Belly fotoshoot, 2e zwangerschap

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 10:10

Zo daar ben ik weer, het heeft even geduurd maar ik ga weer lekker aan de slag met mijn blog. De afgelopen weken waren hectisch en heel eerlijk ik had er gewoon echt geen puf voor om met de blogs aan de gang te gaan. Momenteel ben ik 38 weken en 3 dagen zwanger en probeer ik mijn 'knop' even om te zetten. Dat wachten op de baby gaat hem namelijk niet worden. Ik neem jullie in de aankomende blogs mee in alles wat er is gebeurd de afgelopen weken maar wil beginnen met het resultaat van een prachtige fotoshoot die ik enkele weken geleden heb gepland met mijn gezinnetje om ook deze zwangerschap mooi vast te leggen. 

Ik heb gekozen voor een hele andere shoot en ook bij een professionele fotograaf die niets anders doet dan mooie plaatje schieten. Het resultaat mag er zijn en is ook heel iets anders geworden dan mijn 'eerste zwangerschaps fotoshoot'. Deze was buiten op de hei welke prachtig paars gekleurd was en werd gedaan door een hobbyfotograaf (was er echt niet aan af te zien, zo mooi). Dit keer koos is voor : meer bloot, meer zwart wit en silhouettes. Dit omdat ik deze keer ook zo anders zwanger ben, waar de kilo's de vorige zwangerschap overal zaten, bij wijze van spreken zelfs onder mijn kin, zitten ze deze keer allemaal aan de voorkant (mijn buik). Heel eerlijk, vind ik mijn 'dracht' deze keer wat mooier dan de vorige keer. 

Hier hieronder een greep uit het resultaat : 

Kleding

We kozen deze shoot voor een aantal basiskleuren in onze kleding: zwart, donkerblauw, wit en spijker. Ik mocht tijdens de shoot verschillende keren omkleden dus heb alles wat ik bij had wel aangehad. 

Ik koos zelf voor de volgende elementen qua kleding:

 • Een wit lang blouse (Jeroen droeg ook een blouse en Jeppe een wit shirt)
 • Een lange spijkerjas (Jeroen en Jeppe droegen hierbij donker blauw) 
 • Een leren colbert 
 • Ik droeg ook een zwarte kimono (deze behoorde tot de collectie van de fotograaf). 
 • Een mooie zwarte lange jurk, die strak om de buik viel. 
 • Verder koos ik voor simpel zwart ondergoed, een zwarte spijkerbroek en een simpel zwart shirt (met spagettibandjes) als basis.
 • Verder wilde ik heel graag op de foto in een zwarte body (deze kocht ik zelf bij de bonprix) 

Zelf zou ik als tip geven: hou het bij neutrale kleuren en stem dit af met de personen met wie je op de foto wilt.

Wanneer plan je een shoot? 

Het advies is om een fotoshoot te plannen tussen de 32 en 35 weken, dit omdat de buik dan vaak nog het mooiste staat (nog niet is gezakt). De vorige keer kozen wij voor 32 weken (eerste zwangerschap), dit keer kozen we voor iets later namelijk 34 weken. 

Verder werd ons gevraagd wat we precies wilde qua kleuren, ikzelf vond het mooi om een combinatie te hebben tussen kleur en zwart/wit. 

Waar zijn we geweest en wat betaald je nou voor zoiets?

Ik heb een oproepje geplaatst op instagram en hierin mijn wensen aangegeven. Onder mijn volgens kreeg ik enorm veel reacties binnen. Ik kwam uiteindelijk uit bij Merel van Shoot it! 

Het kan aan de naam liggen :) maar ik vond ook haar foto's enorm mooi en eerlijk is eerlijk de prijs was ook goed. Ik kwam zoveel verschil tegen. 5 foto's voor €300 euro, tot foto's thuis voor een paar 10tjes. 

Mijn 'eisen':

 • Ervaring met Belly/zwangerschapsfotoshoots
 • In een studio
 • Mogelijkheid tot kledingwissels
 • Een garderobe waarvan gebruik gemaakt kan worden
 • Minstens 30 tot 40 foto's
 • Mogelijkheid tot zwart/wit en kleur
 • Foto's digitaal 

En zo kwam ik dus bij Merel uit, die voornamelijk bruiloften, zwangerschapsshoots en newbornshoots op zich neemt met een studio in: Berkenwoude. 

Kosten en aantal foto's

We betaalde €270,- euro, hiervoor kregen we 40 digitale fotobestanden (bewerkt) gemaakt in een fotostudio en een mini album (deze moeten we nog ontvangen). Ik betaalde in dit bedrag een klein bedragje extra voor Jeppe die ik ook graag op de foto wilde (ik geloof €20 euro). Je betaald de volledige kosten voorafgaand aan de shoot zodat de afspraak echt 'vast' staat. 

Mijn ervaring 

Merel is een heel fijn persoon die je op je gemak stelt. Je staat jezelf toch telkens om te kleden in haar studio en moet ook een beetje loskomen (ik wel in ieder geval, want ben geen geboren fotomodel). Verder krijg je veel advies van haar kant qua kleding, poses en neemt ze echt de tijd om de foto's te maken. Kortom, wij vinden haar echt een aanrader! Je kunt gemakkelijk bij haar huis parkeren (gratis) ze woont overigens super mooi aan het water. Ze woont in een oude brandweerkazerne waarbij ze een van de ruimtes heeft gebruikt om een fotostudio van te maken. Ze heeft mooie apparatuur, goede verlichting, een ruime garderobe en verschillende achtergronden beschikbaar  (donker en licht). 

Verder denk ze mee, zo had ik enkele voorbeelden beschikbaar op mijn telefoon waarmee we aan de slag zijn gegaan. 

Meer weten of Shoot it by Merel?

Bekijk dan haar site eens : https://www.merelshootit.com/home.html 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.