Ideeën voor goedkope uitjes/dagjes uit met het gezin.

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 10:00

Heb je een jong gezin dan herkent je dit vast wel, in het weekend wil je even op avontuur met je jonge gezin even eruit en iets 'leuks' doen. Maar jeetje wat durven ze tegenwoordig een geld te vragen voor al die uitjes. Een dagje pretpark is al bijna niet meer te betalen als je zelf geen eten wilt meenemen en dan hebben we het nog niet eens over de benzinekosten en parkeerkosten die als 'normaal' worden gezien. Daarom maak ik er geregeld een sport van om goedkope uitjes te verzinnen. Ik neem je graag mee in deze (misschien wat minder spannende) maar toch leuke activiteiten. 

Tip 1. De Kinderboerderij

Je hebt ze in allerlei verschillende vormen, ik vind het leuk om verschillende te bezoeken, zo blijf je de kindjes triggeren. Wij zijn regelmatig in Tiel geweest, maar ook in Zaltbommel bezoeken we hem geregeld en die in Culemborg vind ik erg leuk! Hou bij de kinderboerderijen ook in de gaten op de informatieborden of via flyers die er liggen of ze bepaalde thema's uitvergroten. Denk aan Halloween, Pasen (eieren zoeken of een paashaas die op bezoek komt), schaapscheerdersdagen (heel informatief), het bezoek van een imker (ook leerzaam),  Sinterklaas, kerst of knutselmiddagen. Er worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd die vaak gratis zijn. Wel is het dan leuk om iets te kopen, bijvoorbeeld als ze iets zelfgemaakt verkopen, om ze te sponseren maar hele grote bedragen ben je niet kwijt. Verder ben ik de meeste ook gaan volgen op de Socials (Instagram en Facebook) zo blijft je ook op de hoogte van de activiteiten die ze plannen. 

Tip 2. Het Bos

Het bos staat er altijd en kan je bezoeken met goed en slecht weer. Met goed weer voor wat verkoeling, in de herfst om op zoektocht te gaan naar allerlei herfstschatten en met sneeuw omdat er geregeld mooie 'kasteeltjes' staan die het geheel heel sprookjesachtig maken. Tip: bij vies weer, oude kleren of een heel pak aan laat ze maar ravotten, zorg dat je bij de auto andere schoenen (liefste andere kleding) hebt zodat je die aan kunt doen bij terugkomst. Wij nemen vaak een rugzak met lekkers mee en bij koud weer een lekker thermoskan met thee of warme chocolademelk. Het bos blijft iets magisch hebben. 

Tip 3. Kabouterpaden/bossen 

Tegenwoordig heb je allerlei kabouterbossen/paden. Een stukje bos wat omgebouwd is toch een plek waar je overal op zoek kunt naar kabouters. Hoe leuk! In Ommeren bij Lienden hebben wij een hele leuke gevonden waar je vooraan een blote voetpad hebt en ook wat speeltoestellen. Deze wordt heel goed bijgehouden  en de kindjes vinden elke keer weer iets nieuws. Er schijnen steeds meer van dit soort bossen te worden 'gemaakt' dus ga eens kijken op google en wie weet heb jij er ook wel een in de buurt.

Tip 4. De Kringloop

Niet helemaal budgetproof want als je binnen stapt ga je gegarandeerd geld uitgeven. Maar mijn kinderen vinden het heerlijk om door al de spulletjes en vooral de speelgoedafdeling te struinen en dan kan je ze nog eens trakteren op een speelgoedje zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Ik zoek nu al naar leuk buitenspeelgoed voor ze voor als we straks met de camper weg gaan. Daarnaast eten ze hun eten weer net wat enthousiaster van een nieuw bordje met een nieuw plaatje erop en wordt voorlezen voor het naar bed gaan ook weer interessanter met een nieuw voorleesboek. En de laatste tip.. sta nooit de knutselafdeling over, daar vind ik altijd wel weer wat leuks om mee aan de knutsel te gaan. 

