Erop uit : de koeien mogen naar buiten!

Gepubliceerd op 19 april 2024 om 19:00

Lente, ook al is het op en af lenteweer en valt er nog veel te veel regen en is de wind ook niet om haar huis over te schrijven, we zitten toch echt in de lente. En wat betekend de lente? Dat de koeien weer naar buiten mogen. Ikzelf heb dit nog nooit gezien maar er wel vaak over gehoord dat die beestje gewoon helemaal door het dolle zijn als ze er weer uit mogen. Ze zouden gaan springen en loeien..

Boerderij Vermeulen 

Nou wonen wij al een aantal jaar tussen de boerderijen in Ophemert en dus wilde ik dat ook wel eens van dichtbij gaan bekijken. Toen ik de oproep van boerderij Vermeulen uit Ophemert zag op Facebook dacht ik... daar gaan we eens een kijkje nemen! 

Zaterdag 13 april kon je komen kijken naar het hele gebeuren, rond een uur of 11.00 zouden de staldeuren open gaan. Wij er naartoe, aller eerst waren de paardenbloemen natuurlijk heel interessant, want ja... die kan je wegblazen. Ondertussen werd en door iemand van de boerderij wat lekkers uitgedeeld (cake en koetjesrepen) en iets over 11.00 uur kwamen onze grote vrienden dan eindelijk naar buiten. Ik had iets meer verwacht (eerlijk is eerlijk maar gedachte was weer veel te extreem) maar de kindjes vonden het prachtig. De koeien loeide en sprongen in de lucht en rende het hele veld door.  Daarna mochten we nog even in de stal kijken bij een pas geboren kalfje en als laatste bij de kalfjes van de afgelopen weken, van groot naar klein. Jeppe vond er nog een loopfiets en scheurde de stallen door.

Na een uurtje hadden we het wel gezien maar het was toch echt wel leuk om eens te zien. Zo grappig ook dat de koeien die nog in de stal stonden enorm aan het loeien waren, alsof ze zeiden..... wij willen ook! 

Volgend jaar

Volgend jaar wanneer de agenda het toelaat gaan wij nog wel een keertje kijken! Heb je kleine kindjes dan is dit zeker een aanrader dus zoek eens op google of er in jouw buurt niet een boerderij is die mensen toelaat om te kijken! Tip van Flip! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.