Fien, it's in the name!

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 10:00

Ondanks dat Fien momenteel alweer bijna één jaar wordt wil ik toch nog even ingaan op haar naar. Ik heb hier niet eerder een blog aan gewijd omdat me ook emotioneerde maar nu ben ik er aan toe om een toelichting te geven.

Want hoe komen we nu eigenlijk aan die naam?

Ik heb altijd geroepen dat ik de naam Fien enorm leuk vind. Maar buiten het feit dat ik het een hele leuke naam vind (ouderwets maar toch hip en lekker 'gewoon' en kort) is het ook de naam van mijn oma (van mijn moeders kant). Ik ben enorm gek en goed met mijn grootouders aan de kant van mijn moeder en probeer (nu met twee kids lukt me dat helaas niet altijd) maar wekelijks even langs te gaan voor een kopje koffie. Ze genieten enorm van Jeppe en keken ook weer uit naar de komst van het nieuwe kindje. 

Gelukkig vond Jeroen de naam Fien ook direct leuk, deze hadden we al eens besproken toen ik zwanger was van Jeppe en we nog niet wisten dat het een jongetje werd. We bleven gek op deze naam en toen we een meisje verwachtte keken we elkaar aan en was het direct duidelijk dat ze Fien zou gaan heten. 

Verdrietig

Het verdrietige aan het verhaal vind ik dat mijn opa helaas net voor de geboorte van Fien is overleden en uiteindelijk dus niet heeft geweten dat Fien, Fien zou gaan heten. Ik weet zeker dat hij dit helemaal fantastisch had gevonden. Mijn oma weet het uiteraard wel en vond het zo leuk dat ze dezelfde naam hebben. ze is zo trots en heeft iedereen die het maar horen wilde verteld dat ze naar haar vernoemd is. Fien is echt haar kleine oogappeltje en ondanks dat ze alles tussen de kids gelijk trekt merk je toch dat ze een klein, heel klein streepje voor heeft. 

Het is zo leuk om te zien dat Fien nu al op haar naam reageert als we 'oma' aanspreken. Ik vind het een prachtig gezicht die twee samen en wordt er helemaal blij van.. de grote en de kleine! Kijk die twee nou hieronder: 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.