Sinterklaas duur? nee joh! Mijn cadeautjes!

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 13:11

Sinterklaas, je kunt het zo gek maken als je wilt en zo vaak vieren als je wilt.. leuk en dan ook nog de kerst er achteraan en na al die dagen gaat de kerstboom weg maar staat je huis volgepakt met cadeautjes. 

Minimaliseren 

Wij proberen het een beetje te beperken, al vieren we het uiteindelijk wel drie keer in totaal (mijn werk, bij opa en oma Lieden en opa en oma Tiel). Wel besloot ik dit jaar op tijd te beginnen om het wat meer te spreiden in mijn budget en we besloten om het budget een stuk lager te houden dan eerdere jaren. 

Wat wij aanhouden:

 • 2 keer de schoen zetten, op de dag dat hij aankomt in NL en nog een keer
 • 15 euro per kindje (voor mijn nichtjes) maar zij kopen ook maar voor 15 euro voor onze kinderen evenals opa en oma. 
 • Ikzelf heb maar 2 cadeautjes voor mijn eigen kindjes tijdens de viering
 • Ik geef maar één keer mijn eigen kinderen cadeautjes. Wij vieren het twee keer in één weekend maar op een avond krijgen de beide 2 cadeautjes van ons. 

Heel eerlijk hebben Jeppe en Fien recent een best prijzig huisje voor in de tuin gehad en daarom maken wij het met Sinterklaas niet te gek. En heel eerlijk de kleine cadeautjes vinden ze ook juist het leukste. 

In de schoen: 

Zo krijgen ze beide een adventkalender met chocolade, een schoenreep en wat kleine frummels zoals een parfum, een doosje met nepgeld, een dino die uitgehakt kan worden, stikkers van Paw Patrol een pony waarvan je de haren kan kamen.

Als cadeautjes van ons:

Zwembandjes van de Etos (in de uitverkoop gekocht na de zomer met panterprint), een kerstboom van vilt die ze kunnen versieren met kerstversiering (Action), een spelletje (kringloop), een voorleesboek (kringloop) en een houten vliegtuigstuur (zie foto bovenaan) deze komt ook van de kringloop voor een paar euro. 

Verder krijgen ze van mijn ouders, de ouders van Jeroen, de tantes (Bo en Tess), Opoe Tiel, Oom en Tante Diana en Tom en van mijn werk nog cadeautjes, dus ik denk dat ze niks tekort komen. 

Ik vind het leuk om in de loop van het jaar kleine cadeautjes te verzamelen voor een paar euro en leg deze al weg voor sinterklaas. Zo druk je de kosten en heb je ook minder stress richting de feestdagen. 

Verder geef ik mijn nichtjes liever een groot cadeau waar ze ook wat aan hebben. Zo heb ik via Vinted een super leuke kapstok/kledingrek gekocht voor alle prinsessenjurken en een super leuke ballenbaan voor aan de muur als de kleintjes in bad zitten. 

Mijn tips voor besparingen:

 • Koop het hele jaar door alvast kleine cadeautjes die je weglegt 
 • Bepaald welke 'grote' cadeaus je wilt geven en hou de aanbiedingen maar ook tweedehands (marktplaats, vinted) via zoekertjes in de gaten
 • Koop shirtjes, truien of pietenpakjes al in de zomer (dan vragen mensen er ook bijna niks voor, de prijzen stijgen wanneer de decembermaand dichterbij komt. 
 • Wij beginnen pas echt met zakken pepernoten en snoepgoed als de sint in het land is. één goed voor de lijn en twee dat bespaard! Daarnaast kunnen schudde buikjes heel goed door als mini pepernootjes! Ik heb pas 4 pakken in de aanbieding gekocht, en noem ze rond de decembermaand gewoon mini pepernoten, bijvoorbeeld voor in de vla! 
 • Maak lijstjes met wensen, zo weten mensen in je omgeving wat je graag wilt krijgen voor de kleintjes en ook een tip (lijstje van andere kindjes geven jou weer nieuwe ideeën want zeg eerlijk soms weet je ook gewoon niet meer wat je moet kopen). 
 • Koop praktische cadeaus: douchegel, een pyjama, sokken, een lekkere trui.. waarom moet het allemaal cadeautjes zijn? 
 • Verkoop zelf overbodig speelgoed, rond deze maand wordt dit juist gekocht door andere, dus gooi vol dat Vinted account, marketplace (facebook) of marktplaats! 
 • Hou productprijzen bij en check toch even op single day en Black Friday of dat ene cadeautje op je wensenlijst niet is afgeprijsd  
 • Geef kaartjes voor een uitje (bijvoorbeeld nu via de Kruidvat voordeelkaartjes voor de Efteling) maar kijk ook eens bij Tripper of vakantieveiling.  

Tip na de feestdagen 

Verder koop ik versiering en decoratie voor bijvoorbeeld sinterklaas maar ook dingen om te knutselen in een bepaald thema (Pasen, kerst ook bijvoorbeeld) vaak in de uitverkoop NA de feestdag voor het jaar erop. Ik heb een bak per thema en tover deze dan het jaar erop allerlei leuke dingen tevoorschijn. Vooral de AH heeft vaak hele leuke setjes om te knutselen en spelletjes in een bepaald thema. Maar denk ook aan slingers, knuffels of andere feestdag gerelateerde producten. 

Maar als je bijvoorbeeld van bakken houdt zoals ik, ze gooien al die chocoladeletters in de uitverkoop zodra het 6 december is (en soms al eerder) en als jij dat in stukjes snijd en door een cake doet of er fudge van maakt proeft niemand er wat van! Doe er je voordeel mee! 

En veel plezier morgen, mocht je net als wij op de bank zitten met een bak pepernoten en vol in spanning of sinterklaas wel goed aankomt in Gorinchem!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.