De HEMA 'kale' taart

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 17:30

Fien alweer 1 jaar oud en dat betekend..... tijd voor een feestje en wat hoort en bij een feestje? TAART! 

Ik kan zelf eigenlijk ook heel goed aan de slag gaan met een fondant taart maar ik merk dat daar zoveel werk in gaat zitten omdat ik het niet vaak genoeg doe dat ik dat liever doe als ze wat ouder zijn en ook echt meekrijgen wat het 'thema' van de taart is. Daarnaast kon ik bij Fien maar moeilijk een thema kiezen, het werd een beetje een ratjetoe van bloemen en citroenen. 

Met de taart besloot ik voor de meeste personen te gaan voor een lekker slagroomtaart XL confetti van de HEMA. Deze is voor 15 personen en kost €17.50 en niet onbelangrijk we hebben deze al eens gehad voor de verjaardag van Jeppe en hij is gewoon lekker, niet te zoet maar gewoon zoals een slagroomtaart dient te zijn (zie hieronder een voorbeeld). 

 

Enkele weken voor de verjaardag van Fien begon de hele echter reclame te maken voor een 'kale' taart die je helemaal zelf kon versieren, hoe leuk! Ik ben me er in gaan verdiepen en het bleek een taart voor 8 personen voor 10 euro, ook echt niet duur vind ik zelf die je dus naar wens helemaal zelf kunt versieren. 

Bij de HEMA heb je een heel schap vol met leuke versieringen maar ook daar kon ik weer niet 'aarde' met een bepaald thema dus besloot ik, ik ga lekker zelf van alles bij elkaar zoeken en gebruiken en ik had nog wel wat dingetje in huis die eigenlijk wel paste. 

Zo had ik van de Zeeman nog een vlaggenlijntje met happy birthday voor een paar euro. van de flying tiger had ik nog kaarsjes (roze en paars) in de vorm van sterretje en een één. Ik had nog allerlei glitters en andere spikkels die er mooi overheen konden deze scoorde ik eerder in de Duitse supermarkt en bij de Action en ik besloot er van de HEMA een chocolade 1 met spikkels bij te doen. Als laatste vond ik voor de Pasen kant en klare suiker bloemetjes bij de Lidl die ook goed paste bij het geheel... 

Ik hoor je denken, ik ben de weg kwijt met alles wat er gebruikt is... zie hieronder het leuke (vind ik zelf) resultaat. 

Het resultaat van de kale taart, versierd door Merelsword:

Ik heb de taart op zaterdag opgehaald, deze had ik een week van te voren samen met de grote slagroomtaart besteld bij de HEMA. Het betrof een mooi klein taartje en lekker stevig, waardoor je hem gemakkelijk kon versieren. Er zouden 8 stukken uit te snijden zijn maar dit bleken wel hele grote stukken te zijn dus in mijn beleving had je er gemakkelijk 10 of 12 stukken uit kunnen snijden als je niet te grote eters hebt. De smaak? was echt prima, ik vond het echt een lekkere taart, niet te zoet en hapt lekker weg! Mijn conclusie: een dikke aanrader en lekker budget proof!

Omdat deze niet achter kan blijven : 'Taartje bij oma'

Op vrijdag was de kleine meid bij opa en oma, omdat wij (Jeroen en ik) moesten gewoon werken en oma is net zo creatief of misschien wel creatiever als ik dus die is ook aan de slag gegaan met een taartje, zie hieronder het leuke resultaat. Ze maakte deze van kant en klare cake, glazuur en allerlei snoepversieringen! Ik vind het ook een 'snoepie'. 

En nu is het klaar met de taart, je zou spontaan trek krijgen van dit bericht! Indien je nog twijfelde, de HEMA kale taart is echt een aanrader! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.