Kringloper @merelskringloopwereld, mijn favo plekjes! (hotspots)

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 10:00

Er zullen echt mensen zijn die denken, kringlopen? Getverderrieeee dat vind ik echt vies. Laat ik nu precies het tegenovergestelde zijn en helemaal happy worden van oude spulletjes en koopjes. En geloof me er zijn voor mij ook echt wel grenzen, sommige dingen vind ik ook vies en niet oké maar ik kan er ook echt goed mee leven om tweedehands dingen te kopen en daadwerkelijk te gebruiken. Daarnaast zal ik je ook eens vertellen dat ik geregeld dingen bij de kringloop koop waar de prijskaartjes nog aan hangen of die nog in de originele verpakking zitten maar dan voor een vééél lager bedrag dan, dat ik het nieuw zou kopen. 

Elke week tassen vol? 

En dus elke week weer, wordt ik gelukkig als ik de kringloop door spit en heb ik dan altijd leuke dingen nee? Soms is het niks en koop ik ook niks (komt niet vaak voor) en ik ben kritischer geworden ik wil niet meer alles hebben en het echte inslaan is wel een beetje voorbij. Ik weet wat ik nodig heb, ik weet wat ik mooi vind en wat ik echt kan gebruiken. Maar juist de gedachte dat je niet weet wat je vind 'het schatzoeken' vind ik zo leuk. Je weet nooit waar je mee thuis komt en waar je tegenaan loopt. 

Daarnaast heb je zoveel leuke kringloopwinkels, de gedachte dat ik de helft nog niet gehad heb is toch geweldig. Natuurlijk heb ik in de directe omgeving enkele winkels die ik vaak en graag bezoek maar waar je ook komt, typ kringloop in en je vind er wel een! 

Mijn favorieten in de buurt

 

 • Secunda in Tiel heet tegenwoordig - 2Switch 
  Spoorstraat 13-15, 4001 CN Tiel

Altijd een van mijn favorieten geweest maar ik begin ze steeds minder leuk te vinden. Waarom? de prijzen nemen als maar toe, je ziet nu artikelen van de Action liggen die nog duurder zijn dan ze waren. Daarnaast kan je nooit korting krijgen of iets, ze matsen je nooit. En dat terwijl er aan de achterkant dozen en dozen vol wordt ingeleverd door mij. Daarnaast knijpen ze steeds meer uit, normaal kon je stempels sparen en had je, je stempelkaart vol dan kreeg je 5 euro korting. Hier zijn ze ineens mee gestopt. Het is alleen maar hun eigen zakken vullen lijkt het wel terwijl ze toch alle artikelen voor free krijgen. Ik heb besloten me eigen spullen daar ook niet meer in te leveren. 

 

 • Boedelcentrum XL
  Buitenbulkweg 6, 4005 LA Tiel. 

Ze zitten er nu ook alweer enkele jaren, enige nadeel vind ik dat ze pas laat open zijn. Pas om 12.00 uur en in de zomer zijn ze een lange tijd dicht. Voordeel, je kan goed met ze onderhandelen, breng jij spullen dan krijg je vaak iets korting, hele vriendelijke mensen en ze hebben de boel pas vergroot waardoor ze een groter gedeelte erbij hebben gekregen waardoor het overzichtelijker wordt. 

Update: ze worden binnenkort een vestiging van 'het Goed'. Jammer want dan zullen ze wel een stuk commerciëler worden dan nu en zullen de prijzen dus ook toenemen/worden verhoogd! 

 

 • Spullenwaard in Zaltbommel

Van Heemstraweg-West 9, 5301 PA Zaltbommel

Dit is echt een kleine rommelmarkt, met mini prijsjes en hele leuke spulletjes, ik kom hier heel graag. Met stickertjes met kleurtjes prijzen ze hun artikelen, je hebt ook wat duurdere dingen maar ook echt kleine prijsjes. Ik scoor hier geregeld leuke pareltjes. 

 

 • Vindingrijk in Den Bosch 

Afrikalaan 9a, 5232 BD 's-Hertogenbosch

Ik rij af en toe naar Den Bosch, dit is een wat grotere/commerciële kringloop maar toch ook leuke dingen met kleine prijsjes. Ik kom er niet elke maand maar als ik er kom scoor ik altijd weer leuke dingen, vooral de kleding afdeling is erg groot en er zijn geregeld leuke acties. Van de week nog alle schoenen voor €2,50 en alle jurkjes voor €3,95. 

