsten en die zitten er nog maar ze staan iets minder ferm naar voren dan voorheen! Wie weet heeft dit ook nog tijd nodig, we gaan het zien en anders doet een goeie bh vast wonderen! 

Belangrijk! Ieder bewandeld zijn eigen pad! 

Wat belangrijk is om te onthouden is dat elk lichaam en elke persoon anders is.. waar de een na een week alweer in maatje 36 zit, is de ander naar een jaar nog maar weinig kilo's kwijt. Wat belangrijk is, is dat je jezelf er goed bij voelt. Je moet zelf achter de keuzes staan die je maakt of niet. Je moet het ook voor jezelf doen en niet voor een ander dat werkt niet.

Wat wil ik?

Ik wil graag wat strakker worden dus met 6 weken ga ik wel beginnen met sporten en oefeningen. Ik vind het ' hangende' randje op mijn buik gewoon niet mooi en wil daar graag wat aan doen. Maar ik heb nog niets echt te klagen vind ik zelf. Ik ga binnekort beginnen met de strijd van de kilo's maar kan momenteel nog niet de motivatie vinden. Ik heb nog steeds meer trek vooral in zoetigheid en chocolade, dit heb ik nooit gehad tot deze zwangerschap. Verder ben ik ook gewoon moe dit aangezien ik al een maand geen nacht volledig doorslaap.. en eerlijk is eerlijk daardoor verwen ik mezelf geregeld met wat lekkers en ik trakteer mezelf ook nog dagelijks op een middagdutje omdat ik gewoon weinig energie heb. Het is echt nog even wennen met twee kleintjes, ik heb mijn draai nog niet helemaal gevonden. Die knop die om moet om die gezonde levensstijl op te gaan pakken ga ik in de aankomende weken zoeken. 

Maar voor nu heerst nog steeds de trots voor mijn lijf.. wat man wat hebben wij als vrouwen een strijd te leveren tijdens de bevalling. Je krijgt het nieuw cadeau .. maar wat je er uiteindelijk naar overhoud is wel het mooiste cadeau voor het leven!

Zo dat was mijn ode aan mijn lijf en het kijkje naar mijn lijf zonder al mijn kleding aan. Spannend? Ja best wel maar we moeten er in deze maatschappij naar toe dat we eerlijke en realistische beelden durven te tonen en ons niet verstoppen achter het perfecte plaatje. Want dat perfecte plaatje is zo persoonsgebonden, vanuit een ieder zijn eigen referentiekader. 

Conclusie?

Ga jij ook starten met sporten, of de strijd met de kilo's aan? Succes! Ben jij tevreden met hoe je nu bent? Hoe fijn is dat! Ben jij net als ik nog niet begonnen en zoekende naar een startpunt? Hou dan vast aan: alles op je eigen tempo en alles op zijn tijd+ En vergeet niet elke dag is weer een nieuwe kans.. een nieuwe mogelijkheid!  

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.