Plaatcake met appel!

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 11:28

In mei werd mijn wederhelft 30 jaar oud en dat was tijd  voor een bescheiden 'coronaproof' party. In mijn beleving hoort bij een goed feestje ook : 'lekker eten'. Ik stond vervolgens dus voor 17 man te koken en bakken en wat mag er op een verjaardag sowieso niet ontbreken? Taart dan wel cake! Gezien de grote hoeveelheid eten besloot ik een keer niet voor taart te gaan maar een lekkere appelcake te maken. Deze is zowel gemakkelijk te maken als voor veel personen! Wellicht zoek je nog een leuk recept voor aankomende zondag als er gezamenlijk voetbal gekeken wordt? Lees dan snel verder!

Benodigdheden

  • Oven
  • Kom
  • Staafmixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier (je kan de bakplaat ook invetten) 
  • Appelschilmesje 
  • Een zeef

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 300 gram boter 
  • Een snufje zout 
  • Een snufje nootmuskaat 
  • 6 eieren (maat M) 
  • 5 appels (niet te groot) 
  • 300 gram suiker (dit kan wat minder indien gewenst) 

 

Wat moet je doen? 

Stap 1.  Verwarm de oven voor op 170 graden

Stap 2. Mix de boter, suiker, het snufje zout en nootmuskaat tot een romige beslag 

Stap 3. Mix de eieren vervolgens één voor één door het beslag 

Stap 4. Zeef vervolgens het bakmeel in gedeeltes door het beslag

Stap 5. Schil de appels en snij ze in 4e (4 delen zonder klokkenhuis). Maak met een mes inkepingen aan de bolle zijde van de appelpartjes

Stap 6. Giet het beslag in een bakplaat (met bakpapier er onder of ingevet), verdeel gelijkmatig over de plaat 

Stap 7. Leg de appelpartjes met de bolle kant naar boven in rijen (met een paar centimeter ertussen, en vanaf de rond)  in het beslag. Zoals je ziet op de foto heb ik rijtjes gemaakt van 4 . De appelpartjes blijven dus boven het beslag uit steken. 

Stap 8. Plaats de bakplaat in de oven en laat de appelcake in ongeveer 40 minuten gaar worden. 

Stap 9.  Haal de bakplaat uit de oven en laat de cake afkoelen. Vervolgens snij je de cake in stukken (vierkantjes om de appelstukjes). Vind je de stukken te groot dan kun je ze ook nog een keer doormidden snijden (door de appel). En .... Smullen maar! 

Deze cake kan je trouwens ook goed invriezen mocht je nog overhouden. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.