Cochem met kids - Deel 2. (dagplanning)

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 17:00

Het Mozelbad

Cochem 

Nou zijn Jeroen en ik gewend om behoorlijk te plannen in de vakanties. Nou ja, meer ik dan Jeroen. Ik ben zeg maar de reisleidster en Jeroen volgt mij daarin volledig. Dat was nu wel even wennen omdat we nu twee kleintjes bij ons hadden die ook hun eigen ritme en behoefte hebben. Dag in zijn we dus eigenlijk alleen maar onderweg geweest, hebben we ons gesetteld in het huisje en wat boodschappen gedaan. Dit was prima en druk zat met de kleintjes die ook even moesten wennen. Daarnaast genoten we al optimaal van het mooie uitzicht in en rond de stad. 

Dag 2. De brug en het zwembad 

We besloten de tweede dag dan echt op avontuur te gaan. Met een wagen en een grote wikkeldoel (helaas kwamen we er halverwege achter dat we de draagzak waren vergeten, echt zo vervelend!) gingen we op pad naar een parkeerplaats in de buurt van de 'Geierlay'. Even een beetje uitleg, deze brug staat namelijk al even op mijn bucketlist. Het is namelijk de langste hangbrug van Duitsland. Met een lengte van 360 meter op 100 meter hoogte leek dit ons wel een mooie trekpleister. Ik heb wel 100 artikelen gelezen op internet over deze brug en of dit te doen was met kinderen en een buggy.  Na vele verhalen namen we de gok om het gewoon te proberen en zo reden we naar een parkeerplek in de buurt p2 heet deze parkeerplaats en let op want hij is niet goedkoop, je betaal 8 euro per 2 uur. Daar aangekomen kwamen we een Nederlands stel tegen met ook één klein kindje. Zij vertelde ons dat het de dichtbij zijnde parkeer plek was naar de brug maar.. dat we wel nog een half uur moesten lopen, 2,4 km om precies te zijn.  Zo dat was even schrikken want dat hadden we niet verwacht. Zonder draagzak en met een buggy vond ik het best spannend maar we besloten toch om de tocht te gaan maken. We liepen het eerste gedeelte door een woonwijk, er werd duidelijk aangegeven waar je heen moest, uiteindelijk kwam je op een grote open vlakte met een pad erin, Let op: zorg dat als het zonnig is je iets hebt van zonnebrand of een pet want je loop echt een heel stuk in de brandde zon. Onderweg kom je wat uitleg tegen die op een spelende manier gebracht wordt en een mini 'speelbrugje' voor de kleintjes. Aan het einde van dit pad konden we kiezen, links of rechts. Slim als we waren keken we van welke kant er een buggy aan kwam en vroeg de mensen met buggy of het te doen was. Het ene pad bleek nogal stijl en de andere was goed te doen met de buggy. een kleine 10 minuten later stonden we aan de ene kant van de brug. Er stonden meerdere buggy's omdat  je met buggy niet over kon steken omdat de brug behoorlijk smal is.

Jeroen pakte Jeppe en ik had Fien in de grote wikkeldoek op me vastgeknoopt en zo gingen we naar de andere kant van de brug. Je hoefde niks te bepalen, het was volledig gratis. In het midden was het wel even spannend, want het is echt wel hoog en het wiebelt een beetje maar ik vond het wel echt de moeite waard. Aan de andere kant (je bent denk ik 10 minuten onderweg door de drukte) hebben we wat gedronken uit de rugzak en wat gegeven (uit de rugzak). Er is namelijk geen voorziening qua drinken of eten in de buurt, dus zorg dat je wat bij je hebt. Na een kwartiertje liep we weer terug naar de buggy en namen we dezelfde weg terug. Ditmaal stopte we alleen even voor een ijsje op de grote vlakte. Je kon hier alleen contant betalen dus dat is wel handig om te weten. Kortom we zijn denk ik zo'n 2 a 3 uur bezig geweest met deze activiteit. Het is goed te doen met buggy en 'draagzak'. Zorg wel dat je eten en drinken mee hebt en zonnebrandcrème of een petje. 

