Londen - Harry Potter studio's

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 10:00

Ik ben nog steeds een beetje betoverd, ik ben namelijk vorige week eindelijk naar een van mijn bucketlist locaties geweest namelijk de Harry Potter Studio's in Londen! Ja je lees het goed D-E  studio's waar 10 jaar lang de films van Harry Potter zijn opgenomen. En dan hoor ik je denken, hoezo.. alles is tegenwoordig toch animatie maar niks is minder waar, toen deze films begonnen werd alles nog netjes met het handje gefilmd en dus ook met het handje gebouwd en dat betekend een mega groot hallencomplex waar ik nog niet eens de helft goed van heb kunnen bekijken. 

Papatrip 

Maar we beginnen bij het begin, vorig jaar... oktober onze papa werd 60 jaar en al eerder ontstond het idee bij mijn zusje en ik om hem hier mee naartoe te nemen. Waarom? omdat hij gek is van films en Harry Potter. Zo gezegd zo gedaan.. we boekte gewoon. We gaven hem 3 dagen aan die hij vrij moest houden en we boekje een tripje naar Londen. Nou ben ik al eerder eens met mijn moeder in Londen geweest (zusje was ook mee) en vond ik Londen zelf niet zo heel bijzonder maar we ging dit keer dan ook niet voor de stad maar echt voor de studio's. En eerlijk is eerlijk.. ik denk dat ik wel de grootste fan ben en het win van de andere twee. Als het moet kan ik denk ik de films meepraten zovaak heb ik ze gezien. Dus wie was het meeste enthousiast? Ja stiekem ik dus! 

Ondanks dat mijn zusje in een enorme verbouwing zit met een deadline die er mega hard aan komt besloten we om begin het jaar te gaan en zo vlogen we 6 januari naar Londen (met paspoort dit keer want ja, geen EU meer). Daar aangekomen (we vlogen naar Londen Stansted) zaten een uurtje in de trein en toen kwamen we aan in Londen. Daar maakte we een rondje, aten we heerlijk pittig in de buurt van de Londen Brigde en zochten we daarna ons hotel op. Een prima hotel, drie bedjes en een mooi badkamertje en op de tv de Harry Potter films wat wil een mens nog meer? De volgende dag werden we om 10.00 uur na een echt Engels ontbijt (waar ik mijn ogen uit keek van drie dames die werkelijk de halve ontbijttafel in zakjes stopte en vervolgens in de handtassen) opgehaald met de bus. Een uurtje rijden door Londen en we kwamen aan bij de studio's! Binnen schafte we een audioset aan (niet doen, niks aan gehad en alles staat overal beschreven en wordt uitgelegd in filmpjes, daarnaast stond hij zo zacht en was alles in het Engels, geen 15 euro waard). Toen we de eerste hal in kwam sloeg mijn hart al over... een mega grote draak hing aan het plafon (die in de bank woont en waar Harry, Hermelien en Ron mee uitbreken in een van de laatste film als ze in de kluis van Beatrix zijn). Maar ik geloof dat ik de halve dag met of een open mond heb gelopen of met een twinkeling in mijn ogen en een lach van oor tot oor. 

Want jongens wat was dit gaaaaaaaaf! Niet normaal, na een introductiefilmpje werden we in de eetzaal van Zweinstein binnen gelaten en ik geloof niet dat ik eerder zoveel kaarsen heb gezien (en deze hingen ook nog eens aan het plafon). Na deze eetzaal liep we door en kwamen we echt van alles tegen, ik kan je niet eens meer opnoemen wat ik allemaal gezien heb. Ik werd helemaal gek, wilde overal foto's van maken en viel van de ene verbazing in de andere. Echt zoveel is er met de hand gemaakt, we liepen van de jongensslaapkamer, naar de bewegende trappen, naar het huisje van Hagrid, naar de werkkamer van Perkamentus. En ondertussen zagen we toverstafjes, deuren bewegen, vliegende auto's, noem het maar op het was er. Kostuums, heel veel pruiken, heel veel uitleg. 

Het allermooiste de Hippogrief, hoe mooi ze die laten bewegen, niet normaal. Wat nog meer? uuuhmm dan ga ik toch voor de technische afdeling waar je zag hoe alle maskers en electronische dingen zijn gemaakt. Zo zag je hoe het gezicht van Hagrid kon bewegen, hoe de mandragora (gillende planten) waren gemaakt, hoe de handen van de bankmedewerkers er uit zagen.. die afdeling.. daar had ik nog wel een dag kunnen lopen. 

Kortom... ben ik enthousiast JAAAA!! wil ik terug? JAAAA!! ik wil nog een keer met Joene en de kindjes. Is het dus een aanrader en het geld waard? JAAA!! 

Wat kost dat?

Wij boekte een volledige trip, we vlogen middags. Moesten alleen zelf een treinticket naar centraal Londen boeken (tip: dit is een los kaartje, boek gelijk een retour zonder datum dit scheelt in de prijs). Verder kun je alles met je bankpas doen, net als ik Nederland kan je in en uit checken met je pinpas. Maar de treinrit vanaf het vliegveld dus NIET, we spraken 2 meiden die een flinke boete kregen omdat ze in checkte met de pinpas, het poortje gaat namelijk wel open maar aan het eind pakken ze je met een flinke boete. 

Verder zat er in de reis inbegrepen (vliegtickets, 2 overnachtingen met ontbijt, de busrit naar de studio's en terug, de entree tickets deze zijn los al bijna 95 euro). Ik denk dat we in totaal p.p. voor dit zo'n 360 euro kwijt waren. 

Wat kwam er nog bij? Parkeren in Eindhoven, eten en drinken overdags, avondeten en wat souvenirtjes en den de trein heen en terug en de kleine ritjes in Londen zelf. Wij boekte geen ruimbagage maar deden met een rugzak. We vlogen namelijk de 3e dag al om 13.00 uur terug. Zoveel hadden we dus niet nodig!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.