Inpaklijst voor je eerste babyvliegvakantie!

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 17:47

Pas als je een baby krijgt, heb je door hoeveel spullen er bij een baby/kindjes horen. Die luiertas gaat ook elk bezoekje buiten de deur propvol mee en vergeet je net een keer een extra rompertje dan ruikt de kleine dit want ja hoor... hij of zij lekt door zul je net zien. 

Daarom vond ik het best wel spannend zo'n eerste vakantie (in ons geval naar een Grieks eiland, 2.5 uur vliegen) vooral omdat ik zelf al het een en ander mee wil nemen als ik ga vliegen laat staat nu met een kleintje erbij. En wie denkt .. ook maar dan heb je toch een 3e koffer? Nee dat werkt niet zo!

Wat mag er mee voor een kleintje (vliegreis) 

Dit verschilt per vluchtmaatschappij, zo vliegen wij deze eerste keer met TUI. Kindjes/baby's die de leeftijd van 2 jaar nog niet bereikt hebben vliegen gratis maar krijgen géén eigen stoel. Je dient de kleine op schoot te nemen met een verlengde gordel (hier kijk is het meeste tegenop omdat onze vriend nogal bewegelijk is en graag klimt en klautert als hij wakker is. Verder is het zo dat je voor een kleintje niet veel bagage mag meenemen. DIt verschilt ook enorm per vliegmaatschappij. Zo mag je bij TUI een koffertje van 10 kg inchecken voor een baby (voor in het ruim) en daarnaast een (inklapbare paraplu) buggy, autostoel of maxi cosi meenemen van max 10 kg tot aan het instappen. Mijn zusje daar in tegen mag voor mijn nichtje van 7/8 maanden alleen een (inklapbare paraplu) buggy meenemen (of maxi cosi/autostoel) zij mag geen extra koffertje meenemen. 

Eten en drinken in het vliegtuig 

Daarnaast moet je rekening houden met wat je aan eten en drinken meeneemt voor de kleine. Je mag natuurlijk niet onbeperkt water en vloeistoffen meenemen. Wij nemen voor 2 maaltijden pap en melkpoeder mee en daarnaast wat versnaperingen zoals een soort chips, rijstenwafels, koekjes en zakjes fruit.  Dit zodat Jeppe iets kan eten/drinken (oftewel slikken) bij het opstijgen en dalen omdat hij nog niet zijn oren kan klaren zoals wij volwassenen dan kunnen. 

Luiers en babyvoeding

Luiers en babyvoeding vond ik denk ik het lastigste. Ik heb besloten om toch zelf voldoende zwemluiers en gewone luiers mee te nemen omdat ik op internet zag dat zwemluiers lastig of niet zijn te krijgen en gewone luiers een stuk duurder zijn omdat het een eiland is waar wij heen gaan. Wij hadden uiteindelijk mee qua bagage : 2 grote koffers, 1 klein koffertje van 10 kilo voor Jeppe (die ging mee het ruim in), een koffertje als handbagage en beide een kleine rugzak. Daarnaast hadden we een inplakbare buggy mee. In de kleine handbabagekoffer had ik plek zat voor alle luiers dus er is bijna een volledige voordeelpak meegegaan. Uiteindelijk heb ik in meerdere supermarkten ook kleinere zowel luiers, doekjes als zwemluiers gezien. Dus die zijn goed verkrijgbaar alleen wel een tikkeltje duurder dan in Nederland. Maar mocht je er geen plek voor hebben dan kan je ze ook gemakkelijk in Griekenland (Zakyntos in ons geval) krijgen. 

