16 jaar en beachreporter voor de Fancy

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 09:41

Toen ik 16 jaar was deed ik mee aan een prijsvraag bij de Fancy, wat kon je winnen? Een vakantie naar Spanje met je beste vriendin waarbij je een blog/verhalen bijhield op een website. Ik ging achter de computer zitten en begon! 

Wat moet je insturen? 

  • Een idee wat jij met je beste vriendin ging doen op vakantie? In die tijd was 'Costa de film' nog helemaal een dingetje en dus besloot ik als idee in te sturen: 'samen met vakantiegangers (lees: jongens) op locatie een soort fotostrip verhaal maken'. Door middel van foto's werd er dan een verhaal verteld. Ik pak hierbij een foto van 'Costa' en verwerkt in (heel provisorisch via paint) het hoofd van Katja Schuurmans die van mezelf en plaatste in die van Georgina Verbaan die van mijn beste vriendin Robin.  
  • Je kon kiezen voor verschillende locaties en activiteiten (ik dacht 2 in Spanje en 1 in Frankrijk). Ik selecteerde Empuriabrava  aan de Spaanse Costa waarbij je zou gaan leren kitesurfen! 

Auditie, in Hoofddorp 

En toen werd ik ineens gebeld, er waren 350 inzending binnen gekomen en er waren een aantal tweetallen selecteert. Deze moesten langs komen voor een auditie en een fotoshoot in Hoofddorp. Een auditie? Ja! ze wilde de koppeltjes beter leren kennen en zouden daaruit 7 koppels kiezen die op reis mochten verspreid over 3 verschillende bestemmingen in Spanje. En wie was er geselecteerd? WIJ! Heel leuk maar Robin mijn 'partner' in deze was zojuist vertrokken naar Nicaragua om vrijwilligerswerk te verrichten en was nog lang niet terug.. Verder kreeg je de opdracht om een pitch voor te bereiden en een verhaal/blog te schrijven over een dag uit je dagelijkse leven. Dat schrijven ging me gemakkelijk af, ik schreef in Fancy style een mooie tekst niet te lang en lekker pakkend maar toen dilemma 2. De pitch .. en hoe ging ik Robin hierin meenemen? Ik besloot een grote collage te maken met allemaal foto's van mij en Robin, door de jaren heen (aangezien ze ons al direct na de geboorte bij elkaar in de box pleurde, ouders zijn al mega lang bevriend). Mijn creatieve ik kwam naar boven en zo maakte ik er een feestje van op de collage. 

De auditie

Daar ging ik dan met pa en ma naar hoofddorp, naar het hoofdkantoor van de Fancy voor een auditie. Mega spannend natuurlijk, er waren zo'n 15 koppels waaronder wij (ik in dit geval alleen). Ze hadden een leuke ruimte helemaal zomers ingericht hier kregen we wat uitleg en toen was het wachten maar, tussendoor kregen alle meiden nog een fotoshoot. Deze deed ik in mijn eentje, ik weet nog goed dat ik me 'stoer' aangekleed had met een groene broek (met zakken), een geel fris topje en laarzen met een flinke punt van mijn moeder. Volgens mij was ik als een van de laatste aan de beurt. Ik liep zelfverzekerd naar binnen (was dat absoluut niet met mijn 16 jaar) en begon mijn verhaal. Maar toen het eerste woorderuit was.. was alle spanning weg en begon mijn pitch. Verschillende keren werd er gelachen en de tijd vloog voorbij. Er werden verhalen verteld en vragen gesteld. Toen het erop zat werd er nog een groepsfoto gemaakt en werden we bedankt. De ervaring van de auditie vond ik al leuk maar dit proefde naar meer.. Ik wilde winnen en hoopte dat mijn verhaal voldoende was. 

Het telefoontje 

We waren met Havo 4 in Vlaanderen in een museum toen de telefoon ging, ik had gewonnen en mocht samen met Robin die zomer naar Spanje. Het betrof een busreis en je sliep in een tentenkamp. Mijn aller eerste vakantie alleen was een feit, en ook nog eens gewonnen en gevolgd door de Fancy wie kan dat nou later vertellen, ik dus! 

Cadeau pakket en vertrek 

Enkele dagen voor we vertrokken kreeg ik een grote doos thuis gestuurd. We werden gesponsord door de Roxy met bikini's, kregen een stapel met Fancy's mee, kregen een envelop met  geld, inlogcodes voor de verslagen en een camera. Enkele dagen later pakte we onze spullen en vertrokken richting Utrecht waar we op de bus stapte. Het was een lange rit maar dat mocht de pret niet drukken. 

Planning

Vanuit de Fancy kregen we elke dag opdrachten mee die we moesten uitvoeren. Hiervoor leverde we foto's en een verhaal aan via het internet (destijds nog een hele uitdaging want de camera was nog niet zo goed als nu en het internet in een internetcafé mega traag) . Zo gingen we een avond mee op kroegentocht waar we cocktails keurde. We hebben een aantal uren les gehad in kitesurfen (gelijk genezen wat is dat moeilijk), we hebben trends gespot op het gebied van beachware en we lieten overal een spoor van Fancy's achter. 

Voor de uiteindelijke opdracht (de fotostrip) werden we enorm geholpen door de 'kampleiders' en allerlei mensen die ook in het kamp verbleven. Zo werd er een bikini gemaakt van kokosnoten en werd het verhaal 'opgemaakt' met iedereen op het strand. Een vakantie om nooit te vergeten!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.