  • Zwembad - het Moselbad 

Na de tocht naar de brug besloten we even naar 'huis' te gaan om de kindjes te laten slapen/rusten. We gingen vrij vroeg zodat we de middag nog wat anders konden doen. Na het slaapje besloten we naar het zwembad te gaan net buiten het centrum. 'Het Moselbad'. Dit was voor ons echt een schot in de roos. Waarom? Omdat je hier een ticket kan kopen voor een aantal uur, wij kozen dus voor 3 uur. Je betaald dan minder dan voor een hele dag, wat echt te lang is voor kleine kindjes, 2 a 3 uurtjes is echt ideaal.  Voor 2 uur betaald je voor een volwassenen €6,- euro en voor een kleine €3.70. Voor 3 uur betaal je voor een volwassenen €7.00 euro en voor een kindje €4.70. Enige nadeel je kan bij dit zwembad kiezen voor binnen of buiten (helaas niet beide). Maar binnen is het echt ideaal voor kleine kinderen, je hebt allerlei glijbanen en een heel kinderpark. Waar ze voor baby's tot oudere allerlei verschillende baden hebben. Verder heb je bubbelbaden, een golfslagbad een buitenbadje. Zelfs als je, je baby te slapen wil leggen of borstvoeding wilt geven dan is hier een mooie ruimte voor. Jeppe was dan ook helemaal in zijn element en vond het fantastisch. Na 3 uur was het wel echt helemaal klaar voor hem en dat kwam goed uit want toen moesten we er ook uit. Verder vond ook Fien het heerlijk en keek haar ogen uit. 

Na deze twee uitjes was het voor beide wel klaar en besloten we thuis lekker te koken en te 'chillen'. Die avond hebben we lekker in de tuin gezeten, een speeltje gespeeld en via de laptop tv gekeken. 

Het centrum van Cochem 

in het centrum van Cochem

Dag 3. Een dagje in de buurt

Stoeljeslift in Cochem 

Dag 3 besloten we om niet te ver weg te gaan en de buurt te gaan verkennen. Zo kan je in het centrum van Cochem met een stoeltjes lift een soort 'berg op'. Dit leek ons wel leuk met Fien en Jeppe, hebben ze iets te zien. Hierover heb ik ook het een en ander gelezen en ik had op voorhand al besloten dat het geen goed idee was, om de tocht terug te voet te doen. Dit omdat het een halve klimtocht was en niet buggy besteding. Het uitzicht boven was echt heel erg mooi, over de Moezel. maar achteraf gezien.. denk ik dat we dit toch beter hadden kunnen doen als de kindjes iets ouder waren. Want eigenlijk stelde het tochtje omhoog en naar beneden maar weinig voor, Daarnaast stikte het er boven van de wespen waardoor ik als een bezetenen aan het gillen en rondrennen was. We besloten boven in het restaurant een apfelstrudel met vanillesaus te gaan eten. Heel handig met een zwerm wespen erbij en 2 kleine kindjes. Sowieso betaalde we veel te veel (let op je kan alleen contact betalen), ik geloof dat we €30 euro kwijt waren voor 3 drankjes en een apfelstrudel. Er stonden wel kaarsjes op tafel tegen de wespen maar niets hielp. De hele apfelstrudel smaakte me niet en ik was blij toen we weer gingen en het gevecht met die beesten voorbij was. Echt een succes (lees: NOT)!

Als je kinderen wat ouder zijn dan kan je vanaf boven naar beneden lopen door allerlei leuke paden, je doet hier naar horen zeggen ongeveer een uur over met vele mooie uitzichten. Deze weg is alleen totaal niet buggyproef. 

Praktische info : 

  • Adres: Endertstrasse 44 Cochem.
  • Openingstijden: Van eind maart tot half november, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. In de zomer zijn de openingstijden wat verruimd.
  • Toegangsprijzen: Volwassenen (vanaf 14 jaar): € 6,90 (retour) en € 4,90 (enkel). Kinderen (tot 4 – 14 jaar): € 2,90 (retour) en € 1,90 (enkel). Familiekaart (ouders met 2 – 4 kinderen): € 17,- (retour).
  • Parkeren:Gratis parkeren bij de Sesselbahn (alleen voor bezoekers stoeltjeslift). Wij konden hier echter al niet meer parkeren dus parkeerde we om de hoek in een parkeergarage, we waren volgens mij per uur €2 euro kwijt dus dat viel enorm mee.

Centrum van Cochem 

Na het avontuur in de stoeltjeslift besloten we met de bolderkar naar het centrum te lopen. Fien in de maxicosi erin en Jeppe ernaast. Dat trok natuurlijk veel bekijks! We hebben lekker door de straatje gelopen en op een terrasje hebben we een lekker biertje gedronken. Jeppe vond daar een fontein en samen met Jeroen kijken eindigde in een bijna zwempartij want meneer stak zijn hoofd eronder en werd kledder nat. Het halve plein gaf in een deuk natuurlijk! We liepen langs winkeltjes, zochten naar souvenirs, aten een ijsje, een heerlijke rustig dagje. 

Eind van de dag eindigde we weer in de tuin op het terras en aten we weer in ons appartement. Lekker handig met twee kleintjes!   

