Babyspullen, tweedehands of nieuw?

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 15:49

Zodra je weet dat je zwanger bent wil je : kopen, kopen kopen.. nou ja dat geldt voor mij in ieder geval. Het is zo leuk om te gaan shoppen voor je aankomende kleintje, vooral de eerste keer als echt alles nog nieuw is. De eerste keer door de Prénatal, inspiratie opdoen voor een kinderkamertje, kinderwagens, maxi-cosies, de uitzetlijst.. Het is echt een super leuk proces! 

Je kan het natuurlijk allemaal zo duur maken als je zelf wil. sommige gaan voor volledig nieuw en sommige vinden tweedehands prima. Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat je te besteden hebt. 

Waar hebben wij voor gekozen?

Wij hebben gekozen voor een combinatie tussen nieuw of 'oud'! Dit omdat we het ook leuk vonden om dingen zelf op te knappen en in onze stijl te maken, Daarnaast heb ik gewoon echt geen 100o'e euro's over voor kleding en kinderkamers. Wel hebben we een aantal producten bewust nieuw gekozen of zelfs gekregen. 

Nieuw hebben we het volgende aangeschaft: 

 • Kinderkleding : dit hebben we voor een gedeelte nieuw gekocht en voor een gedeelte tweedehands daarnaast hebben we ook zakken vol gehad van vrienden en familie. 
 • Zwangerschapskleding: niet echt voor de baby maar wel belangrijk tijdens je zwangerschap. Ik leende veel van een vriendin en kocht een gedeelte nieuw en 2e hands. Maar het meeste was toch echt geleend. Ideaal want heel eerlijk de kleding aan het einde van de zwangerschap ga je daarna echt niet meer dragen. Zonde om daar 100e euro's aan uit te geven. 
 • Matras en al het beddengoed; dit kocht ik voornamelijk bij de Ikea. Het matras komt daar vandaan evenals de hoesjes voor er omheen. De beschermhoes kocht ik bij de Kruidvat, ik kreeg twee zelfgemaakte dekens van mijn moeder en liet een lakentje maken. Het voelde wel fijn om dit fris en nieuw te kopen. 
 • Hydrofiel doeken (van groot tot klein) Dit gebruik je zoveel en vond ik wel fris en fijn om zelf te kopen, daarnaast kregen we er ook meerdere in cadeautjes. 
 • Een handkolf en uiteindelijk ook een nieuwe elektrische kolf : ik kocht een handkolf bij de Lidl en hier heb ik de eerste week echt veel gebruik van gemaakt. Al was het maar om de tepel naar voren te krijgen maar ook afkolven bij de stuwing. Uiteindelijk ben ik na een week overgegaan op een elektrische kolf, wat een verademing was dat. Toch had ik de handkolf niet willen missen. De elektrische kolf heb ik uiteindelijk vergoed gekregen via de zorgverzekering. 
 • Zwangerschapskussen en hoezen : ik heb hier tijdens de zwangerschap weinig mee gedaan maar na de zwangerschap juist wel, tijdens het geven van borstvoeding vond ik dit heel fijn om te gebruiken. 
 • Aankleedkussen en hoezen : deze kocht ik nieuw bij de Hema en de hoesjes echt overal en nergens. Ik heb ze van de Wibra, Zeeman, Kruidvat en heb er een laten maken (met zelfgekozen stofjes) 
 • Hemeltje voor boven het bed : ik wilde deze best tweedehands kopen maar kon deze nergens vinden, uiteindelijk heb ik hem in de uitverkoop bij een babywinkel op de kop getikt. 
 • Hoezen voor om de kruiken: deze kocht ik nieuw bij een babywinkel in een neutrale kleur. 
 • Een starters set flessen : Wij kozen voor een Dr. Brown, dikkere versie op advies van een bekende. Achteraf had ik denk dat ik voor de smalle versie was gegaan maar kreeg de tip voor de dikkere versie. De smallere versie passen ook gemakkelijker in een flessenopwarmer (deze hebben wij dus niet gebruikt). 
 • Een muziekmobiel  (dit kochten we van een cadeaubon van het werk van Jeroen in een super leuk winkeltje in de buurt van Oss)
 • Kleed voor in de box en boxspiraal (ik werd verliefd in de winkel op een boxkleed van Little Dutch en bijpassen muziekspiraal. 
 • Tepelhoedjes, tepel pads en tepelcrème : dit soort producten evenals vitamine druppels, medicijnen voor aambeien, een medisch bevallingspakket heb ik nieuw aangeschaft.  
 • Een babyweegschaal : na de kraamweek wilde wij graag toch ons kindje nog kunnen wegen, wij kochten (een hele ouderwetse) weegschaal 2ehands op marktplaats. 
 • Autostoel : Na bijna een jaar, kochten wij door goed zoeken voor €240 euro 2 autostoelen die kunnen draaien (360 graden). Ik kon het 2e hands niet vinden en wilde toch wel echt dat de kleine veilig zat, dus kochten we uiteindelijk nieuwe.  
 • Bakjes voor melkpoeder: Deze bestelde ik via Ali en kocht ik zelfs bij de Zeeman, beide enorm veel gebruikt. Vooral omdat ons vriendje al snel alles in papvorm at. De pap deden we ook in deze bakjes. 