Qua zwemluiers heb ik voor 6/7 dagen 6 luiers meegenomen. Deze kan je namelijk indien niet gepoept makkelijk hergebruiken (2 dagen). Qua babyvoeding heb ik een volledig pak nummer 2 meegenomen en 2 zakken met pap (aangezien Jeppe alle flessen in papvorm eet). Qua avondeten heb ik er voor gekozen om 6 potjes mee te nemen zodat we hem in ieder geval een goede maaltijd konden aanbieden voor we naar het restaurant gingen. Ik heb bij het boeken gekozen voor een appartement zodat we dit eten konden opwarmen, we een koelkast hadden en een waterkoker. Het was wel even behelpen zonder kinderstoel maar in de buggy at hij prima. Mijn zusje kreeg na, navraag in het hotel/appartement zelfs een kinderstoel uit het restaurant op haar kamer, ideaal! Verder had ik wat koekjes, waterijsjes (van die staafjes voor in de vriezer met fruit en knijpfruitzakjes mee). 

Wat had ik verder mee voor de kleine? 

Verder heb ik meegenomen:

  • 2 hydrofiel handdoeken
  • 2 hydrofiel luiers (hier slaapt Jeppe mee als soezeldoekje) 
  • Een grote ronde hamamdoek (voor op het strand maar ook in de hotelkamer als speelkleed)
  • Een handdoek met capuchon zodat hij uit het zwembad gelijk daarin gewikkeld kan worden
  • Een babyzwemband (float). 
  • Een uv shirt en broek (+ 2 gewone zwembroekjes)
  • Wat speelgoed (in het vliegtuig had ik iets nieuws met geluid mee waar hij lekker druk mee was). 
  • 2 drinkflesjes
  • Voldoende setjes kleding 
  • Een kom en lepel voor de pap + een plastic slabber
  • Afwasmiddel om dit goed te kunnen afwassen
  • Vanisch en wasmiddel om knooipartijen met gemene vlekken goed uit te kunnen wassen. Verder had ik een opvouwbare emmer mee om in te kunnen wassen en een paar wasknijpers om het op te kunnen hangen. 
  • Voldoende spenen (ons mannetje is een spenen freak) 
  • Voldoende 50+ zonnebrandcreme
  • Voor de zekerheid : thermometer, zetpillen, tandengel, rode billen creme, laxeermiddel (Jeppe heeft wel eens last van verstopping), zijn puffer (Jeppe heeft het wel eens benauwd). 
  • De luierrugzak heb ik niet meegenomen omdat die best groot is, wij gebruikte een kleinere rugzak maar het verschoonmatje ging wel mee. 
  • De babyphone, deze gebruikte we als de kleine slaapt en wij bij het zwembad zitten (uiteraard met alles goed dicht en op slot). 
  • Hoedjes en petjes tegen de zon. 
  • Wij hadden 3 pakken met doekjes mee voor de billen en snoet maar die waren zo op, die hebben we uiteindelijk bijgekocht. 
  • Babywaterschoentjes, deze tip kregen we van andere. Omdat die kleintjes nogal aan het klimmen en klauteren zijn op de badrand. Verder ook handig tegen heet zand. 

Wat miste we? 

Ik heb eigenlijk niet echt iets gemist buiten een theedoek om de vaat te kunnen afdrogen. Verder was het af en toe wel klungelen zonder kinderstoel omdat Jeppe nogal wild en snel afgeleid is tijdens het eten. De volgende keer zou ik wel naar zoiets vragen tijdens de boeking. Ik vond een apartement wel echt een goede keuze. Wij konden hier zelf ontbijten en lunchen wanneer we wilde en het eten van de kleine klaarmaken. Verder hadden we een 2 kamer appartement. Jeppe sliep 's nachts in de woonkamer/keuken. Wij hadden dan de slaapkamer met balkon voor onszelf in de avond, alleen konden we dan niet bij de koelkast en moesten we zachtjes gaan plassen (badkamer alleen bereikbaar via de ruimte waar Jeppe lag). Dit werkte voor ons prima. Overdags zetten we het bedje in de slaapkamer met de deur dicht konden wij dan nog overal bij. 

Kortom qua bagage en uitrusting voor de kleine leek het voorafgaand een enorme uitdaging maar achteraf was het allemaal goed te doen. Nou is Jeppe wel een enorm makkelijk mannetje maar we hebben gewoon weinig dagingen met hem gehad tot nu toe! Heb je twijfels of je met een kleintje weg kan gaan met het vliegtuig dan zeg ik gewoon proberen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.