Ikea keukentje pimpen!

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 17:36

Voor de 1e verjaardag van Jeppe vond ik het leuk om een bepaald thema cadeau aan te houden. Ik besloot te gaan voor een kinderkeukentje! Zo kwam ik al snel op de welbekende IKEA keuken en vond een overvloed aan keukens die opgeleukt/gepimpt waren. Er zijn hele websites van die je hierover informeren en heel Pinterest staat vol met voorbeelden. 

Eerst een keuken score 

Al een ruime tijd voor zijn verjaardag ging ik op zoek naar een 2e hands exemplaar. Mijn zusje keek mee in haar omgeving (Venlo) en scoorde daar een keukentje die al een beetje gepimpt was (geverfd) voor een klein prijsje. Deze werd opgehaald, uit elkaar gehaald en kwam enkele dagen later naar Ophemert. 

Helaas was het pimpen niet heel serieus aangepakt, de verf was er behoorlijk slecht op aangebracht. We besloten al direct om de keuken volledig op nieuw te schuren en schilderen. 

Wat hebben we precies gedaan?

 1. We kozen een kleur verf uit bij Praxis 
 2. We hebben de gehele keuken uit elkaar gehaald, stikkers en haakjes verwijderd en alle houten onderdelen geschuurd. 
 3. De plastic delen hebben we ontvet en vervolgens met een zwarte spuitbus van de action voor Metal zwart gespoten. Dit waren: de handgreepjes, de waterbak, de kraan, de stang met haken en de rand van de kookplaat. 
 4. Ik heb via de volgende website : https://www.dekleineauto.nl/ stikkers besteld voor op de oven en magnetron. Zodat het net lijkt of er iets in staat en we 'knopjes' en 'tijd' in de vorm van stikkers. 
 5. Bij de Praxis kocht ik twee knopjes als een soort draaiknoppen boven de oven. Deze heb je ook in stikkervorm maar ik vond echte deurknopjes leuker. Je kon ook kiezen voor andere zwarte deurgreepjes van bijvoorbeeld leerlapjes (ook heel leuk) maar ik hield het bij de originele (zwart gespoten). Verder kocht ik wel wat extra zwarte haakjes voor op de stang. 
 6. Na het schuren hebben we de keuken volledig grijs geverfd. 
 7. Toen de verf goed droog was hebben we hem weer in elkaar gezet en de stikkers erop geplakt. .
 8. Het oorspronkelijke plan was om het 'aanrechtblad' te beplakken met plakfolie met een marmerlook maar we vonden het grijze zo mooi dat we dit uiteindelijk niet gebruikt hebben. Verder zie je veel voorbij komen dan men er nog een achterplaat achter  de keuken maakt (nu kijk je er doorheen). Daar plakken ze dan met plakfolie een stenenmotiefje of behangetje op, ook leuk maar wij vonden dat bij onze keuken niet nodig. Wij hebben de achterkant dus open gelaten. Aangezien hij naast de bank staat kan ik de kleine dan ook over de bankleuning zien spelen. 
 9. Verder maakte wij via een cadeau lijstje bekend aan onze vrienden en familie dat we graag spulletjes voor in de keuken wilde krijgen. Denk aan een broodrooster, een koffiezetapparaat, bestek, pannetjes, etenswaren (van plastic), kinder keukengerei etc.
 10. Op die manier werd zijn keukentje weten te vullen met leuke artikeltjes. 
 11. Zelf heb ik nog een nepplantje aangeschaft in een leuke zilverkleurige pot voor bovenop en heb ik bij de Xenos van die kartonnen letters en cijfers : O - N - E en het cijfer 1 gekocht. Deze hebben we zwart gespoten en bovenop de keuken gezet! Ik vind het echt een leuk gezicht!

Je kan er dus alle kanten mee op, zowel voor een jongen als een meisje! En onze Jeppe was er gelijk weg van, kastdeurtje open en dicht en staat regelmatig fanatiek in de pannen te roeren! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.