Hoe gaat het nu met ons?

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 18:00

Het is wel weer een keer tijd voor een update over onze twee (b)engeltjes. Ik deelde eerder dat het best wel pittig was en hélaas kan ik nog niet aangeven dat dit echt anders is geworden.

Jeppe

Voor Jeppe lopen we bij een pedagogisch medewerker, we zijn nu enkele maanden onderweg en héél eerlijk ik vind het vooral fijn om van me af te praten in alles wat ik mee maak en ik neem haar tips mee maar echt enorme baat hebben we er niet bij. Jeppe blijft een enorm druk jongetje dat de hele maar dan ook de hele dag de grens opzoekt. Hij sloopt alles, klimt overal op, luistert niet en heeft met tijd en wijlen enorme driftbuien waar hij amper uit komt. Na het invullen van allerlei testen komt er uit dat hij symptomen heeft van ADHD maar hij is veel te jong om een 'stempel' te krijgen. Daarnaast vertoond hij ook wat autistische trekjes (heel erg van de structuur) maar dat kan elk kindje wel eens vertonen. Jeppe moet gewoon echt voorbereid worden op wat er gaan gebeuren en hij hangt heel erg aan mijn gemoedstoestand. En jaa.... ik ben natuurlijk moeilijk te polsen en dat vind hij ook. Soms kan ik veel hebben en soms niet en schiet ik al snel uit mijn slof, daar heeft hij moeite mee. Daarnaast heeft hij zijn mondje klaar en omdat hij voor zijn leeftijd zo goed kan praten wil hij constant de discussie aangaan. Dit alles hangt dus samen in een woord: aandacht. Hij wilde hele dag door aandacht 1 op 1 en wil dit gewoon niet delen met zijn zusje. Dus pakt hij alles af, slaat haar, duwt haar.. waarop zij zichzelf heeft aangeleerd... GILLEN! dus die gilt de hele dag door om het minste en geringste en tegenwoordig bijt ze letterlijk van zich af omdat ze Jeppe anders niet de baas is. 

Wat doe je er tegen? 

En echt, er zijn goeie dagen.. alleen over het algemeen is het echt pittig. En dus, ga ik bijna niet meer op visite (buiten mijn ouders om) en zijn we veel thuis. Ik kijk echt uit en tel af tot aan dat Jeppe 4 wordt en 5 dagen in de week naar school kan. één voor mijn rust en gemoedstoestand maar ook omdat ik denk dat hij het nodig heeft en daarnaast zodat zijn zusje de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Want die wordt nu constant weggeduwd en meneer moet en zal alle aandacht positief of negatief naar zich toetrekken. Ik ben dan ook 2 dagen in de week politieagent (woensdag en donderdag) en vind het héérlijk om vrijdag gewoon op mijn werk aan de slag te zijn. Ik kijk uit gewoon uit naar dagen alleen met mijn meisje die ook gewoon mijn 1 op 1 aandacht verdiend al ga ik die kleine/grote druktemaker ook missen want ondanks zijn boevenstreken en dat die meermaals per dag het bloed onder me nagels vandaan haalt is het ook gewoon een héén gevoelig en lief menneke, die zijn gevoelens volgens mij gewoon ontzettend lastig vind! 

Hij maakt me met zijn uitspraken ook zo aan het lachen en als die verdrietig is of ik echt boos ben dan wil die hem ook na een tijdje zo graag weer goedmaken met mama. Maar eerlijk is eerlijk hij is pittig en er zit nog niet echt de verbetering in die ik graag zou willen zien! We houden vol er zal vanzelf een gemakkelijkere periode aanbreken.. ik blijf erin geloven. Fijn weekend! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.