Erop uit : de koeien mogen naar buiten!

Lente, ook al is het op en af lenteweer en valt er nog veel te veel regen en is de wind ook niet om haar huis over te schrijven, we zitten toch echt in de lente. En wat betekend de lente? Dat de koeien weer naar buiten mogen. Ikzelf heb dit nog nooit gezien maar er wel vaak over gehoord dat die beestje gewoon helemaal door het dolle zijn als ze er weer uit mogen. Ze zouden gaan springen en loeien..

Lees meer »

Londen - Harry Potter studio's

Ik ben nog steeds een beetje betoverd, ik ben namelijk vorige week eindelijk naar een van mijn bucketlist locaties geweest namelijk de Harry Potter Studio's in Londen! Ja je lees het goed D-E  studio's waar 10 jaar lang de films van Harry Potter zijn opgenomen. En dan hoor ik je denken, hoezo.. alles is tegenwoordig toch animatie maar niks is minder waar, toen deze films begonnen werd alles nog netjes met het handje gefilmd en dus ook met het handje gebouwd en dat betekend een mega groot hallencomplex waar ik nog niet eens de helft goed van heb kunnen bekijken. 

Lees meer »

Op pad: the weddingdress experience

Kinderuitje hartstikke leuk maar soms wil je ook eens even op pad zonder kinderen gewoon met vriendinnen, vriendlief of familie. En laat ik nou afgelopen weekend iets heel leuks op de planning hebben staan. Dit was nog een zeer verlaat (in december is ze weer jarig) verjaardagscadeau voor mijn zusje die vorig jaar 30 jaar werd. Ze was toen hoogzwanger en dit uitje paste niet helemaal met een dikke buik. 

Lees meer »

Streek en boerenproducten, samen op pad!

Ik woon in Ophemert, een dorpje in de buurt van Tiel waar eigenlijk maar heel weinig zit. Toen we hier 6/7 jaar geleden kwamen wonen was er nog een klein winkeltje met daarin een bakkerij, je kreeg in dit winkeltje echt een beetje het gevoel van een winkel bij Centerparcs (inclusief de prijzen) echter het brood was echt onze favoriet, zo héérlijk! Daarom vonden wij het ook erg jammer dat ze er enkele jaren geleden mee stopte. In de tussentijd ben ik een beetje opzoek gegaan naar lokale alternatieve omdat ik meer 'puur' wil gaan eten. Uiteraard staat enkele zaterdagochtend hier de Jumbo bestelwagen weer voor de deur, want we hebben nou eenmaal onze boodschappenbasis nodig, maar de versproducten zoek ik steeds vaker dichterbij direct van de particulier of rechtstreeks van de boer. 

Lees meer »

Op pad ; Oogstdagen in Ophemert!

De oogstdagen in Ophemert, in 2022 ging ik voor het eerst in augustus, ik had er geen voorstelling van maar het was bij ons aan het einde van de straat dus ik wilde wel even gaan kijken. Met een vriendin uit het dorp en haar dochter ging ik samen met Jeppe en toen nog kleine Fien op pad. Het was even ploeteren met een wagen door het gras maar ach.. 

Lees meer »

Op pad: 'de open boerderij dagen van Campina' - Toms Boerenliefde Lienden

De boerderij.. onze kindjes krijgen er geen genoeg van. Van schapen, koeien, kippen tot zelf melk kopen en tractors, alles vinden ze prachtig. En zo gingen wij dus afgelopen mei op zoek naar een leuke boerderij om te bezoeken op de 'Open boerderij dagen'. Deze worden door het hele land georganiseerd op verschillende dagen (voornamelijk met Hemelvaart en Pinksteren).

Lees meer »

Mijn vakantie inpaklijst/checklist met twee kids!

Voor ik Jeroen leerde kennen was ik al weken van te voren voor ik op vakantie ging bezig met inpakken, lijstjes maken, alles bij elkaar verzamelen. Heel eerlijk is dat al overboord gegaan vanaf dat ik bij Jeroen ben.. het is nu vaak de laatste dag/week nog even alles bij elkaar rapen en gaan. Resultaat, we hebben echt elke vakantie wel iets cruciaals vergeten. van de batterij van een camera, tot de draag, tot beide onze tandenborstels/tandpasta. Daarom heb ik mijn oude gewoonte maar weer opgepakt en ben ik aan de slag gegaan mey een checklkist die ik zelf heb ontworpen in Canva (app), een app die ik vaker gebruik als ik over een bepaald documentje een leuk jasje wil gooien zonder daar voor te hoeven betalen (den ook aan een uitnodiging voor een verjaardag).  Benieuwd naar wat ik zoal meeneem als moeder van 2 (eentje van 2,5 jaar en eentje van 1,5 jaar). Hieronder vind je mijn ingevulde onder de naam 'Checklist vakantie' en de blanco versie heeft ook 'Blanco'. 

Lees meer »

Op pad : voor de eerste keer naar de Efteling!

Vorige week gingen we voor de eerste keer met zowel Jeppe als Fien naar de Efteling. Dit was eerder nog niet gelukt met Jeppe door alle corona perikelen maar ook omdat hij nu op een leeftijd is dat hij het toch wat bewuster mee maakt. 

Lees meer »

Op pad : babyspa Lienden!

Van mijn vriendinnen kreeg ik bij mijn babyshower een super leuk cadeau namelijk een tegoedbon voor een sessie bij de babyspa in Lienden, onze kleine meid mocht lekker gaan dobberen. 

Lees meer »

Vakantie voor 4 : Wat gaan we doen?

Een vakantie boeken voor 2 volwassen en 2 kleine kindjes, wat een drama! Ik ben zelf enorm gek op het uitzoeken van vakanties en dat is al een soort voorpret voor mij maar met dit gezelschap vind ik het echt lastig!

Lees meer »