Bevallen en poepen, what the shit!?

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 09:23

Een van de meest gestelde vragen nét na de bevalling was toch echt, 'heb je gepoept onder de bevalling?' waarop ik volmondig jáá kan zeggen, zonder enige schaamte. Om precies te zijn gebeurd het 9 op de 10 vrouwen die bevallen. 

Er heerst op een of andere manier een taboe op dit onderwerp, mensen vinden poep en bevallen niet bij elkaar horen en vies. Ik kan je zeggen dat ik juist geholpen ben tijdens de bevalling door kracht te zetten alsof ik aan het poepen was. Ik wist daardoor precies waar ik kracht moest zetten en zat direct in het goede 'ritme'. Dat er helaas ook wat uit kwam wat er eigenlijk niet bij hoorde kon me op dat moment weinig schelen. Het is ook niet iets waar ik me voorafgaand aan de bevalling druk (leuke woordspeling :) ) om heb gemaakt. 

Er werd overigens ook niet over gesproken tijdens de bevalling, de verloskundige heeft het netjes weg gehaald  en ik heb er niets van meegekregen. Ik heb het achteraf een keer aan mijn moeder gevraagd waardoor ik het wist.  

Ik vind dat we dit los moeten laten, ik hoor verhalen van mensen die alleen maar bezig zijn met dit onderwerp als ze aan bevallen denken. Laten we wel wezen ons krachtige moeder lichaam is iets waar we enorm trots op moeten zijn. Het kan een prachtig wezentje 'maken' en dit op eigen kracht (uitzonderingen daargelaten) op de wereld zetten. 

Die ene keutel die dan ook ineens het daglicht wil zien vergeten we gewoon snel weer, maar maak je er alsjeblieft geen zorgen om. Het hoort er allemaal bij!

Meer lezen over de waarom, wat je er tegen kan doen en nog meer reden om je er bij neer te leggen, druk dan op onderstaande roze button!

 

Poepen onder de bevalling, niks om je druk over te maken?

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Nienke | Mamameteenwolkje
3 jaar geleden

Wat een tof artikel! Ik zou eigenlijk niet weten of ik gepoept heb tijdens de bevalling. Ik had wel andere dingen aan m'n hoofd 😅