Dag 4.  Burgt en nog eens zwemmen 

Reichsburg Cochem 

We besloten op dag 3 de tocht te maken naar de Reichsburg, het kasteel dat midden in het centrum op een berg gelegen is wat echt het 'gezicht' is van Cochem. Je kan er heen lopen maar dat vonden we net wat te ver met een buggy of bolderkar omdat er ook best wat steile stukken in de weg zitten. We besloten dus met de pendelbus te gaan, lekker met een mondkapje op (hoefde gelukkig bijna nergens meer maar in het openbaar vervoer wel). We betaalde €6 euro (retour) per volwassenen, en voor de twee kleintjes €3 euro (retour). Achteraf echt voor een rotstukje. Daar aangekomen, mochten we niet naar binnen zonder een rondleiding, de buggy kon niet mee omdat het veel te stijl was. We hadden ons dus en beetje verkeken. Wel kon je voor de Reichburg op een bankje zitten en er stonden wat kanonnen. Jeppe vond het geweldig om er rond te rennen en op de kanonnen te klimmen. Verder was er echt een prachtig uitzicht over de Moezel en tegen de steile helling van de Burgt stonden allemaal velden met druiven voor wijn, een heel mooi gezicht. Echter waren we er wel zo weer klaar mee en pakte we de bus terug. We kwamen met de pendelbus in het centrum en aten daar op een terrasje de lunch en dronken wat. 

Omdat Jeppe zo genoten had van het zwembad besloten we nog een keer een paar uurtjes die kant op te gaan. We kozen opnieuw voor het binnen gedeelte en Jeppe kon helemaal los. Hij ging zelfs van een grote glijbaan in zijn eentje. 

Die avond pakte we de bolderkar en liepen we vanaf ons appartement naar het centrum (best een eindje) en aten we een lekkere mega grote schnitzel, want ja die moet je gegeten hebben als je in Duitsland bent geweest, hij smaakte ook heerlijk! 

Dag 5. De laatste dag 

De laatste dag was alweer aangebroken van ons kleine weekje Cochem. Jammer genoeg hadden we nog geen tijd gehad om naar Burgt Eltz te gaan, nog zo'n bucketlist plekje. Toen kwam Jeroen op het geweldige idee om deze op de terug reis nog even 'mee' te pakken. Een uurtje rijden van Cochem en op de route naar huis dus een prima oplossing. Voordat we naar de Burgt toe gingen hebben we nog even op advies van enkele medebewoners van het appartement een korte stop gemaakt in Beistein. Een klein dorpje iets verderop, wij vonden dit echt een heel mooi dorpje. Heel schoon en fris, eigenlijk een soort Cochem in het klein. Achteraf gezien hadden we het ook wel leuk gevonden om in dit dorpje te verblijven. We hebben hier een wafel gegeten en even rondgelopen. Hier zaten ook veel mensen die op fietsvakantie waren. 

Na een korte tussenstop reden we door naar Burgt Eltz, echt een sprookjesachtig kasteel midden in het bos. Je parkeert op een grote parkeerplaats en neemt dan een pendelbus (of je gaat lopen) naar het kasteel. Je wordt dan voor de deur afgezet. Je betaald 3 euro per volwassenen (kleintjes waren gratis) voor een enkele reis. Het is maar een klein stukje maar wij vonden het fijn dat we toch deze bus hadden genomen i.p.v. lopend. 

Vervolgens betaal je 12,00 per persoon (volwassen) voor de entree. Hier zit dan wel een rondleiding bij. De kinderen hoefde niets te betalen. Wat wel vervelend was, was dat het echt niet toegankelijk was met de buggy deze moest je bij de kassa laten staan. Dit betekende voor ons 2 kids dragen. In het kasteel is het ook echt trap of en trap af. We zijn door het kasteel gelopen en door de schatkamers, hier mag je zonder gids in op vertoon van je kaartje. De teksten en uitleg is allemaal in het Duits maar er is wel een Engelse versie beschikbaar bij de ingang. De rondleiding duurde echter 40 minuten en voor deze begon was Jeppe er al helemaal klaar mee. Jammer want ik had graag een rondleiding gehad, maar we hebben uiteindelijk toch besloten om deze niet te doen. Deze is overigens wel in het Engels of Duits. Onze kids waren dus opnieuw te jong voor dit kasteel, we hadden beter kunnen gaan als ze iets ouder waren. Dan hadden we ook de mooie hike naar beneden kunnen nemen. Hierbij schijn je ook super mooi zicht te hebben op het kasteel. 

Na deze domper vertrokken we naar de auto, zwaaide we nog een keer naar het kasteel en vertrokken richting Ophemert... 

Adresgegevens Burgt / Kasteel: 

Gräflich Eltz’sche
Kastellanei Burg Eltz
Burg Eltz 1
D-56294 Wierschem, Duitsland

Openingstijden Burgt/Kasteel: 

De burcht is dagelijks van maandag t/m zondag geopend vanaf 9.30 uur. Vanaf 1 april tot 1 november!

Burgt Eltz 

Beilstein 

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.