Op de Rommelmarkt, Gorinchem!

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 14:12

Wij stonden recent op de rommelmarkt in Gorinchem (met Hemelvaart), om onze spulletjes te verkopen. Ik onder andere veel spullen van de webshop maar denk ook aan kleding van mezelf, Jeroen en de kindjes. 

We reserveerde twee kramen (ik, mijn zusje en moeder), gooide de auto de dag van te voren vol (tot aan het plafon) en de volgende ochtend reden we die kant op, om half 8 waren we aanwezig al mocht je er al vanaf 5.00 uur in (koekoek). Je kon er ook voor kiezen om de dag ervoor (tot 12.00 uur) de spullen alvast te brengen. We betaalde per kraam 36 euro (dus voor 2 stuks 74 euro). 

Eerste keer

Ik was zelf nog niet eerder op deze rommelmarkt geweest ook niet als bezoeker, wij hebben zelf al meermaals op de markt gestaan maar dan in 's-Hertogenbosch, ik moet zeggen dat ik niet heel enthousiast ben over deze hal, het is er erg donker waardoor de bezoekers ook niet goed kunnen zien wat er aangeboden wordt. Verder stonden er enorm veel handelaren en was alles behoorlijk aan de prijs, het echte snuffelen was er niet bij. De verkoop liep wel redelijk door, al heb ik echt mijn slag geslagen met één man die veel van mijn webshop wilde hebben. Ik verdiende ongeveer 120 euro over de dag heen (met kraam eraf).  Het waren buiten de webshop spullen om echt kleine prijsjes omdat ik er ook echt vanaf wilde. 

Het viel vanaf een uur of 15.00 wel echt 'dood' en toen liepen er nog maar weinig mensen en probeerde sommige mensen nog wat deeltjes te sluiten voor heel weinig geld. Wij begonnen alvast rustig met opruimen en om half 5 gingen de deuren weer open. 

Bij het naar binnen gaan was het voordeel dat je gewoon met de auto erin kon rijden tot aan je kraam, echter omdat wij vrij 'laat' waren moesten we wel overal precies doorheen steken, dat was echt wel passen en meten. Toch was het ideaal om alles uit de auto zo op de kraam te zetten en niks te hoeven slepen. Nadeel was wel dat je pas vanaf 17.15 met de auto er weer in mocht, echter waren wij er om half 5 al wel echt klaar mee en hebben we dus alles naar de auto lopen slepen. Dit was dus alsnog veel gesjouw en gedoe. Daarnaast werd er enorm gewaarschuwd voor dieven en je mocht in zakken kleding achterlaten en een kleine hoeveelheid voor het goede doel. Dit kwam echter nooit bij het goede doel want zodra wij weg waren werden de dozen leeg gehaald door andere verkopers, echt heel schooierig want dit was helemaal niet de bedoeling. De spullen zouden naar het goede doel gaan niet naar een stel ordinaire verkopers, als je zo aan je geld moet komen. 4

Niet opnieuw naar Gorinchem

Overal waren wij dus niet heel enthousiast over Gorinchem, buiten dat je er gemakkelijk met de auto kon komen bij het uitruimen vonden wij het een donkere hal vol handelaren. We kregen als tip van een andere dame om een volgende keer in Arnhem te gaan staan, dus wie weet belanden we daar wel een keer! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.