Tweedehands hebben we het volgende aangeschaft : 

 • Box en matras in box: We hebben zelfs een 2e hands box zwart geschilderd. Verder kregen we een matras voor in de box erbij. We kozen voor een box met la eronder zodat we daar het een en ander in kwijt konden. 
 • Babybedje : deze kochten we op marktplaats 2e hands Ikea bedje en deze hebben we zelf een gave groene kleur gegeven. Tip: ga je zelf schilderen, kies dan geen rode spijlen. Wat een werk! 
 • Kruiken : kocht ik bij de kringloop, ik heb ze goed gecontroleerd de rubbertjes waren nog goed dus hoefde niet vervangen te worden. 
 • Bewegende babywipper: kochten we over van een bekende van Jeroen, echt I-DE-AAL. Als ik ging douche, ging meneer hier in, was ik boven met de was bezig ging meneer hierin, wilde ik beneden wat doen zoals opruimen/stofzuigen meneer ging erin. 
 • Een kuipstoeltje van Bumbo: dit is echt een mega uitvinding, je kan deze overal neerzetten. Jeppe stond bij ons voornamelijk op tafel in dit stoeltje en je mag hem al vanaf zo'n 3 maanden gebruiken (indien het nekjes en de rug sterk genoeg zijn).  Ik nam hem over van een vriendin die hem op marktplaats had gezet.  
 • Tummy Tub: deze kocht ik bij de kringloop, we hebben hem de eerste week ook maar twee keer gebruikt dus vond €2,50 een mooi prijsje. Daarna hebben we hem nog wel gebruikt om het badje mee te vullen en het water af te voeren van de slaapkamer naar badkamer.  Tip: let er wel op dat er niet teveel krassen op zitten, het is leuk om je kleintje er goed doorheen te kunnen zien. 
 • Aerosleep: Ik scoorde deze voor een paar euro in de kringloop en voor nog geen 2 euro ook nog één voor in de wieg. Uiteindelijk heeft Jeppe deze niet nodig gehad en is deze naar mijn zusje gegaan omdat haar kindje wel direct op de buik wou slapen. 
 • Kussen die ondersteund bij schuinliggen baby: Ook deze scoorde ik bij de kringloop, zo kun je, je kindje op zijn zij leggen. Dit deden wij toen hij erg verkouden was. Uiteindelijk hebben we deze maar één of twee keer gebruikt. Toen Jeppe echt op zijn buik ging slapen was hij al sterk genoeg om zijn hoofdje op te tillen. 
 • Kinderzitje voor op de fiets: Dit gebruik je namelijk pas rond als je kindje een maand op 9 a 10 is (afhankelijk van toe sterk ze zijn in het nekje en wanneer ze zelfstandig kunnen zitten). Maar wij scoorde een mooi exemplaar van Yepp met scherm ervoor voor nog geen €30 euro via marktplaats.  
 • Loopwagentje : Deze kocht ik bij de kringloopwinkel voor €5,00 euro en deze viel enorm in de smaak bij Jeppe. We hebben er vrij snel een rand omheen gedaan met een schuim zodat meneer overal tegenaan kon botsen hij werd namelijk helemaal wild in dit ding. 
 • Draagzak: Ik haalde er een bij de kingloop, in doos! Voor nog geen 7 euro! En dat heb ik er zeker uitgehaald. Hij is veel gebruikt en zelfs uitgeleend aan mijn zusje. 

