Wenkie Wenkie, oogpotlood

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 19:00

Al jaren gebruik ik een wenkbrauw potlood. Ik begon al op vrije jonge leeftijd met het epileren van mijn wenkbrauwen en natuurlijk veel te ver en veel te vaak. Resultaat op bepaalde gedeeltes groeit nu niet eens meer haar maar de wenkbrauw is daardoor wel te kort. Daarom reken ik al jaren mijn wenkbrauwen bij,  niet van begin tot eind maar de binnenkant waar dus nog maar weinig haartjes groeien. 

Jaren lang heb ik hele donkere potloden gebruikt, vaak iets van dark chocolat of iets in die richting, ik kies eigenlijk altijd wel voor een echt potlood die je kan slijpen, een pen met haartjes of  een penseel vind ik echt niks. Ik heb ook eens met poeder proberen te tekenen met een malletje maar ook dat vond ik teveel werk al was het resultaat daarbij wel echt mooi moet ik zeggen. 

De gouden tip 

Op een gegevens moment kreeg ik echter de tip om niet zulke donkere kleuren te gebruiken maar voor een 'blond' versie te gaan. Ik moest lachen want ik ben alles behalve een blondie, toch adviseerde de persoon mij met klem het eens te proberen. ik was direct om en heb alle donkere varianten gelijk weggegooid, dit had ik veel eerder moeten doen. Een veel natuurlijkere uitstraling dan dat donkere lijnen! 

Mijn favorieten 

Ik heb eigenlijk twee favorieten, die ik al een hele tijd gebruik, ik heb er altijd wel een paar op voorraad liggen. 

 Nummer 1. Max & More 

Die van de Action van Max & More voor €0,69 cent, ja je lees het goed voor maar €70 cent! En voor dat geld zit er ook nog eens een borsteltje op en een puntenslijper.  Je hebt een bruine en blonde variant, ik gebruik zelf de blonde variant al heb ik de bruine ook een tijdje gebruikt. Verder is het ook nog eens een VEGAN variant.

Nummer 2.  ESSENCE 04 BLONDE EYEBROW DESIGNER

Voor €1,79 euro heb je dit potlood in de collectie van Essence (te koop bij Kruidvat) en ook hierbij kies ik voor de blonde versie.  Hier zit alleen geen borstel en/of puntenslijper bij maar ik vind dit toch ook echt een fijn potlood. De versie van Max & More veeg je net wat sneller weg als het bijvoorbeeld warm weer is en je wat meer zweet.  Sowieso zorg ik op dit soort dagen dat ik een klein stukje potlood bij me heb. 

Wat teken je ermee?

Ik zelf teken niet mijn volledige wenkbrauwen, in de afbeeldingen hierboven zie je welke gedeeltes ik teken. Vooral de aanzet in het midden van de ogen en om een geheel te krijgen de bovenkant van de wenkbrauw. In het begin was het nog best lastig om gelijke uiteinde te maken die er nog natuurlijk uit zoen maar omdat ik het alweer een hele tijd doe lukt het me steeds beter en heb ik binnen een halve minuut mijn wenkbrauwen in orde gemaakt. 

Verder epileer ik heel weinig, alleen aan de bovenzijde van de uiteinde en in de bocht aan de binnenkant, dit omdat ik weet dat wanneer je teveel en te vaak verwijderd het op een gegeven moment niet meer terug komt (uit ervaring uiteraard). 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.