De wagen, waar let je op?

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 19:59

De wagen uitkiezen vond ik wel een dingetje, je wilt overal rekening mee houden en absoluut geen miskoop doen. Maar als je voor het eerst mama wordt dan weet je echt niet waar je rekening mee moet houden. Hoe ging onze zoektocht? Ik neem je hierin mee! 

Een wagen, als die rijdt is het voldoende toch? haha, nee zo werkt het niet kwam ik al snel achter. 

Vragen,  vragen en nog eens vragen?

Deze vragen worden op je afgevuurd : wil je een voetenzak erbij, wil je all terrain banden? Moet de wagen om te bouwen zijn tot duo wagen? Past hij in de auto? Gebruik je de maxi cosi erop en heb je daar speciale steunen voor nodig? regenkap? zonnekap?

De vragen vliegen je om de oren en dan ben je nog niet eens in de winkels geweest. Daar staat er minstens 100 uitgestald in tig verschillende kleuren. Al snel denk je ik zie door de bomen door het bos niet meer. En zo besloot ik me eerst eens te gaan inlezen en af te kijken bij vriendinnen voor we zelf een afspraak maakte voor een wagen. Daarbij hadden wij het geluk dat we de wagen cadeau kregen van mijn schoonouders en niet vast zaten aan een vast bedrag (niet dat we hier enorm veel misbruik van wilde maken maar ze noemen ons niet voor niks de showpony's: het oog wil ook iets). 

Hoe begon de zoektocht? 

En zo hebben ik menig wagen getest bij vriendinnen, me ingelezen over 2e hands wagens,  verschillende wagens in mijn kofferpak proberen te proppen en heel veel reviews en blogs gelezen over dit onderwerp. 

Stap 2. was voor mij om te bepalen wat voor ons belangrijk is. Onze persoonlijke situatie en wensen. 

Voor mij waren de volgende punten belangrijk:

  • De wagen moet praktisch in te klappen zijn en in mijn auto passen (is de kleinste auto). Ik kan namelijk niet lopend boodschappen doen of naar de stad lopen en ik wil mezelf gemakkelijk kunnen verplaatsen met de kleine. 
  • Ik wil graag goede banden om  ook door het weiland of zand of het bos te kunnen lopen gezien dat we landelijk wonen. 
  • Een ruime bak onderin, waar voldoende boodschappen in passen.
  • Een wagen die om te bouwen is naar een duo wagen. Ik heb altijd geroepen dat ik graag twee kindjes achter elkaar wil met niet teveel 'jaren' ertussen. Het is toch jammer als de huidige wagen dan niet om te bouwen is naar een wagen voor 2. 
  • Ik wilde graag qua kleur een grijze of groene wagen, eerst wilde ik voor een zwarte wagen gaan maar dat trekt veel warmte aan.  
  • Niet onbelangrijk: een makkelijk en veilig systeem om de kleine vast te maken en de mogelijkheid om een maxi cosi op de wagen te plaatsen. 
  • Een mogelijkheid om de kap open te zetten voor frisse lucht (met gaas) en geen plastic dus goed luchtdoorlatend. 
  • Een zonneklep in de kap die je naar voren kan trekken zodat de kleine niet vol met zijn gezicht in de zon zit als je aan het wandelen bent. 
  • Een verstelbare (makkelijk) handgreep op de wagen, zodat Jeroen en ik gemakkelijk kunnen afwisselen.  

Oriënteren in de winkel

Jeroen en ik zijn in eerste instantie zelf met zijn tweeën langs een babywinkel gegaan om ons te oriënteren. In eerste instantie was ik helemaal weg van de Musty een mooie compacte wagen die er mooi uitzag. Echter is deze wagen niet om te bouwen naar een duo wagen dus viel deze af. De tweede wagen die we enorm mooi vonden was de Dubatti, maar hierbij vond ik de bak eronder niet heel groot en ook hierbij was geen optie tot een duo wagen. Opnieuw gingen we op zoek.. dit keer wisten we even niet meer waar we op moesten letten. 

Afspraak plannen

Uiteindelijk hebben we samen met mijn schoonouders een afspraak gepland om ons volledig te laten informeren in een winkel. We kozen voor de babydump in Veenendaal. In mijn auto'tje (vanwege het oefenen) gingen we als 4 volwassenen die kant op! Best spannend onze enige/eerste echte grote aankoop voor de kleine als je dan maar niet een foute keuze maakt.

In de winkel vroegen we direct naar de wagens die om te bouwen zijn tot duo wagen, toen bleven er eigenlijk maar een paar merken over. Waaronder de NUNA wagens. 

Een mooi modern design, een grote bak eronder met een losse boodschappenmand die eruit gehaald kan worden, mooie bruine accenten bij de handvatten. 

Uiteraard verloren wij ons hart weer aan de limited edition, die net wat duurder was dan de normale versie. Zo lief als ze zijn wilde mijn schoonouders deze toch volledig cadeau doen ook al wilde we zelf een gedeelte bij leggen, dit hoefde niet, hoe lief! 

De Nuna Demi Grow Oxford 

Dit is hem geworden; https://www.baby-dump.nl/product/kinderwagens/13/nuna-demi-grow-inclusief-voetenzak/55474/nuna-demi-grow-oxford-inclusief-voetenzak/63260/nuna-demi-grow-oxford-inclusief-voetenzak/138799/?gclid=EAIaIQobChMIuo3ciY-S8gIVi_93Ch1NpABYEAQYASABEgKm6vD_BwE 

Aankopen 

We besloten er voor te gaan en de wagen te bestellen. Een levertijd van 8 weken, hij zou netjes thuis bezorgd worden. Ik kon er een luiertas bij krijgen alleen deze had ik al dus na enig overleg mocht ik een wiegdeken en hoeslakentje uitzoeken voor hetzelfde bedrag. 

Ben ik tevreden met de wagen? 

Ja, ik ben er zeker blij mee. Maar heel eerlijk, de grote boodschappenmand onderin zit er vaker niet dan wel in, de ligbak was heel snel klaar omdat Jeppe super graag wilde zitten dus al de opties die daar op moesten zitten hebben we bijna niet gebruikt (de zonneklep en ademend luikje in de kap). Je wil dus van alles maar ik raad je aan wel echt kritisch te zijn of je iets echt nodig hebt. 

Klein baalmoment 

Het enige waar ik wel van baal is dat de mat zwarte stangen heel snel beschadigen. Er zitten al behoorlijk wat 'witte' plekken op. Je hoeft maar één keer ergens langs te rijden en er zit al een beschadiging. Voor zo'n prijzige wagen vind ik dit niet horen. Ik snap ook wel dat je niet tegen een muur aan moet rijden maar bij elke kleine beweging er tegen aan is er al schade zichtbaar. 

Slechte communicatie/informatie van verkooppunt 

Verder was ik totaal niet blij met de babydump, zij hebben ons niet volledig geïnformeerd. Ik kwam er namelijk pas later achter dat de wagen een limited edition was en daardoor €250 euro duurder was. Dit hadden ze er even niet bij verteld, dan hebben we het over een kleur grijs en bruine handvatten. dat maakte hem €250 euro duurder. Toen ik hier contact over opnam aangezien ik niet snapte waar het verschil vandaan kwam werd ik niet netjes te woord gestaan en er kon uiteraard niks. Zelfs een fatsoenlijke uitleg was niet aan de orde. Voor mij nooit geen babydump meer. 

Verder ben ik super blij met de wagen, hij loopt heerlijk en ons ventje zit er vaak in. 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke
3 jaar geleden

Weer heel leuk geschreven. 😘