Verder hebben wij ook dingen mogen lenen van anderen:

 • Handkolf: Ik had zelf al een handkolf maar wilde er ook graag een proberen die je zo aan de borst zou kunnen hangen zonder te hoeven pompen. Helaas werkte dit niet voor mij maar het was wel fijn om dit uit te proberen. 
 • Badje met standaard: Ik heb deze van een vriendin geleend omdat ik al dacht dat we de kleine meer onder de douche mee zouden nemen dan in bad zouden doen en dit bleek uiteindelijk ook. In de kraamtijd was een badje wel heel fijn dan heb je er ook echt lekker de tijd voor maar Jeppe vond douche bij ons op de arm ook heel erg lekker. En vanaf het moment dat hij kan zitten zit hij in de douche met speeltjes op de grond. 
 • Isofix voor in de auto: wij hebben er zelf een gekocht en eentje geleend omdat het toch wel handig was om er beide een in de auto te hebben aangezien wij afwisselend ophalen en wegbrengen en ik tijdens mijn vrije dagen ook graag de kleine veilig en snel neerzet. Uiteindelijk moest deze na zo'n 9 maanden wel terug en was Jeppe nog niet uit de maxi-cosi maar het vastzetten met een gordel went ook heel snel. Dus het is geen must om 2 isofixen te hebben, wij hebben daarom ook bewust gekozen voor een maxi-cosi die zowel op de isofix kan als met de gordel vastgezet kan worden. 

Gekregen:

 • Commode : wij kregen de oude commode van Jeroen van zijn ouders, die hadden zij in de woonkamer staan en toevallig gingen zij verbouwen. Ik vond dit super leuk! Ik heb er verder niks mee gedaan en hem in originele staat gelaten, er hoorde ook nog een wandplank bij alleen deze hebben wij niet gebruikt. 
 • Kinderwagen: deze kregen wij van mijn schoonouders, en wij gingen heel aso voor een mooie duo wagen omdat ik de wens had 2 kindjes snel achter elkaar te krijgen. Verder wil het oog van Jeroen ook wat dus het werd een best wel dure (schaam schaam). Dit was wel de duurste uitgave die wij hebben gedaan (ik corrigeer: gekregen). 
 • Kinderkleding: ik heb kinderkleding gekocht nieuw/2e hands maar ook zakken vol gekregen van vriendinnen en familie. Ik vind het leuk om dingetjes nieuw te kopen maar heel eerlijk ik heb geen €25 euro voor een shirt over dat soms 2 keer gedragen wordt. Ik vind het juist te gek om een leuk setje te scoren bij de kringloop (soms met kaartjes er nog aan) of via vinted. Hier verkoop ik ook weer kleding van Jeppe als het te klein is, ideaal toch? Maar ook gekregen kleding is prima! Is toch leuk als je kan laten zien dat een kledingsetje opnieuw gedragen wordt. 
 • Slaapzakken: deze kreeg ik samen met de kleding van bekende, super fijn want we konden snel een nieuwe pakken als de 'oude' te klein werden. Wel heb ik in de winter een nieuwe dikke winterversie gekocht zodat Jeppe het niet koud zou krijgen (ik had voornamelijk zomer/dunnere versies gekregen). 
 • Maxi-cosi, campingbedje, babygym, een groot kleed voor op de grond: dit kreeg ik  allemaal van een nichtje van mijn moeder, waar we sowieso super veel van kregen. Zo kreeg mijn moeder ook nog een kinderwagen voor bij haar thuis en toevallig kwam ze gisteren weer een loopfietsje brengen.

Kortom je kan het allemaal zo duur maken als je zelf wilt, ben je echt van de nieuwe spulletjes omdat je dat fris vind dan is dat je natuurlijk ook goed recht maar je kan ook een heel eind komen met 2e handsspullen! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.