Budget : Snuffelen in de IJhallen in Amsterdam!

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 09:56

Ik ben samen met mijn moeder, zusje en vader al jaren lang fan van : rommelmarkten! 

We hebben dan ook menig rommelmarkt bezocht, waarbij Nijmegen en Den Bosch jarenlang onze favorieten waren (in de Jan Massinkhal  en de Brabanthallen). 

Door de corona heeft dit een hele tijd stilgelegen maar langzamerhand begint het weer op te starten. Ideaal, vooral nu er kleintjes zijn, want de kleding gaat zo hard maar denk ook aan leuke spulletjes voor op de babykamer en speelgoed. 

De IJhallen 

Zo kwam ik ineens op een nieuwe locatie die mij nog niet bekend was namelijk, een grote rommelmarkt in Amsterdam in de Ijhallen. 

Ik besloot op onderzoek uit te gaan en vond alleen maar leuke berichten, over een grote rommelmarkt met zo'n 400 kramen. Mensen gaven aan dat het net wat anders was dan andere rommelmarkt en in Amsterdam wonen natuurlijk weer andere mensen (iets aparter, wat ik leuk vind begrijp me niet verkeerd) dan in bijvoorbeeld Arnhem, Den Bosch en Nijmegen. 

Parkeren en vroeg vertrekken

Ik besloot dat ik er wel eens wilde gaan kijken en mijn moeder sloot graag aan. Nou is Amsterdam natuurlijk een langer stuk rijden dan Den Bosch of Nijmegen en staat Amsterdam bekend om het dure parkeren (waar tegenwoordig eigenlijk niet?).

Op internet vond ik het volgende:

Adresgegevens

IJ-Hallen
NDSM-Plein 1
1033 WC Amsterdam-Noord

Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,40 per uur en een dagkaart is € 8,40. Op zondag is parkeren op de werf tot 12:00 gratis. Fout parkeren wordt beboet. Let daarom goed op waar u uw auto parkeert. wij raden aan vanwege beperkte parkeerplaatsen om ons per openbaar vervoer te bezoeken.

 We besloten dus echt op tijd te gaan rijden en besloten een poging te wagen om te parkeren op de werf, aangezien dit gratis is tot 12.00 uur en wij op een zondag. Kwart over 7 zondagmorgen reden we richting Amsterdam. We kwamen rond kwart over 8 aan en om 9.00 uur zouden de deuren openen voor de regulieren kaarten. 

Je kan er namelijk ook voor kiezen om early bird kaarten te kopen, deze zijn €9.00 euro en hiermee mag je er al vanaf 6.00 uur in. Kies je voor de regulieren kaarten dan kost dit je €5.00 en dan mag je vanaf 9.00 uur naar binnen. Je kan kaarten online bestellen of aan de deur zowel met de pin als contant. 

Aankomt, koudddd

Wij kwamen dus rond kwart over 8.00 aan. Wij hadden zelf koffie en thee meegenomen en wat brood en lekkers. Dit had eigenlijk niet gehoeven want direct om de hoek zit een grote Albert Heijn waar je tussen 7.00 en 10.00 voor een euro heerlijke koffie kan krijgen. Hier hebben we toch maar een cappuccino gescoord en konden we even naar de wc. Als snel was het iets voor 9.00 uur en liepen we naar de ingang. Eenmaal binnen kwamen we erachter dat het voor een gedeelte buiten was en een gedeelte in een scheepswerf. Oftewel .. het was me een partij koud met alleen een vestje. Hierin hadden we ons enorm vergist, we liepen dan ook een half uur te blauwbekken van de kou. Ik heb uiteindelijk een dik vest (pantervel) gekocht voor over mijn vest. Niet de mooiste maar wel heerlijk warm! 

Even wennen

Ik vond deze rommelmarkt even wennen, sowieso was het even geleden maar het was ook een heel ander soort spullen wat er werd aangeboden. De kleding was allemaal net wat aparter en alles was echt op de kraam gegooid op een grote berg. In Den Bosch en Nijmegen 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.