Tip 5. Kaartjes scoren via acties 

Wil ik echt naar een pretpark, museum of dierentuin dan probeer ik een mooie korting te scoren. Bijvoorbeeld door punten te sparen via een supermarkt (denk aan dagje uit via de Jumbo en de Efteling kaartjes via de Albert Heijn), maar ook steeds vaker doen drogisterijen mee, denk aan een Etos en Kruidvat die kaartjes aanbieden voor de bioscoop, dierentuin of jumpcenters. Daarnaast check ik ook altijd even het internet denk aan Tripper.nl of vakantieveilingen of Social Deal, ook een goede tip is de ANWB, als je lid bent krijg je vaak kortingen zelf in het buitenland (zo kochten wij een keer in Antwerpen kaartjes voor de Zoo). Sommige dingen zijn wel lastig, denk aan een zwembad, die hebben vaak geen goede acties of op tijden die niet heel aantrekkelijk zijn. Maar af en toe staat er wel iets in die richting op Social Deal (denk aan een dagentree voor centerparcs zwembaden). 

Tip 6.  Fietsen

Sinds mijn rijbewijs gebruik ik de fiets niet echt veel meer (alleen met drank op hihi) maar sinds ik kindjes heb ben ik echt weer fan van de fiets. Ik heb een gewone fiets dus geen elektrische of bakfiets maar gewoon eentje waar je nog wat moet doen (trappen). Het is wel echt even wennen met een kindje voor en achterop maar zit je er eenmaal op dan is het héérlijk. Vooral de brabbels en waarnemingen van de kindjes maken het héél gezellig. Alles aanwijzen en bekijken, ik fiets tegenwoordig echt graag met de kindjes. We doen soms gewoon een rondje maar soms gaan we ergens op de koffie/thee of bezoeken we even een winkeltje en niet te vergeten is een ijsje ook altijd een succes!

Tip 7.  Speeltuinen 

Wij hebben een aantal weken in de zomer om de zoveel dagen een andere speeltuin opgezocht in de buurt. Elke keer weer opnieuw een speeltuin ontdekken, was elke keer weer een nieuw avontuur. Vooral met mooi weer en avonden met langer licht was dit héérlijk, even voordat de kindjes naar bed gingen met zijn alle de overtollige energie kwijt raken. Ook een voordeel, de kindjes gingen onder de douche en het bed in en dat ging perfect aangezien ze door het spelen echt moe waren. 

Tip 8.  Bezoek de boerderij (van bijvoorbeeld een boerderij winkel). 

Ik hou van boerderijwinkels, één om de producten. De versheid en puurheid straalt er vanaf, weinig plastic en vaak werken hier zeer vriendelijke mensen. Ik geeft echt veel liever geld in zo'n winkel uit dan in de supermarkt en... de versproducten zijn vaak véél lekkerder. Daarnaast mag je vaak wel even rondkijken op de boerderij, denk aan de koeienstal of even in de boomgaard. Bij ons altijd een groot succes! 

Tip 9. Kijk eens in de lokale krant en ga een buurthuis/inloophuis volgen op de Socials

Er worden in vooral dorpjes allerlei dingen georganiseerd. Ik ben naast mijn eigen dorp ook dorpjes in de buurt gaan volgen. Dan weet je een beetje wat de activiteiten zijn die georganiseerd worden. Zo zijn er bij ons geregeld knutselmiddagen, activiteiten rondom bepaalde (feest)dagen zoals tijdens Pasen, carnaval, sinterklaas maar denk ook aan een avondvierdaagse. Verder kijk ik tegenwoordig ook de agenda's na van de lokale klant, regelmatig staat er niks in maar hier vind je soms ook echt leuke dingen waar je op af kunt. Een open dag van een kasteeltje in de buurt, een speelgoedruilmiddag, een boekenmarkt, legodagen.. ik heb er al van alles gevonden. 

Tip 10. Bezoek een Molen om wat (bak)producten te kopen

Bij ons in de buurt vind je verschillende Molens waar je producten kan kopen, denk aan meel, bakproducten of granen. De kindjes vind het geweldig om hier iets te gaan halen en even rond te kijken, maar zelfs de buitenkant maakt al enorm veel indruk, vooral als hij draait! Je geeft uiteraard wel geld uit maar een lekkere versgebakken cake van de molen is toch ook gewoon een goed idee!

 

Voor nu zijn dit even mijn cheapchick tips om er even uit te gaan met kindjes en niet teveel geld uit te geven!

Heb jij nog leuke ideeën die je wilt delen, laat ze dan hier onder achter!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.