Plantenpot pimpen!

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 10:00

Ik vind het heerlijk om op Instagram allerlei filmpjes te bekijken van allerlei handige Harry's die van de meest simpelste dingen iets leuks maken voor in huis en niet te vergeten lekker low budget want ja.... je kan het ook gewoon in de winkel kopen of op internet bestellen maar de lol zit hem juist in het 'zelf' doen,  

En zo kwam ik een filmpje tegen waarbij iemand van 2 oude plantenpotten die eigenlijk niet echt meer van deze tijd waren iets leuks wisten te maken. 

Nou dat moest me nog wel lukken bedacht ik me zo... en zo plande ik een bezoekje aan de Action en scoorde daar: 

  • Constructielijm / montagelijm
  • Een matte zwarte spuitbus met verf
  • Schuurpapier 

De volgende stap was om een paar leuke oude potten te scoren en waar kan dat beter als bij de kringloopwinkel. Wat ik heb gedaan is 1 kop op de kop zetten (met de opening naar beneden) en dan een pot er bovenop met de opening naar boven, zo heb ik een half uur allerlei potten op elkaar gezet en me enkel proberen te focussen op de vorm die dan ontstond (in zijn geheel). Het is namelijk wel belangrijk dat je wel 2 potten zoekt die qua vorm aansluiten bij elkaar. Dat ze van kleur of structuur verschillend zijn maakt niks uit, tenzij je dat heel erg belangrijk vind. Ik scoorde uiteindelijk voor zo'n €6 euro deze 2 potten (zie hieronder). 

Zoals je op de tweede foto ziet bevestigde ik deze twee potten op elkaar door middel van constructielijm. Ik heb de pot echt 2 dagen goed laten drogen en hem hem vervolgens licht opgeschuurd. Met twee lagen met matte verf heb ik vervolgens de potten zwart gemaakt, dit viel me nog best tegen, ik hield de spuitbus namelijk veel t dichtbij waardoor ik enorme druipers kreeg, dus voor de 2e laag moest alles weer opnieuw geschuurd worden. Maar na wat hulp van vriendlief (die iets meer geduld heeft) is het gelukt om de potten mooi egaal zwart te maken. Vervolgens heb ik de bovenste pot gevuld met grond en een plant gehaald die er wat overheen hangt! Ik vind het een leuk geheel geworden (zie foto's bovenaan deze BLOG). 

  • TIP van FLIP : Achteraf had ik de onderkant van de onderste pot (die zit nu in het midden) wat beter willen schuren zodat de vorm iets beter zou doorlopen (de scherpe randjes eraf zouden zijn) of ik zou een spuitbus zoeken die een soort 'steen' look zou geven, een soort graniet en daarna dan een mooie zwarte kleur of wellicht wel een mooie beige/crème kleur het is maar wat er goed past bij je interieur. 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.