Zullen we gaan lopen?

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 10:00

We hebben geen kruipers meer.. dat kan ik nu EINDELIJK zeggen. Ons kleine meisje heeft ook besloten om het voortaan rechtop te gaan doen. Af en toe kruipen is nog wel lekker maar haar voorkeur ligt nu toch echt bij lopen. 

Twee kindjes twee verschillende ontwikkelingen

We hebben een jongen en een meisje en twee hele verschillende kinderen. Waar je een bepaald gevoel hebt dat de een sommige dingen makkelijker oppakt dan de andere blijkt achteraf dat er geen pijl op te trekken is. 

Onze kleine Fien was een snelle, ze leek dingen veel sneller te begrijpen en ook lichtelijk gefrustreerd. Daarom riepen wij... die loopt zo. Achteraf gezien had ze pas bij 18, bijna 19 maanden door hoe het trucje werkte en dat lopen toch echt makkelijker is. Wij gingen er echt vanuit dat Fien haar grote broer wilde nadoen en heel snel zou zijn met lopen, we hadden het helemaal mis dus! 

Waar we bij Jeppe echt dachten dat duurt wel even was hij juist voor een jongetje behoorlijk snel, ook geen hele snelle vogel maar met 13/14 maanden liep hij er vandoor en sinds dien kunnen we meer achter hem aan rennen dan lopen, want ons meneer is snel en verdwijnt graag achter schuurtjes en door smalle poortjes, ogen te kort dus als we bijvoorbeeld op een verjaardag zijn. Zo waren we hem gisteren een kwartier kwijt en bleek hij achter een stapel stenen in een heel smal steegje te zitten. Hij was dan nog net niet snugger genoeg om door te hebben dat als hij door zou lopen hij uit de tuin op de straat was tot ons grote geluk want als die de kans krijgt gaat hij er gerust vandoor. Al denk ik wel dat hij te schijterig is om echt 'weg' te lopen aangezien  hij alles ook behoorlijk snel spannend vind. 

Fien daar in tegen gaat nog niet zo snel maar kent geen gevaar en ondanks dat haar grote broer roept ik ga op avontuur is zij de gene die echt op avontuur zou gaan als ze de kans krijgt. 

Géén paniek!

Ergens vind ik het ook wel leuk 0m twee hele verschillende kindjes te hebben. Al moet ik aangeven dat ik bij Fien wel even nerveus ben geworden, omdat zij vergeleken bij Jeppe qua ontwikkeling achterliep maar daarnaast ook gewoon zo klein bleef. Ze is nu 1,5 jaar oud en heeft nog steeds maat 68 en schoenmaat 18. Er zijn kindjes die binnen een paar maanden zo groot zijn en kinderen van vrienden wegen hetzelfde als haar na een paar maand. Echter heb ik me voorgehouden niet in paniek te raken en Fien de tijd te geven voor haar eigen ritme en groei. Het CB maakte zich ook geen zorgen, ze deed het ondanks haar enorme temperament goed en ziet er gezond uit. Het is gewoon mijn kleine Fienie mini die lekker lang mini blijft. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.