'Lotties' menstruatie-ondergoed

Gepubliceerd op 31 mei 2021 om 15:08

Je hoort het steeds meer, duurzame alternatieven en minder gebruik van plastic. Zo ook zijn er nu steeds meer alternatieven voor als je als vrouw/meisje menstrueert. Want een week lang al die flappen in je broek levert maandelijks wel neen beetje rotzooi op. Zo ook ging ik op zoek naar een alternatief. 

Zo kwam ik op verschillende alternatieven, zoals menstruatiecups, herbruikbaar/uitwasbaar maandverband en menstruatieondergoed.

Dit laatste sprak me eigenlijk het meeste aan, en zo ging ik op zoek naar aanbieders, ik las een aantal blogs en tips en kwam zo terecht bij 'Lotties' een Nederlandse organisatie (vind ik net wat leuker dan een buitenlandse) die aan de slag is gegaan met een mooi product om de menstruatie net wat comfortabeler te maken op een duurzame manier. 

Op de website - https://lottiesperiod.com vind je de volgende toelichting: 

'Lotties Period Underwear is een initiatief om de Nederlandse menstruatie-markt comfortabeler en duurzamer te maken. Menstruatie ondergoed is herbruikbaar en vervangt wegwerpproducten als tampons en maandverband. Lotties Period Underwear wordt gedragen tijdens de menstruatie en absorbeert vloeistoffen als bloed, urine of afscheiding moeiteloos. Het menstruatie ondergoed van Lotties is opgebouwd uit meerdere textiellagen. Een absorberende katoen laag, welke een goede vochtopname garandeert. De waterproof laag zorgt voor optimale bescherming. En zorgt het bamboetextiel voor een fijne pasvorm. Lotties Period Underwear wil dat vrouwxn toegang hebben tot comfortabel en herbruikbaar menstruatie ondergoed. Ondergoed waar je je goed in voelt en zeker bent van bescherming'. 

Nog steeds een beetje kritisch besloot ik er gewoon voor te gaan en het een keer te proberen. Wat kon er mis gaan? Nou een heleboel kon ik bedenken: het zou vies kunnen zijn de hele dag met één onderbroek met bloed of ik zou flink kunnen doorlekken en misschien zou het wel aanvoelen als een soort grote mensen luier.. Daarnaast was het best een investering, één onderbroek voor €19,95 (met verzendkosten €23,40. Ik heb nog nooit zo'n dure onderbroek gekocht. Toch deed ik een bestelling en wachtte rustig af. 

Ik ging voor het cheeky model maat M, 1 onderbroek, zwart. Je kan op de website verschillende versies vinden, deze versie is met 3 druppeltjes (gelijk al 3 tampons). Maar je hebt ook slips en lichtere versies. Ik koos zelf voor de 3 druppels omdat ik na mij zwangerschap best wel behoorlijk menstrueer vooral de eerste 2 dagen. Dit is de versie die ik heb https://lottiesperiod.com/product/slip 

Deze kwam snel en goed verpakt binnen in een doosje met van dat leuke papier erin met een stikker erop alsof het een cadeautje was (hou ik van). De onderbroek zelf zat in een zwart zakje (stof) met Lotties erop. De stof is fijn, lijkt luchtdoorlatend, het verdikte gedeelte is even wennen maar voelde ook zacht en flexibel aan en liet heel fijn ver door aan zowel de achter als voorkant. Verder zat er een mooi randje aan de bovenkant en was het een wat lager model, die je niet heel hoog hoeft te trekken. 

Voordelen? 

De eerst volgende menstruatie durfde ik het nog niet aan, maar de keer daarna moest ik van mezelf echt te knop omzetten. De eerste dag sloeg ik over omdat deze bij mij het ergste is en ik aan het werk was. Mocht ik doorlekken of mezelf willen omkleden dan was daar geen mogelijkheid toe. Dag 2. was ik thuis dus trok ik 's morgens om een uur of 8 de onderbroek aan. Het was even wennen maar zat best prima eigenlijk. Ik vond het luchtiger aanvoelen dan een grote onderbroek met flap erin (tampons is niet te doen op mijn eerste 2 dagen).  

Ik heb natuurlijk de eerste uren wel 10x gekeken wat er gebeurde en of ik niet doorlekte, aangezien ik het soms voelde lopen tijdens het bukken.

Maar de stof nam alles netjes op, bleef op zijn plek zitten en bleef luchtig voelen. Verder vond ik het niet 'zwaar' aanvoelen ook niet toen de dag verder vorderde en viel voelde het ook niet. Alles werd netjes opgevangen en was me niet tot last. 

Om een uur of 19.00 's avonds ging ik douche en toen heb ik de onderbroek uitgedaan, tegen die tijd begon het wel wat vies te voelen (gevoelsmatig). Ik heb de onderbroek uitgedaan en met koud water uitgespoeld en dan zie je pas wat eruit komt. 

Wat ik wel vind is dat het fijn is dat het een zwarte onderbroek is, hierdoor zie je niet zo goed wat er uit komt. Als het wit is zou ik het denk ik gevoelsmatig 'viezer' vinden. 

Deze onderbroek heeft me dus enorm verrast en goed de dag door geholpen. Ik vind het echt een ge-wel-di-ge uitvinding en ik ben om! Ik ga deze zeker vaker gebruiken en ben ook aan het kijken om er meer te bestellen. 

 

 

Je kan deze onderbroek gewoon uitwassen, eerst uitspoelen met koud water, daarna op max 40 graden wassen en op de waslijn laten drogen (dus niet in de droger) 

Kortom, wil jij jezelf meer verduurzamen en zoek je een alternatief voor weggooi maandverband dan raad ik je deze onderbroeken aan! Hopelijk heb je er iets aan! 

Toedels! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.