 

 • 'De oude molen'  in Opheusden 

Kerklaan 2a, 4043 ME Opheusden

Dit is een dorp waar veel gelovige wonen en dat is eerlijk is eerlijk wel in de spullen terug te zien, kwalitatief mooie artikelen, soms wat prijzig maar ook echt kleine prijsjes. Verder heel veel kinder- en babyartikelen, voor spijkerbroekjes voor een meisje hoef je er niet te komen maar voor je babyuitzet kan je hier heel goed terecht. Kleding voor mezelf vind ik hier niet zo, al heb je wel weer leuke tassen en sieraden hier en ook als je van hoeden houdt kan je hier goed slagen ;)! 

 

 • Dorcas in Opheusden 

Rozenstraat 2A, 4043 KN Opheusden

Deze zit heel dicht bij de Oude Molen (aan de andere kant van de kerk). Dit is een iets wat meer rommeligere kringloop maar ook met leuke dingetjes! Ik scoor hier vooral voor in huis (decoratie) en speelgoed goed. Kleding voor mezelf vind ik hier wat minder maar voor de kinderen heb je wel leuke artikelen.  

 

 

 • Het Goed (in Nijmegen bijvoorbeeld) 

Industrieweg 54, 6541 TW Nijmegen

Dit is een relatief nieuwe die we gevonden hebben, mijn zusje woont sinds kort in Beuningen en zodoende hebben we deze gevonden. We gingen in Blerick ook wel eens naar het Goed, dat was iets minder maar die in Nijmegen vinden we wel erg leuk. Met de grote kledingruil-dag zijn we er ook geweest en héél goed geslaagd. Ik vind hier ook de boekenafdeling heel overzichtelijk en goed! De winkel is sowieso ruim (en de kleding afdeling vooral) en daarom heb je genoeg te bekijken! 

 

 • De Cirkel in Geldermalsen  

Rijnstraat 51d, 4191 CK Geldermalsen

Deze kringloop is maar zeer beperkt open op dinsdag en zaterdag maar daardoor wel erg leuk! Je staat zaterdags om 10.00 uur dan ook in de rij. Ik ben hier wel eens weggegaan met tassen vol maar ook met twee kleine dingetjes. Het fijne aan deze kringloop is dat je er ook echt super leuke dingetjes voor hele kleine prijsje hebt maar de kleding daarin tegen vind ik best wel prijzig (kinderkleding daarin niet meegenomen), de kleding voor volwassen vind ik hier gewoon best wel duur voor een kringloop en je moet echt goed kijken want het is ook geregeld kapot. Sowieso kijk ik bij deze kringloop goed want niet alles wordt gecontroleerd dus ik heb al meermaals defecte dingen gekocht. Maar een jas voor €10,00 euro met een gescheurde zoom, bij de mouw vind ik wel echt slecht. Ik kan hem wel maken maar toch.. Ik denk omdat ze maar zo beperkt open zijn dat de controle gewoon minder is dus moet je deze gewoon zelf doen! 

 

Andere tips?

Verder zoek in regelmatig als ik ergens in de buurt moet zijn een kringloopwinkel op, soms valt dat tegen en soms is het erg leuk. Zo zijn we eens in Gouda in een super leuke kringloopwinkel beland, daar in tegen heb ik een route in Culemborg gedaan die ik weer helemaal niks aan vond. Het is toch afhankelijk van wat je zoekt. De ene keer vind ik een grote winkel lekker overzichtelijk en fijn en de andere keer struin ik juist het liefste in allerlei bakken en mandjes waar alles bij elkaar gegooid is. Ik hou zelf wel van kringloopwinkels met kleine prijsjes, sommige kringloopwinkels vragen nog meer als nieuw voor Action artikelen, het is toch juist heerlijk om in een euro bak te snuffelen maar bij sommige winkels is dit er echt niet meer bij en kosten alle kledingstukken 5 euro of meer. Nog niet enorm duur, maar het is juist de kunst om de pareltjes voor weinig te scoren! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.