BELLY PRINT

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 09:30

Het kost wat maar dan heb je ook wat en ik ben werkelijk verliefd op de mijne. Waar heb ik het over? Over mijn Bellyprint! Een afdruk (3D) van mijn lichaam (zonder hoofd en onderbenen/voeten) met de kleine er nog 'in'. 

Waar vond ik dit? 

Ik had een voorbeeld al tijden op mijn telefoon staan, ik zag dit een keer voorbij komen bij Roxanne Hazes en was direct verliefd! Hoe mooi om een beeldje te hebben van je eigen lichaam in 3D op het moment dat je op en top zwanger bent. Ik ben gaan zoeken en vond zo een organisatie in Arnhem die dit doet. Link naar website: https://www.bellyprint.nl/ Heel toevallig kwam mijn zusje die wat later als ik ontdekte dat ze zwanger was met precies dit idee (zit in de familie denk ik). 

Cadeau op de babyshower 

En laat ik nou eens de leukste/liefste vriendinnen ever hebben die samen een bon bij elkaar hebben verzameld als cadeau op mijn babyshower om zo'n fantastisch beeldje te laten maken.  Hierdoor kon ik een wat duurder versie aanschaffen met wat eigen inleg. Want laten we eerlijk zijn goedkoop is dit niet, daarom valt deze blog ook niet onder het kopje #budget. Maar af en toe moet je jezelf toch een beetje kietelen toch?!

Hoe werkt het? 

Mijn zusje heeft een afspraak voor mij gemaakt toen ik zo'n 32 weken zwanger was. Ik kreeg het advies op die dag geen strakke kleding aan te trekken (i.v.m. naden die kunnen ontstaat door bv een strakke string of broekrand) en geen olie of crème te gebruiken op de buik. Samen met mijn moeder en zusje reed ik naar Arnhem. Daar kwamen we in een kleine studio (tegenwoordig hebben ze een andere locatie). We hebben eerst even lekker koffie gedronken en rond gekeken naar alle voorbeelden die er stonden. In de tussentijd was een meisje de nabewerking van een van de beeldjes te doen (opschuren). Vervolgens gingen we naar een afgesloten ruimte (waar je voorheen niet naar binnen kon kijken waar een wand met allerlei voorbeelden stond. 

waar kan je uit kiezen? 

Je kan verschillende zaken kiezen:

  • Het materiaal van hout tot kunststof, steen tot bladgoud. 
  • De grootte : 15, 18 of 20 cm hoog
  • Met of zonder handen
  • Verder heb je ook speciale edities: zoals met handen van partner, hoofd, baby, zittend etc. 
  • De kleur van het materiaal
  • De kleur coating en of je een coating wil
  • Grof of glad gepolijst 
  • Veredeld (verzwaard of niet)

Het klinkt al veel keuzes maar er staan enorm veel voorbeelden en zo doe je al snel ideeën op.  Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van je budget, je begint bij zo'n €135,- euro en kan eindigen of €565,- 

Ik zelf heb gekozen voor een beeldje van 15 cm, bronzefilt (dat is met een soort groenige coating) met handen en niet veredeld (ik vond het materiaal zwaar genoeg). Ik wilde hem mooi glad afgewerkt dus niet grof.

Als ik nu op de website kijk: Ik geloof dat dit in de buurt komt van Metafill alleen heb ik het gevoel dat de Brozefilt net een ander materiaal is wat niet meer op de website staat. Qua foto komt die wel het beste overeen. Zie mijn beeldje hieronder: 

Nadat ik het materiaal had gekozen werd mij uitgelegd hoe het werkt. Ik kon naakt of met ondergoed (indien ik dat zelf zou willen) op de scan gezet worden. 

Je staat met 2 benen over elkaar en het is belangrijk dat je een goede positie vinden (met je handen op de juiste plek) waarbij je 1 a 2 minuten volledig stil kan staan. Er staat een spiegel dus hierin kan je, je eigen houding zien. Je krijgt uiteraard tips van degene die de scan uitvoert voor een mooi resultaat. 

Vervolgens mag ja 1 a 2 minuten niet praten en moet je volledig stil staan. Ze lopen dan met de scan om je boven, die wordt van boven naar beneden gehaald om zo het 3d beeld goed op te kunnen nemen. 

Het kan zijn dat dit een keer over moet (als je beweegt dan zie je dit terug op de scan). De dame voor ons had 3 keer opnieuw moeten gaan staan, gelukkig lukte het bij mij de eerste keer. 

Na een kwartiertje staat het beeld in de computer en ga je samen met de 'maker' aan de slag met de nabewerking. Je kan wat correcties laten doorvoeren van oneffenheden maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je tepels iets minder opzichtig te maken, dus iets te vervagen. 

Ik zelf heb wat 'putjes in mijn billen/benen' weg laten halen en op mijn rug mijn vetjes wat laten vervagen evenals mijn tepels. Je ziet op de computer dan je eigen lichaam (draait rond) en kunt zelf aangeven wat je minder mooi vind. Uiteindelijk kom je zo samen met het eindresultaat. 

Nadat dit klaar is nemen ze je gegevens door: adresgegevens, naam en vragen ze of ze het beeld mogen fotograferen voor de website (altijd met toestemming van jou) en niet alle beeldjes komen op de website. Verder kan je dan kiezen om het beeldje thuis te laten bezorgen of op te halen. Het duurt ongeveer zo'n 10 weken tot het beeldje binnen komt. 

Ik koos voor het verzekerd (aangetekend) thuis laten bezorgen. Dit betaal je los van het beeldje. 

En dan.. wachten.. één tot de baby komt en twéé tot het beeldje binnen komt. Bij mij duurde dit iets langer i.v.m. corona dus ongeveer na 15 weken (schatting) kreeg ik het beeldje binnen. Ik was toen al niet meer zwanger en vond het dus erg bijzonder om 'mijn zwangere lijf' weer te zien. 

Jeroen vind het ook mooi alleen vind het wel een beetje privé, ik mag hem dus niet heel opzichtig in de woonkamer zetten en dus heb ik hem in een mooi stulp gezet in de kast (zie afbeelding hieronder). 

Ga je bij een eventuele tweede zwangerschap weer? 

Ik vind het een prachtig aandenken aan mijn zwangerschap maar heel eerlijk zou ik dit geen tweede keer doen of ik moet bijvoorbeeld zwanger worden van een tweeling. Ik vind het prachtig maar ook behoorlijk prijzig en zou bij een tweede zwangerschap overstaan. Ik zou hem zo opnieuw doen maar vind één beeldje voldoende. Ik ben blij met deze aankoop en deze prachtige herinnering. 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.