Update aug. 2022

Gepubliceerd op 8 augustus 2022 om 17:22

Zo daar zijn we weer, het is echt een tijd geleden dat ik met mijn blogs aan de slag ben geweest. Waarom? Noem het tijdgebrek, noem het minder interesse.. ik durf het niet precies te zeggen maar ik kon me er gewoon even niet toe zetten. Het einde van mijn verlof naderde, ik moest mijn oude baan opzeggen, met Fien ging het op en af goed en niet goed, ik ging nog naar een bruiloft zonder kids, een vakantie in Portugal en toen zat ik ineens alweer achter mijn computer bij mijn nieuwe werkgever en was alles weer even wennen. 

Wennen aan de werkweken, wennen aan de nieuwe werkplek, wennen aan de nieuwe ochtendrituelen en wennen aan de nieuwe week indeling. Jeppe en Fien 2 dagen naar de opvang i.p.v. één dag, wisselende dagen bij oma Lienden. 

Daarnaast is het momenteel en was het toen dat Jeppe ineens heel ander gedrag begon te vertonen. Het leek of Fien vanaf het moment dat ik ging werken haar rust vond terwijl die van Jeppe helemaal kwijt was. Alsof zijn oren in Portugal zijn blijven liggen en hij een stel boevenstreken heeft meegenomen in de koffer. 

De kinderopvang gaf zelfs aan dat Jeppe totaal niet luisterde, andere kindjes pijn deed (bewust of onbewust, géén idee). Zijn zusje was ineens ook aan de beurt, ondanks dat hij mega gek is op zijn zusje (als hij maar denkt dat we aanstalten maken om weg te gaan dan roept hij kei hard ''baby'' zoals we haar geen vergeten. Maar in  zijn 'boevenuurtjes' zo noem ik ze maar gewoon bijt en slaat hij haar. Ik denk niet eens om haar pijn te doen maar uit speelsheid en een bepaalde vorm van genegenheid. Neemt niet weg dat de tandafdrukken in Fien haar voetjes en handen staan. Ik heb echt de afgelopen periode meer om handen met Jeppe dan met Fien.  En ondanks dat blijft bij natuurlijk mijn lieverd, want dat is die gelijk ook. Hij is druk en aanwezig en heeft de lompheid van mij (sloopt echt veel). 

Advies gevraagd

Ik heb het CB (consultatiebureau) zelfs om advies gevraagd. Vooral voor het bijten omdat ik denk dat hij dit echt niet doet om je pijn te doen maar hij doet het wel. Hij heeft Jeroen zelfs al twee keer een blauwe tepel gebeten, gewoon tijdens het spelen bijt hij ineens. Aan het CB had ik letterlijk 'niks'. Kijk maar op deze website : https://www.opvoeden.nl/

Net als dat ze me zogenaamd wilde helpen met mijn huilbaby, ik zou aangemeld worden bij een nieuw project 'huilpoli'. Kort daarna werd ik gebeld of ik vermoedde dat Fien lichamelijk mankeerde, toen ik eerlijk zei, nee werd ik niet meer aangemeld. Ik zou om de twee weken gebeld worden, dat is nu denk ik 7 weken geleden en het eerste telefoontje moet nog gepleegd worden. Waardeloze organisatie! Ik ga nooit meer met vooroordelen maar ik heb tot nu toe echt géén goede ervaringen zoals vele. Alles volgens het boekje, alsof alle kindjes hetzelfde zijn. Ik heb toch ook niet dezelfde behoeftes als een ieder ander. Maatwerk kennen ze niet, ze maken je eerder overstuur dan dat ze je zelfvertrouwen en hulp bieden. 

Nieuwe baan

Iets langer dan een maand ben ik weer aan het werk, het was even wennen. De ochtendspits is af en toe hectisch en daarom heb ik besloten om gewoon lekker op tijd op te starten zodat we allemaal rustig wakker kunnen worden en niet hoeven te haasten. Ik leg en zet alles de avond ervoor al klaar zodat er minder stress in de ochtend is. Verder is het eigenlijk wel heel fijn dat Jeppe van zijn papontbijt af is. Hij eet nu lekker een broodje voor de TV, in de stoel of tijdens het spelen. Verder was ik benieuwd hoe het zou gaan als ze beide 2 dagen naar de opvang gaan maar dit bevalt heel goed. Fien is een tevreden meisje en Jeppe kan zijn ei kwijt en heeft op de 'nieuwe dag' ook al 'nieuwe' vrienden gemaakt. Daarnaast merk je dat hij steeds wijzer wordt en echt leert op school. We merken heel goed aan hem dat hij bepaalde thema's heeft gehad op school. Zijn spraak is ook enorm verbeterd sinds hij twee dagen naar school gaat. 

Verder vond ik het spannend of mijn hoofd wel weer zou werken na 17/18 weken niks en omdat ik gelijk bij een nieuwe baan startte maar mijn hoofd stond na één uur werken al weer aan en werkt weer als vanouds. Ik sta weer lekker aan en geniet ervan. Dat ik een stuk dichterbij zit is een heerlijke gedachte, het feit dat ik met 10 minuten bij ze kan zijn geeft rust maar verder ben ik er echt van overtuigd dat ik een betere mama ben als ik lekker werk. 

De combinatie 3 om 4 dagen is goed te doen, al vind ik het na een 4 daagse werkweek wel echt goed. Dan hebben de kindjes 3 adressen gehad die week en gaat mijn lichtje even uit. Deste heerlijk dat ik de week erna dan 2 volle dagen voor ze beschikbaar heb. 

Samengevat

Het gaat goed, ik begin steeds beter mijn draai te vinden in het werken in combinatie met thuis. Ik kies regelmatiger voor mezelf (bewuste momenten) en mijn gezin zodat ik alles vol hou en neem tegenwoordig genoegen met minder, niet alles hoeft meer direct en voor de volle 100%. Mijn nieuwe baan is pittig maar bevalt heel goed, ik hou natuurlijk ook wel van een uitdaging! 

Met Jeppe is het momenteel een uitdaging, hij is druk en vertoond af en toe vreemd gedrag bijvoorbeeld bijten en ooh hij heeft ook zo'n geniepig lachje als hij aan het boeven slaat. Maar hij heeft ook momenten dat die lief bij me komt zitten om gekriebeld te worden en me hele verhalen verteld. Verder ontwikkeld hij zich snel door de 2 dagen school. Wel is hij wat lastiger bij mijn moeder, omdat hij daar enorm gek op is vind hij het op de dagen dat hij daar is lastig om de aandacht met Fien te verdelen. Hij maakt der af en toe helemaal gek!

Fien is een tevreden meisje, ondanks 2 keer spruw en de waterpokken met 17 weken (daarover later meer) heeft ze het ons niet meer zo lastig gemaakt als in het begin. Het huilen is vele malen minder, we kunnen echt meer van haar genieten. Ze slaapt nog wel wat onrustig en is zo bewegelijk dat ze nog bij ons in de kamer ligt maar dat komt met de tijd ook wel goed. 

Jeroen en ik vinden samen ook steeds meer ritme, al is het voor Jeroen nu echt tijd voor vakantie, daar is die echt aan toe. We proberen af en toe tijd samen in te plannen en goed te blijven communiceren. We blijven samen een team en moeten even door deze 'tropenjaren' heen! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.