Verkopen via een Sellpy tas, let's try!

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 10:00

Ik las er ergens over op een site en dacht.. nou dit wil ik wel eens gaan proberen. Sellpy, nooit van gehoord maar ach, een keertje proberen kan geen kwaad. 

Wat is het? Het is een platform wat tweedehands artikelen (voornamelijk kleding) verkoop maar de mooiste bijkomstigheid, zij verkopen het ook voor je. Ik hoor je denken... daar moeten ze iets aan verdienen, ja dat klopt.

Hoe werkt het dan?

Je besteld een Sellpy tas via hun website, dit is echt een behoorlijk grote plastic tas waar je echt behoorlijk wat in kunt doen. De eerste tas is gratis, daarna betaal jd €2,99 per tas. Deze vul je en je plant een ophaalafspraak. De artikelen die je erin doet dienen nog netjes te zijn, niet kapot en minimaal een waarde te hebben van €5,00 euro. 

Ik besloot om het eens te proberen met de gratis tas en er gewoon artikelen in te doen die ik normaliter naar de kringloop zou brengen. Te denken aan tassen, jassen, handschoenen, shirts, jurkjes. Of ik het nu naar de kringloop zou brengen en niks zou krijgen of ik krijg er nog wat van terug en daarnaast ik wil het gewoon ook eens proberen. 

Wat hou je er dan aan over? 

 

  • Je krijgt 40% van de verkoopwaarde per verkocht item ze proberen alles te verkopen waarvan ze denken dat het verkocht kan worden voor meer dan €5
  • 70% op het deel dat hoger is dan 50,00 EUR Je krijgt dus een groter aandeel bij de verkoop van duurdere items
  • Min 1,20 EUR advertentiekosten per item die we proberen te verkopen (Ze brengen geen kosten in rekening voor items die we niet te koop aanbieden)

Wat als de tas is opgehaald? 

Op de site staat het volgende : De items worden beschreven, gefotografeerd en geprijsd voor verkoop in 24 Europese landen. Sellpy regelen de betaling, verzending, retourzendingen en klantenservice. Je hebt altijd de mogelijkheid om de advertentie te controleren voordat deze wordt gepubliceerd. Elk item wordt 10 weken lang verkocht voordat het aan een goed doel wordt geschonken. Als je wilt, kun je de advertentieperiode verlengen. Na 3 weken wordt de prijs continu verlaagd om de verkoop te maximaliseren en je kunt de prijs zelf wijzigen gedurende de eerste 2 weken en dagen toevoegen zonder prijsverlagingen. Je kunt de advertentie altijd bewerken of een retouraanvraag doen.

Je zou zeggen wat hou ik er dan aan over, geen idee ik ga het nu ook voor de eerste keer proberen. Zie hieronder hoe ik de blauwe (gratis) tas binnen kreeg. 

Wat stopte ik erin? 

Ik heb best wel lang gewacht omdat ik een aantal artikelen een behoorlijk tijd heb aangeboden op vinted. Maar op een gegeven moment is het gewoon klaar, dan gaat het anders gewoon weg en toen besloot ik de tas te vullen en af te wachten wat ik er voor zou krijgen. Ik bestelde de tas dus denk ik in oktober 2023 en gaf in januari aan dat deze opgehaald kon worden. Ik zit nu te wachten op een bevestiging van wanneer ze de tas komen halen, best wel spannend. Hoe zullen ze mijn artikelen waarderen en wat hou ik der onderaan de streep aan over. Je leest veel slechte recensies maar ook mensen die het wel een fijne manier vinden omdat ze er niet zelf mee hoeven te leuren en naar pakketservices moeten. Zoals ze zelf bij Sellpy zeggen: vul een tas, relax en wordt betaald. 

Hoe lang duurde het en wat levert het op?

Mega lang, ik heb in januari 2024 (24 januari 2024) mijn tas aangeleverd en mijn artikelen werden in april pas geplaatst, daarbij werken direct 5 artikelen uitgeselecteerd, een spijkerrok van de H&M, een sjaal met bedels eraan, een shirt van supertrash, en gebreide sjaal van silvercreek. Dit omdat ze vinden dat de artikelen nog geen 5 euro waard zijn, daarover zijn de meningen verdeeld maar oké. 

  • 12 artikelen werden gepubliceerd, dit is per artikel 1,20 euro, oftwel €14,40 euro. 

De status is op dit moment (19 april 2024) dat ik één artikel heb verkocht voor 18 euro, leren kinderschoenen. Ik krijg hier 40 % van uitbetaald (€7,20) dus op dit moment heb ik nog niet eens de kosten van het publiceren eruit. 

€1,20 per gepubliceerd artikel + 60% van de verkoopwaarde. 

Conclusie : Gewoon doen of laat maar zitten?

Voor mij werkt dit niet, je stuurt 17 artikelen op en na 3 maanden heb je nog niet eens de kosten eruit van het plaatsen van de artikelen. Daarnaast betaal je na de eerste tas ook nog eens geld voor de tas en het ophalen en... als je de artikelen uiteindelijk retour wilt ontvangen dan betaal je daar ook weer geld voor of je kunt het doneren. Kortom je moet wel zodanig veel en dure dingen verkopen om er uiteindelijk wat aan te verdienen dat het je weinig oplevert. Voor mij dus helaas geen tweede keer meer met deze tassen, maar we hebben het geprobeerd. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.