1 jaar, wat geef je cadeau of wat vraag je!

Gepubliceerd op 31 maart 2023 om 19:00

De kleine Fien werd een week geleden alweer 1 jaar oud, waar blijft de tijd?

Het welbekende lijstje

Dat betekende ook weer een verlanglijstje maken voor de kleine meid en aangezien die nog niet kan praten of kan aangeven wat ze leuk vind, vind ik dat best een opgave en dan is het tegenwoordig al een stuk gemakkelijker omdat je een 'digitaal' lijstje kan aanmaken die je mee kan sturen met de verjaardag uitnodiging. Zo voorkom je dat je dezelfde cadeautjes krijgt en kan je aansturen op een bepaald thema of binnen een bepaalde categorie speelgoed.

 

  • Tip van flip : Op www.lijstje.nl heb ik standaard 4 lijstje staan, waar ik dingen direct op invul als ik ze leuk vind voor mezelf, de kindjes en als Jeroen iets roept. Zo onthoud je het te minste. Zo kijk ik ook altijd goed naar wat er gegeven wordt op kinderverjaardag door andere, ideaal want zo doe je weer ideeën op maar ook speelgoed waar ze mee spelen als je ergens op visite komt beland nog wel eens op het lijstje en kijk ook eens rond om de lijstjes van andere kinderen, wie weet kom je wel iets heel leuks tegen!

Jeppe

Voor Jeppe zijn eerste verjaardag hebben we gekozen voor een cadeau wat we zelf wilde maken, dit werd in zijn geval een keukentje. We kochten een oud IKEA keukentje en hebben deze helemaal gepimpt zodat die echt wat meer jongensachtig was (zwart met grijs) en met leuke stikkers erop waardoor het een echt keukentje werd. Voordeel hiervan was dat we iedereen konden vragen om leuke spulletjes voor 'in' de keuken: bordjes, bekers, bestek, plastic fruit, een koffiezetapparaat, een broodrooster, een theekopje, leuke stoffen 'etenswaren' zoals een pizza en donuts in een vorm. Allerlei dingen zetten in op mijn lijstje in allerlei prijscategorieën voor iedere portemonnee iets om te kiezen.  Jeppe heeft hier enorm veel plezier van gehad en zijn keukentje was na één dag ook helemaal gevuld.

Verder kreeg hij centjes voor op zijn spaarrekening, een ballenbak, ook een super idee! Ik heb de ballen en de inklapbare bak in een handige doos waardoor ik hem gemakkelijk kan opbergen maar ook gemakkelijk erbij kan pakken. Hij is in de zomer veel buiten gebruikt maar doet nog steeds regelmatig dienst in een 'stormbaan' als het buiten enorm slecht weer is en Fien die net één is, is er ook helemaal verzot op. Daarnaast kreeg hij voor zijn nieuwe kamer een vloerkleed van opa en oma Lieden, zijn eerste schoenen van de andere opa en oma en van het zusje van Jeroen en haar gezin een hele tas vol met allerlei knutselspullen en kreeg hij uiteraard ook nog her en der wat auto's toegestopt en wat kleding. Wat het trouwens ook enorm goed deed bij Jeppe toen hij zo klein was: alles van Vtech qua zoef zoef auto's en dieren.. daar heb je ook allerlei kleine en grote uitbreidingssetjes van. 

  • Tip van Flip: zoek je leuke artikelen voor in je kinder keuken: de HEMA heeft enorm veel leuke dingen van hout, Little Dutch heeft ook van alles (wat duurder), de Action heeft veel van Plastic maar ook houten artikelen en de IKEA heeft allerlei stoffen setjes. 

 

Fien

Zoals ik deze blog begon is Fien recent 1 geworden en was het weer tijd voor een lijstje en dat nog niet zo lang na de december maanden waarin ze al enorm verwend zijn. 

Het oorspronkelijke idee was om voor Fien ook weer iets te 'maken' maar heel eerlijk kwam ik hier gewoon echt niet aan toe. Ik heb wel op tijd een prachtig leeg, kaal en houten poppenhuis voor haar gekocht die ik voor haar 2e verjaardag helemaal zelf wil gaan inrichten, kamertje voor kamertje. Maar... dit was wel weer een thema om mee aan de slag te gaan. 

Dus ik besloot dit wel aan te houden en zocht op allerlei sites spulletjes voor in een poppenhuis. Ik vond leuke setjes bij de LIDL, bij de HEMA en bij LITTLE DUTCH. Daarnaast vond ik dat ze ook wel echt wat meer meisjes speelgoed verdiend had, al is ze net zo gek op een auto van Jeppe. ik vind LITTLE DUTCH daarin wel echt fantastisch... En zo belandde op haar lijstje dingen als: een make-up tasje met houten make-up, een kaptafeltje, een geweldig mooi muziekdoosje voor sieraden allemaal van LITTLE DUTCH. Verder kreeg ze nog wat kleine speeltjes, leuke kleding, 2 jasjes (zomer en najaar), cadeaubonnen, haarklemmetjes, puzzels, pyjama's, boekjes, blokken, een tekenbord en spullen voor buiten in het zand en een super leuke krokodillenwip. 

Wat gaven wij haar?

Van ons kreeg ze een echte mooie roze tent, vo staat die lekker binnen maar van de zomer gaat die naar buiten toe. Ze vind het nu al helemaal geweldig om er in en uit te kruipen (haar broer ook overigens), hij staat nu in haar kamertje met een zacht kleed en haar knuffeltjes erin. 

  • Tip van flip: ik leg meer als de helft van de cadeautjes ongeopend weg, elke keer pak ik weer iets nieuws en sommige dingen zijn ook pas leuk als ze wat ouder zijn. Ideaal op een druilerige dag om de kast open te trekken en iets 'nieuws' eruit te halen waar ze mee kunnen spelen.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.