Weleda - skin (light) food!

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 18:00

Ik ben niet echt het type dat al jaren dezelfde dagcrème heeft of die heel merken consistent is. Ik probeer graag wat anders en vind het ook gewoon lekker om af en toe een andere geur of textuur te gebruiken. Zo doen kwam ik op het spoor van Weleda Skinfood, echt totaal geen nieuw product maar een product wat ik steeds vaker zag en ook wel eens wilde proberen.

The original 

De slogan van Weleda : Een echte alleskunner. Skin Food Light is een voedende 100% natuurlijke huidcrème voor de droge huid. Trekt snel in en hydrateert. Wat mij daar in aansprak? 100% natuurlijk, het woord voedend, trekt snel in en hydrateert, wat zoek je nog meer. 

Ik bestelde dus een tube met de ‘originele’ versie. En eerlijk, de eerste keer dat ik het opsmeerde, nou ja in hoeverre dat lukt dacht ik wat is dit. Een hele dikke, vettige variant en een hele specifieke geur. Ik was echt niet meteen fan, maar Rome is ook niet in één dag gebouwd en ik moet het wel echt héél vies vinden wil ik iets echt weggooien dus ik ging door. Ik smeer eigenlijk elke dag in de avond na het wassen/douche een laagje crème op mijn gezicht. 

De geur

Waar ik in het begin niet echt enthousiast was omdat ik hem wel erg vettig vind begin ik deze crème toch steeds meer te waarderen. De geur vind ik ook steeds lekkerder al denk mijn partner daar echt anders over, hij vind de geur vrij sterk. Ik vind het nu best wel een lekkere geur alleen moest er wel aan wennen. Verder is mijn huid echt zacht de volgende ochtend en de soms wat droge plekken op mijn kaaklijn heb ik niet meer. Je voelt dat deze crème zoals beschreven wel snel intrekt, je blijft niet met een vettig gevoel lopen. 

Hij is op en nu? 

Toen deze tube op was vond ik het toch wel jammer, ik wilde er toch nog een nieuwe tube van kopen. In de winkel viel mijn oog ineens op de Light versie van de Skinfood. Ik besloot deze ook eens uit te proberen en eerlijk, deze versie is veel minder stug en smeer zoveel makkelijker. Verder vind ik dat hij nog sneller intrekt en door het gemakkelijkere insmeren is deze versie toch echt iets gebruiksvriendelijker. Ikzelf zou dus eigenlijk niet meer voor de 'original' gaan maar voor deze versie. Al vind ik de 'orginal' wel lekker(der)als het echt guur en droog weer is in de winter en de 'original' kan je ook goed gebruiken op droge plekken over je lijf. Denk aan je scheenbenen of droge plekken op je bovenarmen. Daarnaast gebruik ik hem ook bij de kindjes op hun wangetjes als deze droog en rood zijn en wat extra 'vet' kunnen gebruiken. 

De prijs

Ik vind het geen mega goedkope variant maar het valt me op dat hij echt regelmatig in de aanbieding is met korting of soms zelfs 1 + 1 gratis dus je hoeft er echt niet de volle mep voor te betalen. Voor een euro of €5 kan je hem vaak wel ergens scoren, even zoeken of op een aanbieding wachten. 

Eind conclusie

De hype waard? Ja, een lekkere crème die ik met afwisseling met andere producten blijf gebruiken. Ik zou hem zeker eens proberen! Opeten heb ik niet geprobeerd maar voor je huid is het echt een lekkere crème en laten we niet vergeten dat het ook fijn is dat je geen 'rotzooi' op je gezicht smeert omdat dit product 100% natuurlijk is. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.