SINT; pepernoten fudge uit slowcooker

Gepubliceerd op 2 december 2023 om 08:51

Bij Sinterklaas horen in mijn beleving : chocolade, pepernoten en ander (vooral zoets) lekkers. Dit weekend staat in het teken van cadeautjes, gezelligheid en eten (vooral snoep)! Wij vallen vanavond aan op een kippie pan met nasi/bami en ik vond het wel lekker om iets te maken voor bij de koffie of wellicht ook lekker bij het ijs. Sinds kort heb ik een slowcooker overgenomen van mijn zusje en in dat ding kan je heerlijke fudge maken en ook fijn het is super gemakkelijk, aangezien hij het beste aansnij baar is na een nachtje koelkast raad ik je het wel aan een dag van te voren te maken.  

Benodigdheden

  • een slowcooker 
  • een ovenschaal of grote lage bak 
  • bakpapier 
  • Voldoende plek in de koelkast 

Ingrediënten

  • 400 gram chocolade (dit mag puur zijn maar je kan ook een combinatie tussen puur en melk doen)

  • 1 blikje gecondenseerde melk (standaard hoeveelheden) 

  • Een eetlepel vanille extract, ik maak deze zelf zie recept https://www.merelsworld.nl/bak-en-braad/636311_zelf-vanille-extract-maken) maar je kan deze ook kant en klaar kopen natuurlijk. 

  • Klein snufje zout

  • Schuddebuikjes of andere versiersels (glitters, sprinkels) 

Wat moet je doen? 

Stap 1. Breek de chocolade in kleine stukjes, je kan indien het één groot blok is de chocolade ook een stukjes snijden. Je kan bijvoorbeeld 400 gram puur nemen maar je kan ook kiezen voor 200 puur en 200 melk. Wat je zelf lekker vind, ik heb het zelf nog niet met witte chocolade geprobeerd. 

Stap 2. Zet de slowcooker op de stand 'low'. 

Stap 3.  Doe de stukjes chocolade in de slowcooker (je kan als je wilt een klein klontje boter erin doen maar dit is geen must). Doe vervolgens de gecondenseerde melk erbij en een eetlepel vanille extract. 

Stap 4 Laat alles lekker smelten en roer om de 10 minuten even door de kom. Dit doe je ongeveer een uurtje (60 minuten). Vaak doe ik en minuut of 70 maar 60 zou genoeg moeten zijn. 

Stap 5. Doe het bakpapier in de ovenschaal (of lage schaal). Schep het mengsel in de kom, verdeel deze over de bodem. Je kan er direct versiersels of schuddebuikjes boven op doen, ik druk ze een beetje aan. 

Stap 6. Zet de schaal een nachtje in de koelkast!

Stap 7. Na een nachtje koelkast kan je de fudge in stukjes snijden en .... aanvallen maar. 

In een afgesloten bak is deze best lang houdbaar alleen hier redden we dat niet omdat het een favorietje is.

Eetsmakelijk en allemaal een fijn sinterklaasweekend gewenst! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.