Pareltjes, Welke dingen gaat echt mee?

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 10:00

Kringlopen, tegenwoordig wel twee keer per week als het lukt en soms stiekem zelfs nog wel meer. Even een rondje, neuzen, speuren.. zoeken.. hoe je het maar noemen wilt. 

Ik hou ervan, voor mezelf, voor andere en voor mijn webshop de leukste dingetjes vinden, oppoetsen en nieuw leven geven!

Maar waar let ik nou op?

  • Messing, koper, gietijzer: ik hou van goud, kopen, gietijzer.. echt als ik dat soort dingen zie moet ik altijd even goed kijken en de prijs checken. Naast dat ik het therapeutisch vind om het op te poetsen, ben ik er ook gewoon gek op. Van schalen, kandelaren, vazen, in dierenvormen.. noem het maar op. I LOVE IT!  
  • Glas en lood: van die leuke doosjes of plantenbakjes met glas in lood, maar ook fotolijstjes. Ze roepen gewoon mijn naam als ik binnen kom. 
  • Hout, hout en nog eens hout: ik ben gek op hout, vooral hout met bewerkingen erin. Van kastjes, tot bakjes, tot mooie borden voor aan de muur, maar ook bijvoorbeeld beeldjes of onderzetters. Ik loop altijd even de planken langs met hout en vergeet ook het ouderwetse speelgoed van hout niet. Ondanks dat ik geen baby's meer heb gaan die houten vintage rammelaars gewoon mee. Verder vind ik van die steenmal achtige wandrekken erg leuk maar ook ouderwetse letterbakken. 
  • Marmer : ik weet tegenwoordig, dat je dit in allerlei kleuren hebt en in allerlei bewerkingen. van posthouders, pennenbakjes, boekensteunen, waxinelichthouders, sieraden, potjes, sieradendoosjes.. Ik ga goed op marmer en steen. 
  • Manden, bakjes en potjes: je kunt altijd wel iets verzinnen, voor in de kast bij de kindjes, voor je sokken, voor je make-up, kruiden... bakjes je kunt er geen genoeg van hebben. En wat te denken van mooie mandjes om te vullen met cadeautjes of om traktaties in te doen. Breed inzetbaar je leest het al! En... ik heb iets met keramieken potten, met deksels wel te verstaan. Van foeilelijke tot hele neutrale mooie, met een gekke dop erop. Zie ik een keramieken potje in de vorm van voedsel, denk aan een fruitsoort of kaas of iets.. dan ligt die sneller dan ik kan nadenken in mijn mandje. 
  • Mokken: oké dit is een verslaving, mijn moeder heeft dit met schaaltjes en ik met mokken. Met iets leuks erop, met een printje, met mooie kleuren. Je kan bij mij kiezen uit een groot arsenaal van kopjes. En zeg nou eerlijk.. je kunt er toch nooit genoeg hebben? Deze verkoop ik ook nooit maar blijven altijd hangen of gaan als cadeautje de deur uit. 
  •  Kandelaren en waxinelichthouders: ik denk dat als ik alle kandelaars en waxinelichthouders in gebruik heb in mijn huis alles verlicht is. Binnen, buiten.. overal. Maar het blijft ook zo gezellig en je hebt zoveel verschillende #verslaving

Kleding en accessoires 

Hoe ik dit aanpak? Dat vertel ik later in een andere blog volledig gericht op dit onderwerp! 

Aangepaste tactiek

Wel is mijn tactiek een beetje aangepast, want ik vind zoveel verschillende dingen leuk. Ik loop een rondje vul mijn mandje met moois wat me in eerste instantie aanspreek en daarna loop ik alles na, dit doe ik in de winkel op een rustige plek. Op dat moment kijk ik met een kritische blik op prijsjes, beschadigen (want ik heb te vaak gehad dat ergens een gat in zat of een stuk af was. Zo zonde.. om daar thuis pas achter te komen) en of ik dit wel echt kan gebruiken, want je kan ook te hebberig worden. 

Daarnaast zijn een aantal dingen gewoon echt duurder geworden, kringloopwinkels weten nu ook wel hun prijzen te bepalen, ze zoeken ook dingen op, op het internet wat het waard is. Daarom extra leuk als je wat dingetjes voor een 0,50 cent scoort waar je zelf echt héél erg blij van wordt want echt de pareltjes zijn er nog gewoon! Als je maar goed zoekt en vertrouwt op je gelukjesradar! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.