Babynaam, orgineel of uit de top 10, Jeppe!

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 09:03

Jeppe de naam die het werd, de enige naam die in de smaak viel bij mijn wederhelft (thank god).  Gelukkig want deze stond al mega lang op mijn verlanglijstje! Voor een eventuele tweede hou ik mijn hart vast.. hoe gaan we er ooit uitkomen?? 

Laten we beginnen bij het begin

Waar komt de naam Jeppe vandaag? Die komt uit mijn koker, ik zag een aantal jaar geleden een advertentie van een webshop genaamd REBEL. In de foto die erbij stond hing een naam aan de muur (ik denk gepunnikt). De afbeelding zie je bovenaan dit artikel staan. Ik was in één opslag verliefd. Die naam wilde ik onthouden en zo maakte ik een print screen en sloeg de naam op, in mijn telefoon. 

Ik wist altijd al dat ik geen doorsnee naam wilde hebben. Ik wilde iets aparts, maar niet te apart. Het moet lekker in de mond liggen maar je moest de naam niet te vaak of liever nog : nooit gehoord hebben. Voor mijn gevoel paste Jeppe volledig in dit plaatje!  

Wat betekend Jeppe? 

Veel mensen denken dat Jeppe een Friese naam is maar helaas het is toch echt een Scandinavische naam. Het betekend : Hij Zal Beschermen, Bezetter, Overwinnaar

Naamsopbouw

Jeppe is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (j, p, p).

Populariteit naam Jeppe

Jeppe is een  babynaam die staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De nsam is als meeste gegeven in 2020. De populariteit van de naam stijgt vanaf 2017. 

  •  Jeppe is 37x gegeven als voornaam gegeven in 2020
  • Voornamelijk aan jongens 

De 20 weken echo 

Tijdens de 20 weken echo kwamen we er achter dat ons voorgevoel toch echt goed zat en we een jongetje zouden krijgen. Volgens de dokter was er geen twijfel mogelijk, dus we gingen er vanuit dat het echt wel zou kloppen! Toen ik Jeroen de naam Jeppe vertelde was het de eerste en laatste keer dat hij zei: jaa.. dat vind ik ook leuk. Hoe snel was dit geregeld? Super fijn! Ondanks dat ik de naam aan mijn moeder vertelde en die enorm moest wennen bleef hij bestaan en is hij nooit meer aangepast. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij met onze keuze.. onze Jeppe! 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.