DIY : Gembershots

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 10:00

Ik ben echt al een lange tijd fan van gember shots en dan niet omdat ik het zo lekker vind maar het werk goed om mijn lijf op te starten ’s morgens en ik gebruik het voor het afvallen en voor mijn darmen (je kan er gewoon goed van naar de wc).

Ik begon met het kopen van flesjes in de supermarkt maar daar stopte ik al snel mee, één omdat het echt ontzettend duur is als je elke dag een flesje wilt maar ook omdat er gewoon veel suikers inzitten.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een recept om zelf shots te maken en maak nu om de zoveel weken wel een voorraadje (heel eerlijk neem ik ze niet meer elke ochtend maar nog wel regelmatig). Voordeel van de shotjes is dat je ze kan invriezen waardoor je dus in één keer een grote hoeveelheid kan maken en lang kunt gebruiken en ook als je een of meerdere dagen overslaat dan kun je daarna weer gewoon een ‘vers’ flesje nemen. Want laat je ze in de koelkast staan dan zijn ze na een paar dagen echt niet meer lekker.

Wat heb je ervoor nodig:

  • Een schenkkan en/of schenktuitje 
  • Een zeef (heb je die niet dan kan je ook een theedoek gebruiken). 
  • Een bak waar de zeef op past
  • Flesjes (plastic of glas) ik heb recent een set gekocht via TEMU van glazen flesjes dit vond ik schoner en duurzamer dan de plastic flesjes die ik eerst gebruikte (flesjes die je in de winkel koopt met shots erin). Deze plastic flesjes werkte prima alleen deze werden met de tijd wel echt ‘smoezelig’. Ik ben dus heel blij met de nieuwe glazen flesjes. De flesjes die ik heb zijn 30 ml. 
  • Blender of een hakmolen
  • Optioneel : een sinaasappelpers

Benodigdheden:

  • 3 a 4 perssinaasappels
  • Een groot stuk gember (afhankelijk van hoe scherp je hem wil maken)
  • Optioneel: honing en kurkuma
  • Water (ook weer afhankelijk van hoe sterk je hem wilt maken)

 

Wat moet je doen?

  • Snij de gember in kleine stukken, ik deed dit eerst zonder schil maar voor een pitiger effect kan je deze er ook goed omheen laten zitten. De hoeveelheid gember is echt wat je persoonlijk wilt, hierin moet je een beetje gaan experimenteren.
  • Doe de gesneden stukjes in een blender of hakmolen (ik begon met een hakmolen maar ben door de grotere hoeveelheid overgegaan naar een blender).
  • Ik pers de sinaasappels uit maar je kan er ook gewoon hele stukken sinaasappel in de blender doen.
  • Ik gooi er af en toe wat honing in of twee theelepels kurkuma, maar dit is niet verplicht.
  • Verder doe ik er altijd nog een paar scheuten water bij.
  • Dan zet je lekker de blender aan en laat je alles goed door elkaar mengen.
  • Ik zet vervolgens een bak neer met een zeep erop en daar  doe ik het 'prutje' in en laat deze even uitlekken.
  • Ik druk met een lepel de laatste druppels 'sap/vocht' eruit. 
  • Wat overblijft doe ik via een schenkkan of schenktuitje in de flesjes 
  • Ik zet er een paar in de koelkast en de rest gaat de vriezer in. 

 

Tip:  Het is afhankelijk van hoe sterk je de shots wilt maken hoeveel water, gember en hoeveel perssinaasappelen je nodig hebt. Ik hou van vrij sterk dus ik doe er een grote hoeveelheid gember in maar als je ze wat 'zachter' wilt maken of wilt starten dan kan je kiezen om de schil er af te halen of een kleiner stuk aan te houden. Daarnaast maak je hem zachter door meer sap en/of water. Kijk wat bij jou past! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.