Onderhuidse puistjes en Tea tree

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 15:30

Er is niets zo vervelend als onderhuidse puistjes. één je ziet gewoon een rode vlek en twee ze doen gewoon zeer! Op een gegeven moment (vooral net na het stoppen met de pil) had ik er veel last van, voornamelijk op mijn kin en kaaklijn. In het begin probeerde ik ze elke keer uit te knijpen maar ik heb er nu wel van geleerd dat dit echt niet werkt en het alleen maar verergerd. Verder heb ik van alles geprobeerd.. goed schoonmaken met verschillende doekjes, rozenwater, dagelijks reinigen, scrubben, knoflook en tandpasta erop. en hielp er iets van?  Nee, het hield allemaal niks. 

Wat is het nu eigenlijk?

Google geeft het volgende aan : Een onderhuidse pukkel is een ontsteking onder je huid en drukt dus hard tegen de huid aan. Daardoor wordt hij rood en kan hij pijnlijk aanvoelen. Onderhuidse puisten ontstaan meestal op je gezicht, rug en billen, maar kunnen ook voorkomen op andere plekken van je lichaam.

Wat hielp er wel?

Tip 1. Blijf van je gezicht! Ik had het niet door maar ik zat eigenlijk de hele dag door aan mijn gezicht. Toen ik erop begon te letten kreeg ik pas door dat ik de hele tijd aan mijn gezicht en haar zit. Je handen zijn natuurlijk 'overal' dus dit zorgt er ook voor dat je gezicht/huid 'vies' wordt. 

Tip 2. Dit vind ik echt een 'wondermiddel'. Mijn zusje kwam er mee aan toen ik weer eens een ontstoken teen had door een ingegroeide teennagel 'Tea tree' en zo ging ik op zoek naar de verdere voordelen van 'tea tree' en zo kwam ik uit bij enkele blogs die dit aanbevolen bij een onrustige huid en bij onderhuidse puistjes. Bij de tuinen tegenwoordig Holland & Barrett vind je van hun eigen merk een lijn 'tea tree'. Ik ben begonnen met het proberen van twee mini's (ze hebben vaak een aanbieding 1 + 1 gratis, een mooi moment om dit uit te proberen). Ik ben begonnen met de 'cleaning milk' en 'cleaning lotion'. Hierbij maak ik eerst mijn gezicht schoon met de 'milk' en daarna met de 'cleaning lotion'. Dit doe ik vooral op het moment dat mijn huid onrustig is, 1 x per dag ('s avonds als ik ga douche of naar bed ga). Ik stond echt versteld van het resultaat! Buiten het feit dat het echt een heel fris gevoel geeft zorgt het ook voor een rustgevend effect van de huid. Ik gebruik het voor mijn gehele gezicht maar ik merk vooral rond op mijn voorhoofd, neus en kin dat het effect heeft (dit zijn bij mij de regio's die het snelste 'vettig' worden). Op dit moment is mijn huid een stuk rustiger en gebruik ik hem alleen nog indien nodig bijvoorbeeld rondom mijn ongesteldheid. 

Wat kost dat?

Een fles is €8,39. Echter is hij bijna altijd wel in de aanbieding. Zo is die nu (12-7-2021) maar €2,51 (70% korting) voor 150 ml. 

Hebben ze nog meer van deze lijn? 

Ik vond de face wash van dezelfde lijn (deze kocht ik per ongeluk een keer) echt te 'agressief', deze voelde heel branderig en een beetje alcoholachtig aan. Dit vind is dus geen aanrader. Wat ik nog niet geprobeerd heb van deze lijn : het masker, de dag/nacht cream en de scrub. die staan nog op het lijstje om een keer te proberen. 

Extra tip

Verder als je een ontstoken vinger of teen hebt of een wondje wat je wil desinfecteren en snel wil laten genezen, dan is tea tree ook echt een super goede oplossing. Ik heb de versie bovenaan dit artikel van €8,99 ook te koop bij de tuinen/Holland & Barrett : Tea tree oil van 'Thursday plantation'. Heel eerlijk? het stinkt en je ruikt het behoorlijk sterk maar het werkt wel! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.