Vakantie voor 4 : Wat gaan we doen?

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 18:00

Een vakantie boeken voor 2 volwassen en 2 kleine kindjes, wat een drama! Ik ben zelf enorm gek op het uitzoeken van vakanties en dat is al een soort voorpret voor mij maar met dit gezelschap vind ik het echt lastig!

Wie gaan er mee?

  • Jeroen en ik als volwassen, Jeppe als 2, bijna 3 jarige en Fien van 1. 

Eisen? Ja die hebben we en ik denk ook wel behoorlijk wat. 

  • Niet te duur (geen 4 maandsalarissen) en vakanties zijn momenteel gewoon duur vooral in de bouwvak waar wij aan gebonden zitten en ons vriendje dat de 2 gepasseerd is en dus voor de volle mep meegaat!
  • Periode? bouwvak (wat een hel, qua prijzen en aanbod) 
  • Hoelang? Minimaal 11 dagen
  • Vliegtijden: Het liefste goed te doen met kleine kindjes (niet heel vroeg of heel laat). 
  • We willen dus niet met de auto maar met het vliegtuig en dan eigenlijk ook vliegen op Rotterdam of Eindhoven. Amsterdam met de chaos van vorige jaar, met 2 kids.. NEE dankje! 
  • Niet te lang vliegen: Al zou ik zelf gewoon naar Curaçao willen of Sint-Maarten, mijn wederhelft vind 3 a 4 uur al een uitdaging met twee kids! Nou heeft Jeppe natuurlijk wel zijn eigen stoel maar Fien zit nog bij ons op schoot. 
  • Waar verblijven we? Bij voorkeur een appartement (altijd handig met twee kids om wat koopgerei bij de hand te hebben) met minimaal 2 kamers (2 kamer appartement), dicht bij winkeltjes, het strand en wat restaurantjes. All inclusive is oké, maar géén vereiste.

En toen begon de zoektocht, allerlei sites, aller tips, alles los (vliegreis en accommodatie), alles in één pakket (tickets en accommodaties), verschillende plaatsen in Europa, daarbuiten, campings (met het vliegtuig), noem het maar op ik heb erop gezocht... en kwam ik een steek verder? Nee, ik kon niks fatsoenlijks vinden, of het was mega duur of het was net te betalen maar zag eruit als de trapkast van Harry Potter zo klein en zeer gedateerd oftewel een ouwe bende. Toen dacht ik, laat ik eens recensies gaan lezen, nou daar werd het al helemaal niet beter op, wat kunnen mensen toch zeuren..  echt om de kleinste dingetjes. 

Uren lang heb ik van alles nagekeken, ik kwam er al snel achter dat de vakantie discounter de beste prijzen in combinatie met een fatsoenlijk hotel aanbood dus ben ik daar op verder gegaan.. en ineens, laat op de avond in bed. Had ik hem, een prima hotel (vrij nieuw), mooie vluchttijden (10.00 uur heen en 19.00 uur terug), net geen 4 uur vliegen, op basis van Logies, niet te ver van het vliegveld, niet in het uitgaanscentrum en ons favoriet: Griekenland.

Wij vliegen deze zomer naar : KRETA naar : appartementencomplex ; 'Time to Smile Minoa'. 

Voor een sfeerimpressie, zie onderstaande foto's ; 

Kosten?

Ik heb denk ik nog nooit zo'n dure vakantie geboekt voor 10 dagen en gewoon in Europa maar het valt voor 4 personen ook wel weer mee. We zijn namelijk ongeveer €3.000,- euro kwijt. Hierin zit dan het hotel, de vlucht de transfer en terugvlucht. We hebben hiervoor dan geen ontbijt, geen koffers en we moeten de auto nog parkeren dus die kosten komen er ook bij en het voordeel is dat Fien onder de 2 is waardoor we voor haar niets betalen qua vliegen en een gereduceerd tarief qua hotel. Verder zitten we natuurlijk in de bouwvak en dan zijn vakanties sowieso een stuk duurder. 

Ik ben er in ieder geval blij mee en heb er al zin in! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.