Traktatie, Rupsje Nooit Genoeg!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 12:00

Mijn bink wordt aankomende maand gewoon al 3 jaar, 3 jaar!! Waar blijft de tijd?

Maar een verjaardag betekend, trakteren en wie vind dat net zo leuk? MAMA! En dus gingen de raderen weer draaien en ging ik weer opzoek naar dat leuke idee om de juffen en kindjes mee te verrassen!

Het thema

Jeppe is sinds een half jaar helemaal gek van voorlezen en zo kwam ook het boekje Rupsje Nooit genoeg uit de boekenmand te voorzijn. Ik denk dat ik hem al wel 50x heb voorgelezen maar hij blijft favoriet. Toen kwam deze rups ook nog eens voorbij in een van de schoolthema's en besloot ik dat ik hier iets mee wilde. 

Ik zocht op internet naar plaatjes van de rups en het fruit met een gaatje erin. Al snel vond ik enkele mooie afbeeldingen die ik uit de printer liet rollen. Het was me een werkje maar ik knipte alles zo secuur mogelijk uit. In mijn knutselkast vond ik nog leuke kleine zakjes die ik ook wilde gebruiken. 

Ik besloot dat ik de rups en een stukje fruit op een kartonnen papier wilde plakken maar.. wat gingen we nou in die zakjes doen? Eerst dacht ik aan komkommer of kaas met een gaatje erin maar dat wordt vies in zo'n zakje.. 

Toen ik door de Wibra liep zag ik de spekjes van Fien liggen van vorige jaar en zo kwam ik op de ingeving om in de jutte zakjes allerlei snoepjes te doen in de vorm van fruit. Een kers, een aardbei.. met 4 verschillende zakken liep ik de winkel uit. 

Nu nog een leuk plastic zakje om het in te doen en om dit leuk af te sluiten hoort daar natuurlijk een sluitstikker bij met daarom 'Hoera ik ben jarig en mag trakteren'. Deze tikte ik op de kop via Vinted, niet eerder aan gedacht maar na even zoeken zag ik daar daar ook het een en ander aangeboden wordt rondom trakteren. 

Waar doen we het in? 

Ik gebruik altijd een leuke mand om de traktaties in te doen en ik vind het dan ook leuk om deze mand te versieren met wat ballonnen of in het thema. Ik besloot om twee van de rupsen groot af te drukken, netjes uit te knippen, er karton achter te plakken en ze dan vast te maken aan een lange saté prikker. nog een overgebleven peer erop..  Deze bevestigde ik op de rand van de mand en voila... de traktatiemand + traktaties voor Jeppe zijn 3e verjaardag zijn klaar. Hij is nu al trots op de mand en kan niet wachten om het uit te gaan delen, nog even geduld kleine vriend... je begrijp dat toen ik deze blog schreef Jeppe nog niet getrakteerd had! 

Zelf aan de slag?

Je vind de afbeeldingen/documenten die ik gebruikt heb in de twee documenten hieronder.

Rupsen en Fruit
PDF – 273,4 KB 53 downloads
Vlinder
PDF – 168,7 KB 51 downloads
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.