Zwanger : naar de fysiotherapeut voor mijn bekken

Gepubliceerd op 15 januari 2022 om 14:45

Halverwege mijn 2e trimester begin ik toch wel wat meer pijntjes en klachten te krijgen dan dat ik gewend ben vanuit mijn eerdere zwangerschap. Ik heb tijdens de bevalling van Jeppe waarschijnlijk mijn stuitje gekneusd gehad omdat het allemaal zo snel ging. Hier had ik de eerste dagen echt last van vooral tijdens het zitten op bed en zitten bij het borstvoeding geven. 

De klachten trokken langzaam weg al bleef ik af en toe last hebben als ik bijvoorbeeld een hele dag gewerkt had (en dus de hele dag had gezeten). Dan voelde ik met opstaan mijn stuitje. Dit trok gelukkig wel weer snel weg.

Tweede trimester 

In mijn tweede trimester kwam deze kwaal echter steeds vaker terug en begon ook uit te stralen naar mijn onderrug en soms zelfs in mijn bovenbenen. Het leek soms wel of een schot van onder had gekregen, tussen mijn benen. 

Ik vertelde dit tijdens een van de controles aan de verloskundige en deze gaf aan dat het verstandig was om eens langs een bekkenspecialist te gaan (fysiotherapeut) voor oefeningen. 

Zo gezegd zo gedaan, ik keek welke fysiotherapeut er in de buurt zat en welke er aangesloten is bij mijn zorgverzekering en maakte een afspraak. 1,5 week later kon ik terecht, ik moest een mondkapje meenemen en een grote en een kleine handdoek. Ik kreeg al direct de zenuwen omdat ik totaal geen idee had wat ik moest verwachten en ik hou niet van gepluk aan mijn lijf. 

De afspraak, wat kan je verwachten 

 1,5 week verstreek en zo ging ik richting de fysiotherapeut, met mijn mondkapje, legitimatiebewijs en handdoekjes. Eerst volgende een gesprek waarin door werd gevraagd op de klachten. Waar zat het precies, wanneer had ik er last van? Hoelang? Maar toen kwamen er steeds gekkere vragen : verlies u wel eens ontlasting, verliest u wel een urine. Nou is dat laatste helaas wel het geval maar de vraag van de ontlasting maakte me wel even aan het lachen. Maar mega vervelend als je dit wel hebt! Na alle vragen vroeg de fisiotherapeut ineens om, me uit te kleden. tot aan mijn ondergoed. Ik stond even gek te kijken want ik had geen idee dat dit gevraagd zou worden en had hier dus ook geen rekening mee gehouden. Ik had een string aan en nog even in de haast een inlegkruisje (en nee niet die gene voor een string) er omheen gefrot en dacht ooh help straks moet ik met de benen wijd gaan liggen ofzo!

Dit bleek gelukkig niet zo te zijn, maar ik moest wel plaats nemen op mijn rug, het gedeelte bij de onderrug werd gemasseerd en daarna kreeg ik nog wat oefeningen. Opeens vroeg fysio aan mij om op handen en knieën te gaan zitten (als een hondje zeg maar) en vroeg ze mij om te kwispelen. Ik dacht dus direct aan een hond en begon mijn kont snel heen en weer te bewegen. De fysio stond achter me dus dat moet een super gek gezicht hebben gegeven met string en inlegger (hahaha). Ik ging echter ook veel te snel, ze zei rustig heel en weer gaan terwijl ik als een blije puppy aan de gang was. Ik voelde me zo ongemakkelijk maar moest eigenlijk ook kei hard lachen van binnen en ik hoop stiekem dat de fysio er ook even van binnen om heeft moeten lachen. Wel voelde ik me een enorme kluns, echt weer iets voor mij. 

Ik kreeg vervolgens een aantal opdrachten mee op papier en op een app die we terplekken installeerde, na 2 weken zou ik terug komen om de voortgang te bespreken. De grote conclusie was: op werkdagen meer bewegen tussendoor, ontspannen en aanspannen door middel van verschillende opdrachten en de rug sparen door Jeppe op een andere manier op te tillen. 

Na twee weken werd ik weer verwacht, in deze 2 weken had ik vakantie waardoor ik goed met de opdrachten aan de slag kon en het al een stuk beter ging. Ik kreeg nog wat verdiepende opdrachten (dit keer had ik netjes een gewone onderbroek aan en hoefde ik niet te kwispelen (haha). 

Helaas na deze 2e afspraak begon ik weer met werken en kreeg ik de krachten al heel snel weer erger terug. Volgende week staat de 3e afspraak gepland dus ik ben benieuwd wat we dan weer gaan doen! Hopelijk kunnen we een fijne tussenweg vinden waarin het goed werkt als ik aan het werk ben. Want ik moet nog wel een paar weekjes (tot 5 maart). 

We gaan het zien van de week! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.