Cochem met kids - Deel 1. (van boeken tot aankomst)

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 16:03

Een kindje van 4,5 maand en eentje van bijna 2, ja wat ga je dan doen? Aangezien we recent al van een lekkere week Portugal hebben mogen genieten met de hele familie (mijn ouders en zusje met aanhang) wilde we het niet heel spectaculair maken deze keer, maar 3 weken thuis sprak ons toch ook niet echt aan. En dus ging ik opzoek tussen mijn lijstjes en opgeslagen plaatsen en kwam zo weer eens terecht bij mijn bucketlist waar ik nog een verdwaald adresje vond : Cochem te Duitsland. Het zou een prachtig mooi plaatsje aan de Moezel moeten zijn (rivier) met mooie natuur en allerlei bezienswaardigheden. Gingen we eerst naar China, Thailand en de Filipijnen en nu met kids ineens voor een niet zo spannend klinkende vakantie dichtbij huis in Duitsland? Ja dat gaan we zeker doen. Ik had echt geen zin in het lange wachten op Schiphol met twee kids. Met 6 volwassenen en 3 kids was het al een uitdaging laat staan in zijn  tweeën met ieder een kindje.

Daarnaast vind ik momenteel de vliegvakanties ook gewoon mega duur, we zijn laat dit jaar aangezien we nog niet wist wat we wilde na de geboorte van Fien en in combinatie met mijn nieuwe baan die qua branche gekoppeld zit aan de bouwvak. Nou is de bouwvak al prijzig maar dit jaar vind ik het extreem en aangezien het meest betaalbare en leuke al 'vergeven' is was ik snel klaar met die zoektocht. Dus ging ik booking.com op om eens te kijken naar de mogelijkheden in Cochem, ook daar was niet enorm veel meer te vinden maar uiteindelijk slaagde ik voor een appartementje net buiten het centrum met 2 slaapkamers. Dit zodat Jeppe een eigen kamertje heeft en wij hem daar op tijd op bed kunnen leggen en zelf dan nog van de avond kunnen genieten. Een appartement vinden wij altijd wel fijn, zodat je zelf nog het ontbijt, lunch en/of avondeten kan regelen als de dag zo loopt dat je liever ''thuis' eet. 

Zo gezegd zo gedaan, we vonden een mooi appartement iets buiten het centrum voor ongeveer €575 euro voor 4 nachten met zijn 4tjes (maandag t/m vrijdag). Niet het goedkoopste maar ook niet enorm duur. 

De Voordelen op een rijtje 

 • máár 3,5 uur tijden : helemaal top met 2 kleintjes, niet te lang! 
 • voldoende te doen voor kinderen: nou vermaken die zich overal wel maar ik zag zwembaden en speeltuinen voorbij komen, een stoeltjeslift, kastelen .. lijkt me genoeg vertier!
 • Een appartement met 2 slaapkamers: echt super fijn met 2 kinderen. Fien slaapt toch nog bij ons dus dan kan Jeppe in alle rust op zijn eigen kamertje slapen. 
 • Eigen auto mee: geen gehannes op Schiphol en ook kunnen gaan en staan waar je wilt omdat je eigen vervoer hebt. En ook betaalbaar want tegenwoordig durven ze ook wat te vragen voor een huurauto, niet normaal.
 • Veel bagage mogelijkheid: in een auto past natuurlijk behoorlijk veel, veel meer dan in één of twee koffers en laten we wel wezen met kids heb je nou eenmaal mega veel nodig vooral met een kleine.  
 • Dichtbij huis: mocht het echt niet lopen of om wat voor reden dan ook dat je naar huis moet dan ben je er ook snel weer. 
 • Niet te prijzig: hier ben je natuurlijk zelf bij, maar met een appartement kun je nog het een en ander zelf regelen en via booking.com kan je het zo duur maken als je zelf wilt.
 • Gratis parkeerplek bijna voor de deur: Geen parkeergarages, lang lopen of lang parkeren betalen rondom het vliegveld. 

Wat namen we mee voor 2 kinderen

We besloten dat de duowagen echt teveel ruimte in beslag zou nemen en dat we deze dus thuis zouden laten. Daarvoor in de plek namen we mee : een buddy (hierop zetten we ook geregeld de maxi cosi en Fien kan hierin goed liggen dus dat is ook nog een optie) en een bolderkar. Hier past Fien in, in de maxi cosi en dan kan Jeppe en ook nog bij! Verder was het de bedoeling dat we de draagzak mee zouden nemen voor Fien (ideaal) maar halverwege de rit kwamen we erachter dat we die vergeten waren, hier hebben we de hele week van gebaald. 

Verder hadden we voor Fien een Bumbo stoeltje mee (mogen ze vanaf 4 maanden inzitten), een ikea stoel voor Jeppe, één campingbedje (de tweede zou de verhuurder neerzetten) en een groot speelkleed. Die legde we op de grond maar opgevouwen in de bolderkar was het ook een soort 'boxkleed'. 

 • Verder had ik één grote tas voor de kids mee qua kleding, slaapzakken en zwemkleding en zwembandjes (ik heb altijd wasmiddel bij me om wat uit te kunnen wassen).
 • Voor beide een jasje/vestje ondanks dat er enorm warm weer voorspeld werd.
 • De luierrugzak zoals ik eigenlijk altijd mee heb.
 • Wat speelgoed voor beide
 • De laptop zodat Jeppe nog wat filmpjes kan kijken,
 • Een EHBO tasje met kindermedicijnen zoals neusspray, kinderparacetamol, zetpillen, pleisters, betadine, val en stootcreme etc. 
 • De babyfoon
 • Een half megapak luiers voor Jeppe, een heel pak luiers voor Fien en 4 pakjes met doekjes en wat zwemluiers. 
 • Toiletspullen : tandenborstel, crème, een kammetje en douchegel 
 • Voldoende hydrofiel doeken (grote en middelgrote). De grote variant kan je namelijk overal voor gebruiken. Over de wagen, in de maxi cosi, in de bolderkar, als 'dekentje' en zelfs als draagzak. 
 • Een pot nieuwe voeding voor Fien (bleek helaas net niet voldoende voor 5 dagen). 
 • Open en dichte schoenen met sokken voor Jeppe. 
 • Beddengoed

De rit er naartoe

Alles paste gelukkig (net) in de auto. De rit er naartoe verliep eigenlijk prima. Het eerste gedeelte heeft Jeppe lekker geslapen samen met Fien. We zijn onderweg twee keer gestopt, een keer bij de Mac voor een koffie met wat lekkers en om de kleine man even te laten ravotten in de speeltuin en de tweede keer voor een mogelijke poepluier wat geen poepluier bleek. Jeppe heeft er namelijk een handje van om wanneer hij ergens uit wil of weg wil te roepen: Poep want dan gaan we met hem aan de slag maar we zijn er tegenwoordig achter dat hij dit voor alles gebruikt. Verder had ik een hele zak met 'nieuwe auto'tjes' voor hem gekocht bij de kringloop waarmee hij in de auto lekker kon spelen, deze vielen in de smaak al begon ineens een nieuwe fase met deze 'zak'. Want alles was ineens : MIJ, MIJ, van MIJ! Maar daarover later meer.. 

We reden ongeveer om 10.30 uur weg in Nederland en waren om ongeveer 14.00 uur op de plaatst van bestemming. Aangezien we pas om 15.30 uur in het appartement konden, besloten we er enkel even langs te rijden en vervolgens de speeltuin in te duiken. Dit tot groot plezier van Jeppe. Om 15.30 uur stonden we eerst voor een verkeerd adres maar al kort daarna liepen we ons appartement binnen. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.