Help! Basisschool gezocht, ons verhaal!

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 10:00

Momenteel zitten we vol in het kiezen van een passende basisschool en jeetje wat vind ik dit een dingetje. Je zou zeggen, hoezo? Er zit één school in het dorp, dan is de keuze toch zo gemaakt? Ja... dat lijkt zo. Maar in onze regio is VSO, BSO en alle vormen van opvang een grote ramp en ik wil toch wel heel erg gaan 24 uur blijven werken (en dan niet over 5 dagen verspreid, me werk ziek me aankomen). 

Ophemert

En zo hebben we van de week een 4e kennismaking ingepland bij ons in de buurt. Want, de school in Ophemert, wat zo'n makkelijke keuze leek, kan ons geen plek garanderen op maandag en dinsdag... ja misschien in Tiel op maandag maar de dinsdag, nog géén idee en de kindjes die uitstromen.. na over een jaar of 4. Daarnaast geen VSO, dit betekend dat ik pas om 9.00 uur kan starten en ik dus om half 6 klaar ben, met een partner die in Oss werkt, mogen we blij zijn als we om half 7 aan het eten zitten, géén optie. Daarnaast om de vrijdag een vrije dag in groep 1 en 2. Los het maar weer op. 

Opijnen

Een super leuk school, die ons enorm aan sprak. Met VSO, BSO en een peuteropvang. Nadeel, 8 tot 10 minuten rijden van ons huis, geen bekende kindjes op deze school. Een nog kleinere school als in Ophemert en Jeppe zal jaren lang niet op het fietsje dit eind kunnen rijden... Kortom, de juiste school op de verkeerde plek. en... geen continurooster dus tussen de middag overblijven en op woensdag om 12.30 uit.  

Varik

Daar zit Jeppe op de peuteropvang, maar is ook echt een dorp dorp. Ons kent ons, je komt er niet gemakkelijk tussen. Je mist weer de aansluiten met de kindjes uit de directe buurt. Het liefste wil je met de activiteiten in je eigen dorp mee doen en bij de kinderen uit je straat op school zitten.. Verder geen VSO. 

Wadenooijen

Deze school moeten we nog bezoeken, is wel op de route naar Tiel. Er is een BSO en VSO alleen wel in Tiel, dus dan moeten ze met een busje naar Wadenooijen. Wéér geen aansluiting met de kindjes uit de buurt.. 

Wow wat vind ik dit lastig. Ik wil enorm graag blijven werken, helaas is wisselen tussen de donderdag en vrijdag als werkdagen lastig, dus de tussenoplossing is een halve dag op donderdag en een halve dag op vrijdag. Maar Fien moet bij de peuteropvang wel om 11.30 alweer opgehaald worden, dus aan 4 uur op de donderdag kom ik al niet.  

Daarnaast geeft geen enkele school de garantie, in mei kunnen ze pas meer vertellen. handig! Voor nu? hebben we besloten overal kennis te maken en in mei de balans op te doen, dan weten we wat er aangeboden kan worden op elke locatie, anders maak ik me nu al helemaal gek. En eerlijk... ik weet het gewoon niet want mijn gevoel is bij de ene school ook beter dan bij de andere, maar het praktische gedeelte komt ook steeds meer boven water. Voor nu bewaar ik de rust en zie ik het wel (voor zover het lukt) en links om rechtsom het zal ooit goedkomen! 

Hoe zijn jullie met dit soort zaken omgegaan of was er bij jullie in de regio geen probleem? 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.