2 zwangerschappen in Corona tijd

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 16:47

Na de persconferentie afgelopen zaterdag moest ik even mijn gevoel kwijt, en dus plaatste ik een dag later deze tekst :

Dit is mijn 2e zwangerschap in Coronatijd. Ben ik nu meer bang voor corona? Mijn antwoord is nee. Maar ik heb wel veel meer angst voor wat er gaande is in Nederland.

Mijn vorige zwangerschap moest ik dingen laten, ik mocht familie niet bezoeken, ik kon niet altijd uit eten, de winkels waren een tijdje dicht, Jeroen mocht niet mee naar alle echo's, het was tot het einde spannend of mijn moeder bij de bevalling aanwezig mocht zijn, ik moest een mondkapje op, ik kon niet iedereen laten komen in mijn kraamtijd, moest nieuwe kleertjes online bestellen, moest af en toe thuiswerken.. allemaal prima voor de veiligheid van ons allemaal.

Dit keer wordt ik ECHTER echt bang, ik kies er namelijk bewust voor om me niet te laten vaccineren met dit kleine baby'tje in mijn buik maar ook daarna wil ik er eigenlijk geen een. Ik respecteer een ieder zijn keuze alleen ik wil het niet in mijn lijf stoppen. Dit lijf wat zo krachtig is om 2 mensjes op de wereld te zetten. Maar ik respecteer een ieder die dit wel wil.

Ik blijf daarom wel meer thuis, ik stop af en toe een staafje in mijn keel/neus als ik echt ergens heen wil maar vind het thuis ook fijn. We wilde op vakantie dus droegen een mondkapje en lieten ons testen. Ik hou afstand, was mijn handen en vermijd druktes. Maar toen werden de teugels ineens aangetrokken. Ik mag steeds minder zonder een test.. oké dan gaan we niet of minder uit eten en doen we de mondkap weer op.

Maar ik wordt aangekeken als een gekkie, mensen zeggen dat ik het verdien zonder vaccinatie om corona te krijgen, mijn argumenten worden gezien als complottheorieën, ik zwijg steeds vaker en begin er zelf niet over. Als ik een keer klaag dan wordt er gezegd had maar een prikkie gehaald of ga hem halen. Ik gun echt niemand corona en zie de verschillen, de een komt er goed doorheen en de ander wordt doorziek van corona. Ik zie het allemaal! Maar ik blijf afwegen en blijf bij mijn keuze.

Maar nu .. wordt het echt eng en wordt ik echt bang. Ik mag straks mogelijk niet meer werken en heb geen inkomen meer als mijn werkgever er voor kiest om de vaccinatie verplicht te stellen? Ik heb er buikpijn van. Ik ben er verdrietig om..

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.