Zullen we elkaar gewoon in de waarde laten ongeacht onze meningen?

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 10:00

Soms vraag ik me wel eens af, is het momenteel in, om overal iets van te vinden en dit heel open en direct te delen? Alsof men ineens alles wat hij/zij vind te moeten delen. Zijn we onze bescheidenheid verloren, is de nieuwe norm dat iedereen zijn mening uitschreeuwt en soms zelfs probeert op te dringen aan een ander. Kun je soms niet even slikken en je mond houden? Ook al staat de mening van iemand anders volledig haaks op wat wij vinden? 

Het lijkt wel of iedereen overal iets van MOET vinden. Is het niet m.b.t. de uitslag van de afgelopen verkiezingen (en dan roepen degene die niet gestemd hebben nog het hardste en ik mijn beleving heb je dan weinig recht van spreken, lees: ook een oordeel ik weet het) tot aan het verhaal van Sinterklaas en het 'voorliegen' van onze kinderen tot aan een moeder die werkt en haar kinderen naar de opvang brengt soms wel 4 dagen in de week. 

Ik geloof toch echt dat we allemaal anders zijn en dat we allemaal anders functioneren in de maatschappij. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet en dat is oké. Ik ben van mening dat iedereen iets mag vinden en het recht heeft om dit uit te spreken, maar het mag allemaal wel een beetje anders. 

PVV

Kijken we naar de verkiezingen dan moeten een heleboel mensen er iets van vinden dat de PVV heeft gewonnen, maar toch.. zijn er dus héél véél mensen in Nederland die het anders willen. Dat wil niet zeggen dat al die mensen racisten zijn alle buitenlanders eruit willen gooien en het eens zijn met alle standpunten het geeft aan dat NL het zat is, dat we een ander geluid willen, dat we niet tevreden zijn met het huidige beleid. En waarom zou iemand die het echt anders wil het niet eens mogen proberen en hooo... ik ben het ook niet eens met alles wat Geert en zijn partij eruit gooit en ik vind respect voor de medemens zeer belangrijk maar ik ben ook wel eens benieuwd wat hij er van gaat maken. Jammer dan vele partijen nu al gelijk de deur dicht trekken.. het volk het niet voor niets gesproken. En nee.. eerlijk ik heb geen PVV gestemd maar ik ben wel benieuwd wat het ons gaat brengen. Die jaren van de VVD hebben ons ook niet bepaald windeieren gelegd. Geef mensen eens de kans, ook de mensen die anders denken. Wij vieren gewoon sinterklaas en vertellen dat leugentje om de fantasie levend te houden en onze kindjes zullen er echt niet onderdoor gaan als ze er achter komen dat, dat geweldig feest met cadeautjes en verzinsel is, misschien even slikken of teleurgesteld maar het hoort er toch gewoon bij! Bij jou niet, ook prima. doe het allemaal op je eigen manier maar verpest het niet voor een ander. 

Sinterklaas

Zijn we eindelijk een beetje klaar met dat zwarte pieten gezeik. Geen kind die een veegpiet niet leuk vind het is helemaal geaccepteerd al denk ik dat ook geen enkel kind een probleem had met de oude versie maargoed als dit andere kwetst en zo kunnen we dat oplossen en toch een fijn feestje vieren helemaal prima, we moeten andere niet beledigen. Maar nu begint het volgende gezeik alweer, we liegen onze kinderen voor, is dat pedagogisch wel verantwoord. AJB! Hebben we zelf trauma's door onze jeugd, toen zwarte piet en Sinterklaas ook al gevierd werd? Als het voor jou werkt om vanaf het begin eerlijk te zijn tegen je kinderen om welke reden dan ook (onrust, voorliegen weet ik het) prima! Maar ga deze mening niet opdringen.. en mensen overtuigen van JOUW gelijk. We hoeven geen watjes te maken van onze kinderen en ze 'overal' voor te beschermen, het leven gaat met vallen en opstaan in mijn beleving mogen ze daar als kind al best van proeven (mijn mening!).  

De werkende moeder

Jeetje mina, waarom wordt er nog steeds zo moeilijk gedaan over een werkende moeder en helemaal als ze haar kinderen meer dan 2/3 dagen naar de opvang brengt.. We leven toch niet meer in het stenen tijdperk en laten we wel wezen, als we nog wat willen ondernemen, kopen en beleven dan moet de vrouw onderhand wel werken want de vaste lasten zijn zo hoog dat al het inkomen meegenomen is. Maar besluit jij dat de kosten van de opvang niet opwegen tegen werken en ga je lekker bij de kinderen thuis zitten, ook helemaal prima! Maar kijk elkaar niet met de nek aan, als iemand het anders doet dan jou. Nogmaals: wat voor jou werkt, werkt misschien wel niet voor een ander. 

En dit is nog maar een greep uit de vele meningen, je kan geen onderwerp verzinnen of je strijkt iemand tegen de haren in.  Maar is iedereen niet een beetje te snel aangebrand en op zijn tegen getrapt. Je kan het ook anders zien, wat fijn dat er zoveel verschillende mensen zijn, dat we van elkaar kunnen leren en in sommige dingen elkaar vinden en in sommige dingen niet. Dit geeft toch weer stof tot nadenken? En ja.. ik vind respect voor elkaar de key, laten we die niet vergeten maar probeer ook eens vanuit de ogen van een ander te kijken... wie weet verreikt het je eigen zicht of maakt het je eigen zicht juist wel scherper... 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.