Samen in de kleine kinderen!

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 10:00

Mijn zusje en ik, waar we elkaar in het verleden toen we klein waren de tent uit vechtte kunnen we nu absoluut niet meer zonder elkaar. Al woont de kleine tegenwoordig al enige jaren in Blerick/Venlo we spreken elkaar denk ik wel dagelijks en er gaan niet meerdere weken voorbij voor we elkaar weer zien. 

Toen we klein waren hebben we altijd geroepen dat we graag samen zwanger wilde zijn en doordat mijn eerste zwangerschap een miskraam werd en het even op zich liet wachten voor ik weer zwanger was kwam dit ook nog eens uit. Zo werd Jeppe geboren in Oktober 2020 en volgde Noor op 1 januari 2021. 2,5 maanden schelen de twee kleintjes van elkaar! 

Ik vind het heerlijk om dit te kunnen delen met mijn zusje, al zijn het twee hele andere persoonlijkheden je kunt elkaar toch advies geven en veel met elkaar delen. Dit goldt voor de zwangerschap, maar ook de bevalling, kraamweek.. Je kunt elkaar toch wat tips geven! Maar het blijft handig, denk aan elkaar adviseren over bepaalde producten zoals de aanschaf van een autostoeltje maar ook het delen van een badje, isofix voor in de auto. Helemaal toen bleek dat mijn tweede kindjes een meisje zou worden, tassen vol meisjeskleding kwam mijn kant op! 

Naast de praktische zaken is het ook gewoon fijn om de twee kleintjes samen te zien oprgroeien, soms kunnen ze elkaar niet luchten of zien maar ze kunnen ook zo heerlijk samen spelen en in de week zijn met opa en oma. Het is dan ook erg leuk om ze samen ergens mee naartoe te nemen, denk aan een binnenspeelplaats, museum of zwembad. Daarnaast volgen ze elkaars 'fases' best wel snel op, dus ook daarin kunnen we elkaar tips geven in wat wel en niet werkt, al is elk kindje natuurlijk anders en is Jeppe absoluut niet vergelijkbaar met Noor.  

Wat ook erg leuk is, is de dynamiek van Noor en Fien. Noor is helemaal weg van Fien en roept constant als ze ons ziet bijvoorbeeld via videobellen : FIEN! Ik ben benieuwd hoe dit strak gaat met de 'nieuwe' baby bij Tessa en hoe Jeppe en Fien daar weer op reageren! Tussen deze twee kleintjes zit dit keer wat langer namelijk een jaar (Fien en de nieuwe baby) maar ik ben wel heel nieuwsgierig hoe de nieuwe dynamiek gaat zijn met 4 van die kleintjes! 

Kortom ik ben enorm blij dat ik dit soort zaken kan delen met mijn zusje en dat we beide in soortgelijke fases zitten, al hoop ik dat zij wat sneller haar ritme vind met 2 kindjes dan wij dat hadden met Fien maar anders komt dat ook wel weer goed. 4 kleinkinderen in 3 jaar tijd, we hebben wel ons best gedaan voor opa en oma! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.